На кефірі без яєць
Приготувати ажурні млинці на кисломолочному продукті можна і без яєчок.
При цьому на півлітра кефіру беруть:
- 0,1 кг борошна;
- за пів – ложечки соди і солі;
- ложку цукру;
- 3-4 ложки олії соняшникової.
Створення млинців по цьому рецепту таке ж просте, як і список інгредієнтів:
- Збиваємо кефір до появи пухирців.
- Вмішуємо всі інші складові, крім борошна. Добре збиваємо масу.
- Поступово втручається борошно до утворення не дуже густого замісу без грудок.
- Залишаємо на чверть години.
Після закінчення часу переходимо до випікання.
Без яєць можна замісити і заварне тісто. При цьому на 0,4 л кисломолочного продукту беруть ложку з верхом цукру, трохи менше склянки окропу, 1-2 склянки борошна, половинку ложечки соди й 2-3 ложки соняшникової олії. Можна взяти вершкове масло, щоб обмазувати готові вироби, але необов’язково.
Технологія випікання таких млинців полягає в наступному:
- Перемішуємо кефір, соду, спеції.
- Вмішуємо частинами просіяне борошно, поки не утвориться густа маса, як сметана.
- Продовжуючи перемішувати, наливаємо окріп, а потім – масло.
- Тісто повинне мати однорідну консистенцію з бульбашками.
Якщо готувати вироби за цим рецептом, то вони будуть темніше порівняно з молочними млинцями, а на смак – ніжніше, так і дірочки у них більше.