Млинці на мінералці – 7 рецептів смачних млинців з дірочками

Чудово ніжними і еластичними завжди виходять млинці на мінералці. За смаком вони нічим не поступаються виробам, виготовленим на молочних або кисломолочних продуктах. Для тесту можна використовувати будь-яку мінеральну воду, але якщо ви хочете отримати млинці з дірочками, то краще взяти саме газовану воду.

Класичні тонкі млинці на мінералці з дірочками

Іноді дуже важко підібрати рецепт, який дозволить спекти витончені, нетовсті млинці, або, як їх ще називають, налисники. Але надзвичайно смачні і тануть у роті вироби можна зробити, наприклад, на основі мінеральної води. Якщо не вірите, записуйте рецепт.

Інгредієнти:

  • пів-літри мінералки (будь-який);
  • 385 г в/з борошна;
  • 2 ст. л. звичайного цукру;
  • 3 середніх яйця;
  • 3 ст. л. рафінованої олії.

Спосіб приготування:

  • Правильне тісто – запорука вдалої випічки млинців. Спершу вспениваем яйця разом з підсолоджувачем. У тісто не слід засипати багато цукру, а то млинці при смаженні почнуть підгоряти.
  • Вливаємо газовану воду, розмішуємо і вводимо борошно (обов’язково просіяне). Якщо по поверхні суміші застрибали бульбашки – це добре, так як саме вони дозволяють спекти млинці тонкі, з дірочками
  • Залишилося долити масло, знову перемішати і дати отриманого складу відпочити 15 хвилин. Це потрібно для того, щоб борошно віддала свою клейковину.
  • Випікайте млинці на чавунній сковорідці або на спеціальній блиннице. Якщо вироби пригоряють, то перед кожною порцією тесту промазывайте сковорідку шматочком сала.
  • Готову випічку складемо стопкою і прикриваємо, щоб млинці пропарились і стали ще більш м’якою і еластичною.

З додаванням у тісто молока

Спекти тонкі млинці з дірочками можна на хорошій мінералці і молоці. Випічка виходить дуже ніжною і апетитною.

Інгредієнти:

  • 185 мл сирого молока;
  • 215 мл мінералки;
  • 3 середніх яйця;
  • 2 ст. л. звичайного цукру;
  • 185 г борошна.
Дивіться також:  Млинці на кислому молоці – 8 рецептів млинців

Спосіб приготування:

  • Молоко злегка підігріваємо і розмішуємо в ньому солодкі гранули і пару грам солі.
  • Потім вбиваємо яйця, додаємо половину борошна. Розмішуємо до однорідної текстури.
  • Потім вливаємо мінералку і висипаємо борошно, ще раз добре збовтуємо все віночком.
  • Сковороду добре прожарюємо, промазуємо маслом і починаємо пекти млинці до рум’яного кольору.

На газованій воді з яйцями

Якщо ви знаєте класичний рецепт приготування млинців, то завжди можете експериментувати з інгредієнтами. Так, якщо в будинку не виявилося молока, але є газована вода, то можна спекти млинці і на ній.

Бульбашки газу надають тісту пористу структуру, а готовим виробам – ніжність і еластичність.

Інгредієнти:

  • три великих яйця;
  • 650 мл газованої води;
  • дві ложки білого цукру;
  • 320 г борошна;
  • упаковка ваніліну;
  • три ложки рафінованої олії;
  • ½ Ч. ложки соди.

Спосіб приготування:

  • У мисці вспениваем яйця, засипаємо підсолоджувач, ванілін і дрібку солі. Розмішуємо до повного розчинення сипких гранул.
  • Після, кладемо гашену соду, вливаємо газовану воду і поетапно висипаємо борошно. Грунтовно розмішуємо суміш віночком.
  • Вливаємо олію і розмішуємо. Тісто має бути не густим і не дуже рідким.
  • На розпеченій сковорідці з олією печемо млинці до рум’яності.

Пісні млинці на мінералці

На мінералці можна спекти навіть пісні млинці. Вироби виходять тонкими, смачними і красивими.

Інгредієнти:

  • 385 мл води (мінеральної);
  • 280 г борошна;
  • три ложки солодкого піску;
  • масло пісне.

Спосіб приготування:

  • Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю.
  • В інший посуд вливаємо мінералку, висипаємо цукор, порційно вводимо борошно і в кінці ллємо олію. Розмішуємо тісто до однорідності і без грудочок.
  • Готуємо вироби на гарячій сковорідці.

Пісну випічку можна подавати з різною начинкою. Наприклад, з тушкованою капустою, з смаженими грибами і цибулею, з картопляним пюре і так далі. Для солодких млинців можна взяти будь-джем, мед, варене згущене молоко, а також ягідне або бананове пюре.

Дивіться також:  Млинці на воді – 7 рецептів

Без яєць і молока

Якщо ви не вірите в те, що спекти млинці можна без молока і яєць, то радимо спробувати наш рецепт на мінеральній воді. Вже через півгодини ви переконаєтеся в тому, що тісто для млинців на основі такого компонента виходить еластичним і пористим.

Інгредієнти:

  • 580 мл мінералки;
  • п’ять ложок олії рафінованої;
  • дві ложки звичайного цукру;
  • 380 г борошна.

Спосіб приготування:

  • Просіяне борошно змішуємо з підсолоджувачем і дрібкою звичайної солі.
  • Потім вливаємо в сипучі інгредієнти мінеральну воду, розмішуємо, прикриваємо і не чіпаємо тісто протягом 25 хвилин.
  • Після, беремо рафінована олія, підігріваємо і виливаємо тісто. Ще раз все розмішуємо.
  • Гріємо сковорідку і печемо рум’яні млинці.

Готуємо заварні млинці на мінералці

Заварне тісто для млинців передбачає використання мінералки і окропу, який також впливає на структуру тіста.

Заварні млинці виходять не просто пористими, а з маленькими дірочками всередині самих виробів.

Інгредієнти:

  • склянка мінеральної води;
  • 215 г борошна;
  • 195 мл окропу;
  • дві ложки олії рафінованої;
  • півтори ложки білого цукру;
  • дві щіпки солі.

Спосіб приготування:

  • В мінеральну, обов’язково газовану воду, висипаємо борошно, підсолоджувач і сіль. Розмішуємо і залишаємо на півгодини.
  • Потім акуратно вливаємо окріп, слідом відправляємо масло і ретельно перемішуємо складу.
  • Печемо млинці до рум’яного кольору.

З житнього борошна

Багато господинь для приготування млинців використовують житнє борошно, замість пшеничного. Адже остання, крім крохмалю, нічого не дає нашому організму.

А ось житнє, багата вітамінами і мінералами, надає позитивний вплив на роботу серця, судин, шлунку, кишечника і центральної нервової системи.

Інгредієнти:

  • 255 мл мінеральної води;
  • 60 мл олії соняшникової;
  • 95 г житнього борошна;
  • 20 г пшеничного борошна;
  • 1 ч. ложка цукру;
  • пару грам солі.
Дивіться також:  Млинці, фаршировані сиром – 6 рецептів приготування

Спосіб приготування:

  • Змішуємо житнє борошно з пшеничного, а також із солодкими і солоними гранулами.
  • В отриману суху суміш вливаємо спочатку мінералку, а потім масло. Грунтовно перемішуємо всі компоненти і даємо тісту відпочити 15 хвилин.
  • Смажимо млинці і подаємо зі сметаною або солодким соусом.

Млинці на мінеральній воді готуються швидко і легко. В результаті виходять смачні, тоненькі і апетитні вироби, якими не соромно пригостити навіть найбільш улюблених і шанованих гостей.

Прокрутка до верху