Як приготувати ажурні млинці?
Щоб млинці були ажурними і тонкими, кефірний заміс розбавляють окропом. Ну, і, звичайно, беруть всі продукти в потрібній кількості строго за рецептом.
Щоб приготувати легкі «дірчасті» млинці на півлітра кефіру знадобляться:
- пара яєць;
- склянка борошна;
- по половинці ложечки соди, солі;
- по 2 ложки соняшникової олії та цукру;
- сало для змащування сковорідки.
Як замісити тісто:
- Відокремити жовтки від білків. Перші збити з цукром, а другі відкласти в холодильник.
- В жовткову масу вимішати теплий кефір.
- Частинами вмішувати просіяне борошно, поки не утвориться однорідна густуватий маса.
- Вмішати гашену оцтом соду і масло.
- Охолоджені білки посолити, а потім збити до густої піни.
- Викласти білки в тісто і обережно перемішати.
Випікати млинці з однієї й іншої сторони на гарячій, промазаної салом сковороді, поки не підрум’яняться.