Млинці на кефірі – 10 рецептів тонких млинчиків з дірочками

На кефірі без яєць

Приготувати ажурні млинці на кисломолочному продукті можна і без яєчок.

При цьому на півлітра кефіру беруть:

  • 0,1 кг борошна;
  • за пів – ложечки соди і солі;
  • ложку цукру;
  • 3-4 ложки олії соняшникової.

Створення млинців по цьому рецепту таке ж просте, як і список інгредієнтів:

  • Збиваємо кефір до появи пухирців.
  • Вмішуємо всі інші складові, крім борошна. Добре збиваємо масу.
  • Поступово втручається борошно до утворення не дуже густого замісу без грудок.
  • Залишаємо на чверть години.

Після закінчення часу переходимо до випікання.

Без яєць можна замісити і заварне тісто. При цьому на 0,4 л кисломолочного продукту беруть ложку з верхом цукру, трохи менше склянки окропу, 1-2 склянки борошна, половинку ложечки соди й 2-3 ложки соняшникової олії. Можна взяти вершкове масло, щоб обмазувати готові вироби, але необов’язково.

Технологія випікання таких млинців полягає в наступному:

  • Перемішуємо кефір, соду, спеції.
  • Вмішуємо частинами просіяне борошно, поки не утвориться густа маса, як сметана.
  • Продовжуючи перемішувати, наливаємо окріп, а потім – масло.
  • Тісто повинне мати однорідну консистенцію з бульбашками.

Якщо готувати вироби за цим рецептом, то вони будуть темніше порівняно з молочними млинцями, а на смак – ніжніше, так і дірочки у них більше.

Дивіться також:  Млинці на кислому молоці, покроковий рецепт з фото
Прокрутка до верху