Млинці на кефірі – 10 рецептів тонких млинчиків з дірочками

Як приготувати ажурні млинці?

Щоб млинці були ажурними і тонкими, кефірний заміс розбавляють окропом. Ну, і, звичайно, беруть всі продукти в потрібній кількості строго за рецептом.

Щоб приготувати легкі «дірчасті» млинці на півлітра кефіру знадобляться:

  • пара яєць;
  • склянка борошна;
  • по половинці ложечки соди, солі;
  • по 2 ложки соняшникової олії та цукру;
  • сало для змащування сковорідки.

Як замісити тісто:

  • Відокремити жовтки від білків. Перші збити з цукром, а другі відкласти в холодильник.
  • В жовткову масу вимішати теплий кефір.
  • Частинами вмішувати просіяне борошно, поки не утвориться однорідна густуватий маса.
  • Вмішати гашену оцтом соду і масло.
  • Охолоджені білки посолити, а потім збити до густої піни.
  • Викласти білки в тісто і обережно перемішати.

Випікати млинці з однієї й іншої сторони на гарячій, промазаної салом сковороді, поки не підрум’яняться.

Дивіться також:  Низькокалорійні млинці і начинки | Рецепт з фото
Прокрутка до верху