Тонкі млинці дріжджові
Щоб спекти тоненькі млинці без додавання соди, приготуємо наступні продукти:
- теплий кефір – 1 склянка;
- ложечку сухих дріжджів;
- пару яєчок;
- неповний склянку гарячої води;
- пару ложок цукру;
- склянку з чвертю борошна;
- трішечки солі;
- пару ложок соняшникової олії.
Технологія приготування:
- У півсклянки борошна насипати спеції, дріжджі, перемішати.
- Вилити кефір (тепла!) і ретельно розмішати.
- Прикрити ємність з тістом і відправити її в тепло на півгодини.
- Трошки збити яйця, вмішати їх в підійшла масу.
- Висипати залишки борошна, знову розмішати.
- Розмішуючи віночком, влити гарячу воду.
- Прибрати в тепло.
- Через 15 хвилин вмішати масло.
Готове тісто використовуємо за прямим призначенням – для випікання млинців.