Млинці на кислому молоці – 8 рецептів млинців

Сьогодні відомо безліч цікавих рецептів, що дозволяють дати друге життя кислим молочним продуктам. З них виходять смачні ситні ласощі, які виявляються цілком доречними навіть на святковому столі. Млинці на кислому молоці погано поєднуються з солодкими начинками, зате вони смачні самі по собі або з солоними добавками.

Млинці на кислому молоці — класичний рецепт

Важливо взяти для замішування тіста скляний або емальований посуд. Зручно використовувати глибоку миску або навіть каструлю. З продуктів береться: 800 мл подкисшего молочного продукту, 6-7 ст. л. будь-якого рафінованої олії, 4-5 ст. л. цукрового піску,пів чайної ложки соди, 3 сирих яйця, 2,5 ст. пшеничного борошна, сіль за смаком.

  • Сирі яйця розбиваються в підготовлений посуд, маса солиться, подслащивается і добре збивається.
  • До суміші відправляється половина трохи теплого молока, потім буквально за кілька ложок всипається просеянная борошно.
  • Далі додається молоко, що залишилося і можна попрацювати з тестом міксером. Це позбавить його від грудочок.
  • В кінці шляху В масу вливається масло і засипається сода.
  • З жидковатого тесту випікаються тонкі млинці.

Якщо залишити масу «відпочити» на 20-25 хвилин, то частування буде набагато легше перевертатися на сковороді.

З додаванням ваніліну

Легку кислинку страви, яку дає їй молоко, легко прибере ванілін. Звичайно, в такі млинці не варто заморочуватися м’ясо, ікру або інші аналогічні начинки. Краще подавати зі сметаною. До складу входить: 1 ст. кислого коров’ячого молока, 1 ч. л. ваніліну, 2 дрібних яєць, 4-5 великих ложок цукру, 130 г пшеничного борошна, 1 ст. л. будь-якого рафінованої олії.

  • Сирі яйця ретельно перетираються з цукровим піском, щоб крупинки останнього повністю розчинилися.
  • До продуктів вливається молоко кімнатної температури.
  • Суміш злегка збивається і до неї додається ванілін.
  • Далі можна починати поступово всипати борошно, продовжуючи процес збивання. Робити це актуально як звичайним віночком, так і міксером на мінімальній швидкості пристрою.
  • Після вливання масла потрібно оцінити консистенцію тесту. Воно повинно бути схожим на згущене молоко. Якщо маса гущі, це виправляється кип’яченою водою або додатковою порцією молока.
  • Смажаться млинці на сковорідці, протертою наколотой на вилку цибулиною.
Дивіться також:  Ажурні млинці – 7 рецептів тонких, на кефірі або молоці

Досить тримати заготівку на вогні за 20 секунд з кожної сторони.

Рецепт приготування без яєць

Навіть якщо господиня забула купити яйця, це не завадить їй насмажити цілу гору смачних млинців. Є відмінні рецепти без цього інгредієнти. По одному з них використовується: 190 г борошна вищого сорту, 3 ч. л. цукру, 470 мл кислого молока, 3 ст. л. топленого масла, неповна маленька ложка солі.

  • Кислий молочний продукт солиться і подслащивается. Після цього до нього висипається пару раз просеянная пшеничне борошно.
  • Тісто збивається спеціальною насадкою блендера або міксером і змішується з топленим маслом.
  • Маса повинна настоюватися пару годин при кімнатній температурі.
  • По закінченню рекомендованого часу вона повторно збивається і використовується для смаження млинців.

Готується частування на вершковому маслі.

Заварні млинці на кислому молоці

Щоб приготувати заварні млинці, завжди потрібно використовувати крутий окріп. У даному рецепті він з’єднується з кислим молоком. Достатньо по 1 ст. таких рідких інгредієнтів. Крім них використовується: 3 сирих яйця, 3 ст. л. цукру-піску, 180 г білої просіяного борошна, маленька ложка солі і стільки харчової соди.

  • Яйця солятся, підсолоджують і збиваються віночком до однорідної структури.
  • Молоко потрібно заздалегідь дістати їх холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
  • Разом з борошном і содою кисле молоко додається в яєчну масу. Після перемішування вийде досить густа маса.
  • Далі в тісто вливається окріп.
  • Через 15-25 хвилин можна починати смажити млинці.

При бажанні в тісто додається пара столових ложок рафінованої олії, щоб не витрачати його на змащування сковорідки.

Ажурне ласощі з яєчними білками

Частування за таким рецептом вийде повітряним і легким. Особливо, якщо в якості начинки взяти, наприклад, збиті вершки. Крім кислого молока (2 ст.), потрібно підготувати: 2 курячих яйця, 1 ст. ложка пшеничного борошна, 40 мл неароматного масла, 2 ст. л. цукру, по маленькій ложці харчової соди і солі.

Дивіться також:  Млинці з бананом та шоколадом, рецепти з фото

  • Яйця поділяються на складові. Жовтки ретельно збиваються з цукром і сіллю, після чого з’єднуються з молоком. Разом інгредієнти інтенсивно вимішуються віночком.
  • Борошно з содою невеликими порціями висипається в основу тесту.
  • Білки з невеликою кількістю солі збиваються до появи рясної піни. Тільки після цього вони обережно дерев’яною лопаткою втручаються в тісто. Залишилося додати до інших компонентів масло.
  • Повітряна маса потроху виливається на розігріту сковорідку і з неї готуються апетитні млинці.

Подається ласощі з будь-яким джемом, повидлом або варенням.

Тонкі млинці на молоці прокисшем

Незважаючи на те, що частування виходить максимально тонким, воно не рветься навіть при загвинчуванні начинки. Готується воно з: 2 ст. подкисшего молочного продукту, пари дрібок солі, 7 г ванільного цукру, 2 курячих яєць, 1,5 ст. борошна в/сорту, 2 ст. л. неароматного масла, 0,3 ст. звичайного цукрового піску.

  • Щоб крупинки цукру повністю розчинилися в яєчної маси, обидва інгредієнта мішаються за допомогою міксера.
  • В отриману суміш вливається кисле молоко, всипається ванільний і звичайний цукор.
  • Далі порційно втручається борошно і сіль.
  • Тільки коли заміс стане гладким, можна розбавляти його маслом. Вийде тісто, за густотою схоже на домашню сметану.
  • Перший млинець смажиться з маслом, інші на сухий прожареною сковороді.

Залишиться лише просочити тонкі млинці на кислому молоці згущеним молоком і скласти трикутниками.

Смачні товсті млинці

Товсті млинці зазвичай подаються як самостійне блюдо з розтопленим вершковим маслом або будь-якими соусами. А ось для завертання начинок вони не підходять. З продуктів береться: 2 ст. кислого молока, півпачки жирного масла, щіпка дрібної солі, 5 сирих яєць, 320 г пшеничного борошна, 2,5 ст. л. цукру.

  • Жовтки яєць ретельно збиваються з цукром і сіллю. Працювати міксером потрібно не менше 4-5 хвилин.
  • Вершкове масло розтоплюється в мікрохвильовій печі і злегка остуджується. Воно повинно бути теплим, але не вогненним.
  • Обидві рідкі маси з’єднуються.
  • Спочатку в майбутнє тісто всипається третину від загальної заявленої кількості борошна. В процесі продукти збиваються.
  • У масу відправляється перший стакан кислого продукту, а після ретельного перемішування – другий.
  • Тепер всипається залишилася борошно.
  • Білки збиваються в густу піну. При додаванні до тесту їх потрібно акуратно вмішувати широкої лопаткою, щоб маса не опало.
  • Відразу після цього можна смажити млинці.
Дивіться також:  17 видів начинки для млинців

Складаючи готове частування стопкою, слід кожну її частину щедро змащувати розтопленим вершковим маслом або підсолодженою сметаною. Так ласощі навіть на наступний день збереже соковитість.

Готуємо з додаванням дріжджів

Кислі дріжджові млинці виходять досить пишні. У рецепті можна замінювати кисле молоко (650 мл) на аналогічну кількість нежирного кефіру. Також береться: 3 курячих яйця, 470 г борошна, 0,5 ч. л. крупної солі, 1,5 ч. л. швидких дріжджів (можна взяти призначені спеціально для здоби), 3 ч. л. цукрового піску, 70 мл неароматного олії. Як приготувати млинці на кислому молоці з дріжджами, читаємо далі.

  • Кисле молоко злегка гріється. Близько полвины склянки його змішується зі щіпкою цукру-піску, парою столових ложок борошна і всіма дріжджами. Отримана маса буде підходити не менш 20-25 хвилин в теплі.
  • Коли опара збільшиться в розмірі мінімум в 1,5 рази, можна продовжувати з нею працювати.
  • В окремому посуді змішується залишився молоко, масло, яйця, сіль і цукор, що залишився. Маса злегка збивається віночком.
  • Після з’єднання суміші з опарою, можна починати замішувати тісто, додаючи до нього невеликі порції борошна. Воно має вийти густим і в’язким.
  • Маса буде настоюватися близько 1,5 години. Приблизно через годину вона перемішується і знову забирається на тепло. Дуже важливо накрити тісто рушником або плівкою.
  • Якщо маса вийшла занадто густий, вона розбавляється теплою водою або молоком.
  • Млинці смажаться на середньому вогні.

Для змазування сковороди можна використовувати свиняче сало. Воно не буде давати ніякого неприємного присмаку частування.

Прокрутка до верху