Млинці без яєць на молоці – 5 рецептів

Яке блюдо звучить найбільш по-домашньому, ніж млинці? З м’ясом, з сиром, з варенням або просто вимазані маслом вони створюють атмосферу затишку в домі. Але що робити, якщо у вас алергія на яйця, або їх просто не виявилося вдома, а так хочеться спекти смачних млинців? Тоді вам на допомогу прийдуть наші рецепти млинців на молоці без яєць.

Млинці без яєць на молоці – класика

Один з найбільш поширених рецептів млинців без яєць на молоці. Такі млинці нітрохи не поступаються за смаком класичним, а може навіть і перевершують. Для їх приготування вам буде потрібно мінімум інгредієнтів і зусиль, а результат вас обов’язково порадує.

Кількість інгредієнтів дано приблизно. Густоту тіста можна коригувати за власним смаком та уподобаннями. Якщо ви любите тоненькі млинці, тісто краще зробити менше, якщо щільніше, то навпаки – густішим. Те ж саме щодо кількості цукру.

Ось базовий перелік інгредієнтів підходить для всіх варіацій млинців. Надалі ми будемо коригувати тільки рідина, все інше залишається без змін.

  • Молоко – 200-250 мл;
  • Борошно – 300 гр;
  • Соняшникова олія – 3 ст. л. в тісто і 1 ст. л. для змазування сковороди.;
  • Вершкове масло – 50 гр. – за бажанням;
  • Цукор – 3 ст. л.;
  • Сіль – щіпка;
  • Сода, гашене оцтом – на кінчику ножа.

Змішуємо всі сухі компоненти в одній мисці, потім поступово вливаємо молоко. При цьому постійно помішуємо вінчиком або виделкою, щоб не утворилися грудочки. Коли тісто придбає потрібну густоту, додаємо в нього олию і залишаємо на 10 хвилин відпочивати.

Тісто виливаємо ополоником на заздалегідь розігріту сковорідку. Смажити по 2 хвилини з кожного боку до утворення золотистої скоринки.

Дивіться також:  Рецепт французьких млинців і крепів

Готові млинці складаємо на тарілку, перемазуючи вершковим маслом (за бажанням). Ваші млинці готові, приємного апетиту.

Рада! Якщо молоко перед приготуванням закип’ятити млинці стануть більш ніжними і пухнастими. По цьому рецепту також можна приготувати і оладки на молоці без яєць.

Рецепт приготування млинців на кислому молоці без яєць

Залишилося трохи кислого молока і не знаєте, що з ним зробити? А яєць в будинку не виявилося? Не біда, ви завжди зможе приготувати млинці на нашу рецептом. І хто знає, може він стане вашим улюбленим.

Для тіста знадобиться базовий склад продуктів, тільки просте молоко замінюємо на кисле.

Як робити:

  • Всі сухі компоненти змішуємо з половиною молока. Тісто потрібно зробити однорідним і не містити грудок.
  • Другу половину молока довести до кипіння і швиденько виливаємо тісто.
  • Додаємо олію.
  • Розігріваємо сковороду.
  • Готову суміш розливаємо ополоником і обсмажуємо по 2 хвилини з обох боків.
  • Перемазываем вершковим маслом готові млинці.
  • Насолоджуємося неперевершеним смаком.

Млинці без яєць зі збитими вершками

Любите млинці, але перепробували вже всі рецепти? Тоді спробуйте приготувати незвичайно легкі і одночасно пишні млинці зі збитими вершками. Їх смак відрізняється від класичних рецептів легкістю і ніжністю.

Для їх приготування нам знадобитися весь базовий перелік продуктів, плюс 125 мл. л. збитих вершків.

Розтираємо масло з цукром і сіллю. У масляну суміш додаємо частину молока і борошна, при цьому постійно помішуючи. Потім додаємо решту продуктів і знову перемішуємо. Тісто має отримати однорідне і густувате, без грудок. Але перебивати через чур, довго не потрібно.

Смажити млинці потрібно на розігрітій сковорідці. Смажити 2-3 хвилини до утворення красивою золотистої скоринки.

Готові млинці можна перемазывать вершковим маслом, згущеним молоком або їсти просто так.

Дивіться також:  Млинці з капустою – 7 покрокових рецептів

Тонкі млинці без яєць на молоці

У вас молока, і ви не знаєте, що приготувати? Тоді спробуйте цей оригінальний рецепт млинців без яєць. Ви навіть не повірите, що з таких простих інгредієнтів можна приготувати настільки смачне блюдо. Їх можна їсти просто так або з будь-якою начинкою. Вони в будь-якому варіанті подарують вам кулінарне насолоду.

Для такої краси, нам знадобиться наш базовий рецепт, тільки кількість борошна зменшимо до 200-250 гр. Завдяки чому тісто вийде більш рідке, а млинці тоненькими і ажурними.

Змішуємо всі інгредієнти, крім вершкового масла і 1 ст. л. соняшникової. Останнім нам знадобиться для змазування сковороди. Змішуємо все до однорідного стану, бек наявності грудочок. Готовому тісту даємо відпочити хвилин 10.

Смажити млинці потрібно на розпеченій і заздалегідь змащеній сковорідці. По 2-3 хвилини з кожного боку. Готові млинці можна перемазывать вершковим маслом.

Рада! Кількість цукру потрібно розраховувати виходячи з бедующей начинки. Якщо начинка передбачається солона, то замість 3 ст. л. краще кинути 2, а то і 1,5 ст. л.

Рецепт без яєць на молоці та воді

Це економ рецепт. Він відмінно підійде, коли у вас є всього лише чашка молока і бажання смачно нагодувати всю сім’ю. Спробуйте наш рецепт млинців на молоці з водою і переконаєтеся в цьому самі.

Необхідні інгредієнти знайдуться у кожної господині, це наш вже став таким рідним базовий перелік. Ось тільки рідина, яка тут використовується – це суміш води з молоком у рівних пропорціях. У нас це склянку молока і склянку води. Відповідно і кількість борошна трохи збільшується. Якщо вам не потрібно багато млинців або першу партію хочете зробити «на пробу», то всі рідину і борошно можна поділити надвоє. А сіль і цукор вже брати за власним смаком.

Дивіться також:  Рецепт млинців з борошна для млинців

Борошно – 3-4 склянки. Все залежить від сорту борошна і бажаної густини млинців. Якщо плануєте використати начинку, тісто має бути густуватим. А якщо ви плануєте їсти млинці просто так або, вмочуючи їх у якісь солодощі, будь то варення або згущене молоко, тісто можна робити рідше.

Всі інгредієнти крім 1 ст. л (вона для змазування сковороди) змішуємо і доводимо до однорідного стану без грудок. Борошно краще вводити поступово, можна через сито.

Готові млинці можна подавати як самостійний десерт, а можна зробити з них, наприклад млинцевий торт.

Рада! За цим рецептом замість молока і води можна використовувати звичайну мінеральну воду. Млинці на мінералці без яєць і молока здивують вас приємним і злегка незвичайним смаком.

Прокрутка до верху