Млинці, фаршировані сиром – 6 рецептів приготування

Млинці, фаршировані сиром, практично усі знайомі з самого дитинства. Политі ніжною сметанкою або солодким сиропом, вони викликали справжній захват у багатьох малюків. А в деяких сім’ях з часом це блюдо стало традиційним сніданком, без якого складно уявити початок дня. В залежності від складу начинки існує кілька способів приготування апетитних і дуже смачних млинців.

Класичні млинці, фаршировані сиром

Для фарширування, як правило, використовуються тонкі млинчики. Вони більш еластичні і після загортання міцно утримують начинку всередині.

Щоб приготувати по класичному рецепту млинці, фаршировані сиром, знадобляться наступні обов’язкові продукти:

  • 250 грам пшеничного борошна;
  • 3 яйця;
  • 45 мл олії;
  • 2-3 грама солі;
  • 0,5 літра молока;
  • 60 грам цукру.

Для начинки:

  • 400 грам сиру;
  • 3 яєчних жовтка;
  • 60 грам вершкового масла.

Весь процес можна розділити на чотири стадії:

  • Яйця ретельно розтерти з сіллю і цукром. Додати частину молока, борошно і добре перемішати. Після цього додати масло і молоко, що залишилося. Тісто має бути однорідним і трохи рідкуватим.
  • Млинці випікати на сухій, добре розігрітій сковороді тільки з одного боку. Викладати їх стопкою на тарілку скоринкою вгору.
  • Поєднавши сир з маслом і жовтками, приготувати начинку.
  • На кожен млинець з обсмаженої сторони покласти частину (1 столову ложку) начинки і загорнути виріб будь-яким зручним способом (рулетом або конвертом).

Перед вживанням заготовки треба обсмажити з двох сторін під кришкою в киплячому маслі буквально 5 хвилин. Якщо фаршированих млинців вийде занадто багато, то їх можна покласти в пакет і закинути в морозилку.

З додаванням родзинок

Для тих, хто любить змішані начинки, можна запропонувати приготувати млинці з сиром та родзинками. Завдяки сухофруктам, готові вироби набувають додатковий приємний смак. Їх нескладно зробити, якщо мати в наявності наступні компоненти.

Для млинців:

  • 35 грам цукру;
  • 1 стакан молока;
  • 3 яйця;
  • 30 мл соняшникової олії;
  • 100 грам борошна.
Дивіться також:  Ажурні млинці – 7 рецептів тонких, на кефірі або молоці

Для начинки:

  • 250 г жирного сиру;
  • 35 грам цукру;
  • 50 грам родзинок.

Спосіб приготування, в основному, залишається колишнім:

  • Яйця добре розтерти з цукром. Після цього влити молоко і ретельно збити. Далі потрібно акуратно ввести муку. В останню чергу додається масло.
  • Смажити млинці треба з обох сторін, поки кожна з них не зарум’яниться.
  • Для начинки всі інгредієнти скласти в миску і ретельно перемішати. Родзинки попередньо бажано потримати 10 хвилин в окропі, щоб він став більш м’яким.
  • Частина готової начинки розподілити по поверхні млинчика, а потім скрутити його трубочкою. Повторювати, поки не закінчаться всі продукти.

Такі млинці можна їсти навіть без попереднього обсмажування.

З сирно-яблучною начинкою

Восени, коли в садах починають плодоносити фруктові дерева, з’являється можливість робити фаршировані млинці зі складною начинкою, наприклад, із сиру і яблук. Тут також є багато різних варіантів.

Для одного з них на 10 свіжоспечених млинців знадобиться:

  • 3 яблука;
  • 75 грам цукру;
  • 0,4 кілограма сиру;
  • 4 грама кориці;
  • 70 грам рідкого меду.

В цьому випадку потрібно готувати в такому порядку:

  • Яблука очистити від шкірки і видалити у них серцевину з насінням. М’якоть нарізати маленькими кубиками.
  • Викласти їх на сковороду і присипати цукром з корицею. Смажити, поки шматочки не розм’якшаться.
  • Сир перекласти в тарілку, полити його медом і ретельно перемішати продукти.
  • На кожен млинець з одного боку покласти столову ложку сиру і стільки ж яблук. Згорнути його акуратно трубочкою.

Подавати такі млинці краще з гарячим ароматним чаєм. А їсти їх можна в будь-який час доби.

Млинці, фаршировані сиром та полуницею

Для приготування складною начинки можна використовувати не тільки фрукти, але і ягоди. Наприклад, добре фарширувати млинці з сиром та полуницею. До речі, ягоди можна брати не тільки свіжі, але й заморожені. В обох випадках буде чудовий результат.

Дивіться також:  Заварні млинці | Рецепти з фото

Маючи в наявності 10 тонких млинців, для начинки знадобиться:

  • 300 грам сиру;
  • 150 грам полуниці;
  • 25 грам цукру;
  • 1 яйце.

Для подачі:

  • сироп (або варення);
  • 2 часточки апельсина.

Приготування начинки йде буквально кілька хвилин:

  • Спочатку ягоди треба акуратно порізати на шматочки. Якщо використовуються заморожені плоди, то чекати, поки вони відтануть, не обов’язково. Охолоджену полуницю навіть легше різати.
  • У сир вбити яйце, засипати цукор і перемішати. Ягоди треба додавати в останню чергу.
  • Змастити млинці приготовленої начинкою і згорнути їх в тонку трубочку.
  • Заготовки можна обсмажити на сковороді або розігріти в мікрохвильовій печі.

Перед подаванням вироби укласти на тарілку, а потім збризнути соком апельсина і полити сиропом. Поєднання ніжного сиру з ягідними і цитрусовими ароматами робить страву особливо апетитним.

З бананами

Щоб страва була не тільки смачним, але й корисним, фаршировані млинці можна робити з начинкою з сиру і м’якоті банана. Маса виходить ніжною, соковитою і дуже ароматною.

Для роботи потрібно взяти:

  • 2 стиглих банана;
  • 50 грам сметани;
  • 250 грам сиру;
  • 75 грам цукру.

Попередньо необхідно спекти тонкі ажурні млинці або купити готовий напівфабрикат в кулінарії.

Після цього треба зайнятися начинкою:

  • Сир присипати цукром, полити сметаною і добре перемішати. Для цього знадобиться звичайна толкушка. Щоб заощадити час, можна скористатися міксером або блендером.
  • Очищений банан акуратно потерти на тертці з великими отворами.
  • Отриману масу додати до солодкого сиру і ще раз все перемішати.
  • Цією начинкою фарширувати млинці, використовуючи будь-яку з відомих методик.

Готові вироби можна відразу подавати до столу. Вони не потребують попередньої обробки.

Несолодкі млинці з сиром і зеленню

А як бути тим, хто не любить або не може за рекомендацією лікарів вживати в їжу солодощі? Таким людям повинні сподобатися фаршировані млинці з начинкою з ніжного сиру і свіжої зелені.

Дивіться також:  Млинці на кефірі – 10 рецептів тонких млинчиків з дірочками

Як варіант, з розрахунку на 6 млинців можна запропонувати наступний склад:

  • 200 грам (1 пачка) сиру;
  • трохи солі;
  • 2 зубки часнику;
  • 45-50 грамів оливкової олії;
  • зелень (кріп, рукола, базилік, петрушка).

Як правильно готувати млинці з оригінальною начинкою:

  • Дрібно порубати зелень.
  • Гарненько змішати її з сиром.
  • Додати тертий часник.
  • Полити продукти маслом і ще раз перемішати.
  • Начинку викласти на млинці і згорнути їх конвертиком.

Перед вживанням вироби треба обсмажити, а вже в тарілці полити будь-яким гострим соусом.

Як красиво загорнути млинці

Щоб млинці виглядали апетитно, і начинка не розтікалася по тарілці, їх треба правильно згорнути. Для цього існує багато різних способів.

Млинці, фаршировані сиром, краще всього загортати:

  • Трикутним конвертом. Для цього слід покласти начинку в центрі. Потім загорнути з трьох сторін так, щоб вийшов трикутник. Після цього ще раз закласти кінчики.
  • Прямокутним конвертом. Розмістити Начинку ближче до одного краю. Прикрити її з цієї ж сторони і з боків. Решту довгу частину млинця двічі обгорнути навколо начинки.
  • Трубочкою. Це – найпростіший варіант. Начинку спочатку слід покласти ближче до одного краю. Загорнути боки, щоб вона потім не витекла. І, нарешті, скрутити млинець з начинкою трубочкою.
  • Цукеркою. Цей спосіб не позбавлений оригінальності. Він дуже схожий на попередній варіант. Потрібно помістити начинку з краю, а потім скрутити його щільно трубочкою. Хвостики, які залишаються з боків, необхідно зв’язати. В якості кріплення можна використовувати, наприклад, застиглий карамелізований цукор.
  • Мішечком. У цьому випадку начинка розташовується в центрі. Краї млинця треба зібрати зверху в пучок і щільно зав’язати, приміром, пір’яним цибулею. Відразу зрозуміло, що такий варіант підходить винятково для несолодких начинок.

Будь-який з цих способів по-своєму гарний. Господині залишається тільки вибрати той варіант, який їй більше до душі.

Прокрутка до верху