З кефіром і ряжанкою
Якщо хочеться запашних млинців, то можна замісити тісто з ряжанкою. Тоді вони вийдуть навіть ніжніше, ніж молочні. І добре поєднуються з варенням, згущеним молоком і навіть морозивом!
Інгредієнти:
- ряжанка – 500 мл;
- кефір – 200 мл;
- борошно – 1,5 склянки;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 50 г;
- щіпка солі.
Технологія приготування:
- Ретельно перемішати кисломолочні продукти, спеції, яєчка до утворення однорідної маси з невеликими бульбашками.
- Потроху засипати борошно, добре перемішуючи після кожної внесеної порції.
- Прибрати заміс на 0,5 год у прохолодне місце.
Коли тісто настоїться, випікають млинці. Їх обсмажують на олії з двох боків до рум’яного кольору, а після обмазують вершковим або топленим маслом і перекладають на блюдо.