Млинці на кефірі з окропом – 4 смачні рецепти

Млинці з сирною начинкою (готуємо в духовці)

Буває, що сир вже кілька днів лежить в холодильнику, тоді, його небажано вживати у свіжому вигляді. В такому разі, цей продукт потрібно піддати тепловій обробці. Вихід з цієї ситуації – солодкі сирні млинці.

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,2 кг;
  • Кип’ячена вода – 0,2 л;
  • Кефір – 0,2 л;
  • Сир – 0,2 кг;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Сметана – 3 ст. ложки;
  • Сода – на кінчику ножа;
  • Масло – для смаження;
  • Цукор – 3-5 ст. ложок;
  • Сіль – 1 щіпка.

Приготування:

  • У велику миску налийте кефір і погасите в ньому соду.
  • До кефіру додати сіль і ложку цукру, все ретельно перемішайте.
  • Влийте окріп до тесту і вбийте в суміш 1 яйце. Гаряча вода швидко охолоне за рахунок інших холодних компонентів (кефір, цукор тощо), тому не бійтеся, що яйце може зваритися.
  • Всипте до тесту борошно. Додавайте її невеликими порціями і збивайте повільно, щоб уникнути появи грудочок. Якщо ви будете це робити з допомогою міксера, то просто поставте найменшу швидкість. Тісто готове, можна приступати до обсмажуванню млинчиків.
  • На розпечену сковороду налийте олію і рівномірно розподіліть його по всій поверхні, з допомогою силіконової пензлика.
  • Ополоником викладайте тісто на середину сковороди і проворачивающими рухами розподіліть тісто по всій поверхні.
  • Обсмажте млинці з обох боків до золотистої скоринки.
  • Тепер займемося приготуванням начинки. Увімкніть духовку на 180 градусів, щоб до моменту випікання вона вже була в розігрітому стані.
  • Сир перетріть разом з 2-3 ложками цукру.
  • В окрему миску розбийте яйце і збийте його.
  • Додайте яйце до сиру, все змішайте. Базова начинка готова. Але можна додати ще фруктів. Наприклад, можна додати до сиру банан, курагу, родзинки або горішки. Загалом, додавайте солодощі за смаком.
  • В кожен млинець загорніть начинку. Їх можна згортати конвертами, трубочками або конусом.
  • Змастіть маргарином деко (або маслом) і викладайте на нього згорнуті млинці. Зверху промажте їх маслом або збитим яйцем.
  • Надсилайте форму в розігріту духовку на 10-15 хвилин.
  • Десерт готовий. Запрошуйте всіх до столу, приємного апетиту.
Дивіться також:  Млинці, фаршировані сиром – 6 рецептів приготування

Ось ми й розглянули кілька рецептів смачних млинців. Сподіваємося, у вас вийде приготувати цю смакоту і пригостити нею своїх близьких.

Прокрутка до верху