Ви любите захоплені відгуки гостей і домочадців про ваших видатних кулінарних здібностях? Якщо так, я розкрию вам маленький секрет, який забезпечить вам незмінний тріумф на кухні. Вас будуть не тільки просити приготувати теж саме «на біс». Ваш успіх надовго залишиться в пам’яті тих, хто сидів за вашим столом.
Тонкі млинці – це традиційна російська їжа. Вони користуються незмінною популярністю і можуть бути як основним блюдом, так і десертом. Вони дешеві і прості у приготуванні. Але тільки при одному «але»: якщо ви вмієте робити їх ажурними і тонкими як пергамент. Думаєте це складно? Аж ніяк! Додавання в тісто такого інгредієнта як крохмаль і є наш маленький секрет «на мільйон».
Який крохмаль використовувати?
Картопляний, кукурудзяний або рисовий. Вони доступні практично в кожному магазині і коштують зовсім недорого.
Рецепт млинців на крохмалі
Час приготування: 25-30 хвилин.
Кількість порцій: 4.
Для млинців на крохмалі рецепт дуже простий:
- 4 столових ложки пшеничного борошна з гіркою;
- 4 столові ложки крохмалю, без гірки;
- ½ Літра молока (коров’ячого або козячого);
- 3 курячих яйця;
- щіпка солі;
- чайна ложка цукру-піску;
- ½ Чайної ложки лимонного соку;
- 1 чайна ложка рослинної олії.
Як посмажити тонкі млинці на крохмалі?
Існує тільки одна особливість приготування таких млинців. Оскільки крохмаль дуже швидко осідає, необхідно перемішувати тісто перед випічкою кожного млинця.
В іншому дійте як завжди:
- дайте готовому тісту настоятися мінімум 10 хвилин, щоб в ньому утворилася клейковина;
- у цей час добре прогрійте чавунну млинцеву сковороду на середньому вогні;
- добре змастіть поверхню сковороди кулінарним жиром/рослинним маслом без запаху і яскраво вираженого смаку;
- для перевертання млинців використовуйте млинцеву лопатку шириною близько 3 сантиметрів.
Як це працює
Замішуючи тісто на пшеничному борошні, ми створюємо умови для утворення в ньому так званих глютеновых ниток (інші терміни: глютен або клейковина). Це – сполуки, які складають «каркас» наших майбутніх млинців.
Тісто, в якому багато глютену, на смак виявляється кілька «гумовим» і важким. Якщо додати менше борошна, ми отримаємо рвуться млинці, які неможливо перевернути. Збільшуючи в тесті кількість яєць, ми доб’ємося більш міцної структури виробу. Проте на смак вони будуть нагадувати омлет.
Додавання крохмалю в борошно дозволяє:
- знизити кількість клейковини в тісті;
- отримати міцні млинці, оскільки при нагріванні крохмаль загущает рідкі середовища.
Більш того, млинці з крохмалем на молоці виходять дуже смачними, тонкими, ажурними і дуже ніжними.
Приємного апетиту!