Млинці на кефірі – 11 перевірених і дуже смачних рецептів

Навряд чи хтось з домашніх зможе відмовитися від ровненьких тоненьких млинців з медом, сметаною або варенням. Це традиційне російське ласощі, яке готується швидко і просто. Починати свої кулінарні експерименти варто з млинці на кефірі.

Класичні млинці на кефірі

За таким рецептом вийде приготувати тонкі коржі в дірочку. Інгредієнти: 1,5 склянки борошна високої сортності, 2 столові яйця, 2 склянки кефіру з середнім відсотком жирності, 90 мл кип’яченої гарячої води, половинка чайної ложечки соди, цукор-пісок та сіль за смаком.

  • Молочний продукт повинен використовуватися кімнатної температури. Він з’єднується з пучкою дрібної солі і цукром за смаком. Кількості піску залежить від того, з якими начинками і добавками планується подавати частування.
  • У масу просіюється половина пшеничного борошна, а після вимішування вона залишається на кілька хвилин.
  • В майбутнє тісто забиваються яйця, потім вводиться гаряча вода і залишилася борошно.
  • У мисці виявиться рідкувате тісто, повністю покрите бульбашками різного розміру.
  • Щоб страва не липло до сковорідці, варто влити в масу пару ложок олії.

Смажиться частування на промасленим сковорідці з кожного боку до рум’яності.

Бездріжджовий рецепт

Випічка на кефірі не виходить прісної. Особливо, якщо правильно підібрати для неї кількість солі (щіпка) і цукру (1,5 столові ложки). Інші інгредієнти: 2 склянки кефіру будь-якої жирності, 2 столових яєчка, склянку просіяного високосортного борошна, щіпка харчової соди, 3 столові ложки олії.



  • Вміст яєць збивається з піском і сіллю.
  • Сода втручається в кефір.
  • Суміші з двох перших кроків з’єднуються.
  • У масу маленькими порціями втручається збагачена киснем борошно. В процесі віночком постійно розбиваються грудочки. Останнім додається масло.
  • Випікаються млинці стандартним чином.

Вони відмінно підходять для фарширування різними начинками.

З заварного тіста на окропі і кефірі

Цей незвичайний рецепт пропонує використовувати в якості рідкої основи відразу і кефір, і окріп. Інгредієнти: 2,5 склянки борошна високої сортності, 2 склянки кефіру, стакан фільтрованої води, 2 столові яйця, півсклянки цукру, 3 великі ложки рафінованої олії, чайна ложка дрібної солі, дрібку харчової соди.

Дивіться також:  Млинці на ряжанці – 7 рецептів приготування

  • Приготування млинців на кефірі з окропом починається з обробки яєць. Ці продукти з’єднуються з усіма сипучими компонентами, крім борошна, злегка збиваються.
  • У масу вливається не холодний кефір.
  • Сода впадає в тільки що закипілу воду, складові активно перемішуються.
  • Суміш додається в тісто.
  • Залишається додати масло і борошно.
  • Після чергового вимішування смажать млинці на кефірі заварні.

Якщо використовується тефлонова сковорідка, додаткове масло можна взагалі не використовувати.

Тонкі млинці з дірочками

Така основа підійде для будь-якої начинки. Інгредієнти: півлітра середньо жирного кефіру, 3 столові яйця, ½ маленької ложки соди і солі, 130-140 г борошна високої сортності, 3 десертні ложки олії, велика ложка цукрового піску.

  • Курячі яйця збиваються з сипучими компонентами (крім борошна).
  • Після ретельного перемішування в майбутнє тісто вливається пісне масло і всипається високосортна борошно. Її кількість потрібно регулювати, оцінюючи консистенцію маси.
  • Коли віночком розіб’ються всі грудочки, можна вливати і кефір.
  • Тісто буде відпочивати 20-25 хвилин, після чого саме час смажити тонкі млинці на кефірі.

Перед першою порцією частування сковорідка протирається половинкою сирої картоплі.

Ажурне ласощі

Ажурне ласощі виходить не тільки смачним, але ще і дуже апетитним. Інгредієнти: на 2 стандартних склянки борошна і кефіру, 2 столові яйця, склянку закипілої води, половинка чайної ложки харчової соди, 2 столові ложки олії, сіль і цукор за смаком.

  • Заглибним блендером з’єднуються кефір, яйця і всі сухі компоненти, крім соди.
  • Коли в суміші не залишиться навіть самих маленьких грудочок, вливається закипіла вода, в якій розчиняється сода.
  • Якщо тісто виявиться густуватим, можна збільшити кількість рідини.
  • Останнім додається масло.

Тісто настоюється 12-15 хвилин і на розігрітій сковорідці смажаться ажурні млинці на кефірі.

Без додавання соди

Секрет цього варіанту страви полягає в додаванні оливкової олії разом соняшникової. Його потрібно 2 столові ложки. Інгредієнти: 2 столові яйця, склянку жирного кефіру, півсклянки високосортного борошна, дрібку дрібної солі, 3 десертні ложки цукру-піску.

Дивіться також:  Тонкі млинці – рецепт з фото

  • До розбитих яєць вливається не холодний кефір.
  • У суміш всипати всі сипучі компоненти.
  • У масу вливається оливкова олія.
  • Суміш збивається відповідною насадкою блендера до появи пухирців.

Випікаються млинці до зарум’янювання.

Пишні млинці на дріжджах

Додати частування пишноти дозволять швидкі дріжджі. Їх береться столова ложка. Інші інгредієнти: склянку кефіру з середнім відсотком жирності, склянка борошна високої сортності, 2 чайні ложки цукрового піску, 2 великі яйця, половина склянки окропу, 2 великі ложки олії.

  • Рідини злегка підігріваються, щоб швидше «розбудити» дріжджі. Вони розчиняються в кефірі з борошном і цукром.
  • Маса покривається плівкою і витримується півгодини.
  • На другому етапі приготування в опару вливаються збиті яйця.
  • Залишається додати масло і воду (крутий окріп).

Випікаються млинці на сковорідці, змащеній половинкою свіжої цибулини.

Дієтичний рецепт приготування

Кефір можна використовувати злегка подкисший. Його береться повний стакан. Інші інгредієнти: куряче велике яйце, півсклянки цільнозерновий борошна, дрібку солі, по половинці чайної ложки оцту і соди, столова ложка олії.

  • По черзі з’єднуються всі продукти з рецепту. Сода гаситься крапельками яблучного або виноградного оцту. Для цього можна також використовувати свіжовичавлений сік лимона.
  • Під кінець масу додаються борошно і олію.
  • Однорідне тісто настоятися кілька хвилин.

Відразу після цього можна приступати до смаження млинців.

Як зробити з коньяком?

Коньяк потрібно використовувати без ароматизаторів. Його потрібно взяти 3-4 столові ложки. Інші інгредієнти: 2,5-3 стандартних склянки борошна, велике або 2 дрібних яйця, півлітра маложирного кефіру, склянку закипілої води, 3 столові ложки рафінованої олії, дрібку ваніліну, солі і розпушувача, їдальня ложка цукрового піску.

  • У широкій мисці змішуються всі продукти, крім пекарського порошку, окропу і борошна.
  • Борошняний компонент додається до вже замішану основу поступово. Спочатку 2 склянки, а решту – за необхідності. Висипається до складових і розпушувач.
  • Залишається влити в суміш окріп і, регулюючи кількість борошна, довести її до стану рідкуватий сметани.
Дивіться також:  Рецепт млинців з житнього борошна з фото

Коли тісто трохи настоїться, можна приступати до випічки ласощі. Сковорідку змащувати не потрібно.

На мінеральній воді і кефірі

Мінералку варто взяти сильногазований. Її потрібно 300 мл Інші інгредієнти: 920 мл кефіру (маложирного), 6 столових яєць, 2 цілих і ¼ склянки високосортної пшеничного борошна, ½ маленької ложки соди, чайна ложка кухонної солі.

  • У посуд для замісу розбиваються яйця, відправляються сіль. Якщо планується приготувати солодкі ласощі, то можна злегка змінити рецепт і на цьому етапі додати цукровий пісок за смаком.
  • Електричним міксером складові збиваються до піни.
  • Вливаються обидва варіанти рідин. Вони не повинні бути холодними. Жирність кефіру в цьому рецепті не принципова.
  • Під кінець у майбутнє тісто просіваються борошно з необхідною порцією соди.
  • Все ще раз збивається до однорідності – спочатку на низькій, а потім на максимальній швидкості.

Вироби печуться на розпеченій сковороді до рум’янцю.

Рецепт від Юлії Висоцької

Багато сучасні господині люблять рецепти від Юлії. Адже страви за ним завжди виходять вдалими. Інгредієнти: 2 курячих яйця, 85 г звичної пшеничного борошна і продукту грубого помелу, 65 г якісного вершкового масла, 40 г цукрової пудри, 1,5 склянки коров’ячого молока і 180 мл кефіру столова ложка коричневого цукру, дрібної морської солі.

  • Змішуються молочні продукти і яйця. Маса солиться, подслащивается і збивається.
  • Вершкове масло розтоплюється, змішується з просіяним борошном (обох видів) і відправляється в основу тесту.
  • Маса буде відпочивати близько години.

Посмажені млинці щедро присипаються легкої пудрою.

Прокрутка до верху