Заварні млинці на кефірі
Техніка замішування тіста для цього різновиду виробів дещо відрізняється від традиційного способу.
Рецептура включає в себе наступні продукти на ¼ літра кисломолочного продукту:
- склянка борошна;
- куряче яйце;
- півсклянки окропу;
- чверть ложечки соди;
- пару ложок соняшникової (або іншої рослинної) олії.
Випікати заварні млинці на кефірі досить легко і просто:
- Збити кефір і яйце.
- Поступово вмішати муку до утворення однорідної маси.
- Швидко розмішати соду в окропі і вилити суміш в тісто.
- Добре розмішати і залишити на кілька хвилин, щоб настоялося.
- Вмішати соняшникову олію.
Після цього смажимо млинці. Вони точно не прилипнуть до сковороди, а готові вироби будуть дійсно тонкими, що важливо. Щоб вони вийшли солодкими, треба в тісто додати кілька ложок цукрового піску.