Млинці на кефірі – 10 рецептів тонких млинчиків з дірочками

Заварні млинці на кефірі

Техніка замішування тіста для цього різновиду виробів дещо відрізняється від традиційного способу.

Рецептура включає в себе наступні продукти на ¼ літра кисломолочного продукту:

  • склянка борошна;
  • куряче яйце;
  • півсклянки окропу;
  • чверть ложечки соди;
  • пару ложок соняшникової (або іншої рослинної) олії.

Випікати заварні млинці на кефірі досить легко і просто:

  • Збити кефір і яйце.
  • Поступово вмішати муку до утворення однорідної маси.
  • Швидко розмішати соду в окропі і вилити суміш в тісто.
  • Добре розмішати і залишити на кілька хвилин, щоб настоялося.
  • Вмішати соняшникову олію.

Після цього смажимо млинці. Вони точно не прилипнуть до сковороди, а готові вироби будуть дійсно тонкими, що важливо. Щоб вони вийшли солодкими, треба в тісто додати кілька ложок цукрового піску.

Дивіться також:  Рецепт французьких млинців і крепів
Прокрутка до верху