Млинці на кефірі – 10 рецептів тонких млинчиків з дірочками

З кефіром і ряжанкою

Якщо хочеться запашних млинців, то можна замісити тісто з ряжанкою. Тоді вони вийдуть навіть ніжніше, ніж молочні. І добре поєднуються з варенням, згущеним молоком і навіть морозивом!

Інгредієнти:

  • ряжанка – 500 мл;
  • кефір – 200 мл;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 50 г;
  • щіпка солі.

Технологія приготування:

  • Ретельно перемішати кисломолочні продукти, спеції, яєчка до утворення однорідної маси з невеликими бульбашками.
  • Потроху засипати борошно, добре перемішуючи після кожної внесеної порції.
  • Прибрати заміс на 0,5 год у прохолодне місце.

Коли тісто настоїться, випікають млинці. Їх обсмажують на олії з двох боків до рум’яного кольору, а після обмазують вершковим або топленим маслом і перекладають на блюдо.

Дивіться також:  17 видів начинки для млинців
Прокрутка до верху