Млинці на молоці – 12 смачних рецептів млинців і млинчиків

Готувати смачні ніжні млинці повинна кожна хороша господиня. Включивши фантазію, таке блюдо легко можна перетворити на повноцінний обід, корисний перекус, десерт або навіть закуску до святкового столу. Найчастіше сучасні кулінари вибирають саме млинці на молоці. Рецепти їх з різними складовими опубліковані далі.

Класичний рецепт млинців на молоці

Цей простий рецепт дозволить приготувати «універсальні» млинці, які хороші як самі по собі (без будь-яких добавок), так і з будь-якими начинками або доповненнями. У нього входить мінімум доступних продуктів: 70 мл прохолодної питної води, 170 мл будь-якої жирності молока, щіпка солі, 60 мл рослинного масла, 1,5 ст. л. цукрового піску, 90 г білого борошна, 40 г манки, 2 сирих яйця, по 1 ч. л. харчової соди і свіжовичавленого лимонного соку.

  • У глибокій пластикової мисці молоко змішується і вода.
  • До рідких компонентів додається манка і яйця. Все добре перемішується віночком. Маса має «відпочити», щоб манна крупа встигла розійтися.
  • Після додавання в майбутнє тісто піску і солі можна починати всипати борошно. Потрібно брати пару раз просіяний продукт і додавати його мінімальними порціями.
  • В останню чергу в миску виливається масло і відправляється сода, гашене цитрусовим соком. Інгредієнти швидко перемішуються віночком.

Досить змастити сковорідку або блинницу жиром тільки перший раз.

З додаванням дріжджів

Це також класичний рецепт, який включає в себе ще й швидкі дріжджі. Готове частування буде суцільно покрито мініатюрними дірочками. Для його приготування використовується: 650 мл жирного молока, 10-15 г дрібної солі, півкіло якісної пшеничного борошна, стандартна пачка швидких сухих дріжджів (11 г), 2 сирих яйця, 75 г цукру-піску, 2 ст. л. будь-якого рослинного масла.

  • В емальованому посуді молочний продукт гріється на повільному вогні. Він не повинен бути гарячим.
  • В молоко відправляються сухі дріжджі, трохи солі і цукру. Чаша з перерахованими компонентами накривається рушником і залишають далеко від протягів.
  • Коли суміш з дріжджами почне пузиритися, можна продовжувати з нею працювати.
  • В рідину віночком забиваються сирі яйця, а потім порціями всипається ретельно просеянная борошно.
  • Останнім у масу вливається масло.
  • Гущавина з продуктами знову накривається рушником і переміщається в тепло.
  • Коли тісто помітно підніметься, потрібно перемішати і знову залишити до наступного збільшення в об’ємі.
  • Тільки після чергового вимішування маси її можна використовувати для приготування млинців.

Найсмачніше їсти таке частування з підсолодженої сметаною.

Заварні млинці на молоці

Якщо хочеться здивувати гостей гарним ажурним малюнком на приготованому блюді, варто вибирати саме такий рецепт. З продуктів береться: 3 сирих яйця, щіпка солі, 1,5 ст. борошна, 2 ст. жирного молока і в два рази менше окропу, 1 ст. л. цукру-піску, 4-5 ст. л. злив. масла.

Дивіться також:  Тонкі млинці – рецепт з фото

  • Сирі яйця з сіллю і цукром-піском збиваються до легкої повітряної пінки.
  • До інших складових вливається молоко і поступово висипається збагачена киснем борошно.
  • Після перемішування саме час вливати в масу окріп тонесенькою цівкою. Потім в тісто вливається рідке масло, суміш останній раз добре вимішується і збивається. Далі можна смажити заварні млинці на молоці.

Перед випічкою кожного млинчика потрібно протирати сковорідку половинкою білої цибулини.

Як приготувати без яєць?

Це один з кращих рецептів млинців без додавання яєць. Він простий і зрозумілий для всіх. Крім молока (900 мл), що буде використовуватися: 2,5 ст. білої просіяного борошна, по маленькій ложці соди і солі, третина стандартної пачки вершкового масла, 3-4 ст. л. цукрового піску.

  • Просеянная біле борошно змішується з іншими сипучими інгредієнтами.
  • Компоненти заливаються половиною трохи теплого молока. Тісто по густоті повинно нагадувати домашню жирну сметану.
  • У масу вливається розтоплене масло.
  • Залишилося додати в тісто, доведене до кипіння молоко, що залишилося і ретельно перемішати всі компоненти.

Для випікання частування зручно використовувати товстостінну чавунний посуд.

Тонкі млинці на молоці з окропом

Якщо господиня точно знає, що готові млинчики буде заморочуватися начинка солона, можна додати в тісто будь-яку висушену зелень. Також береться: пара склянок просіяного пшеничного борошна, щіпка дрібної солі, 1 ч. л. розпушувача, 75 г білого цукру, 1 ст. крутого окропу, 3 сирих яйця, 60 мл рослинного масла, 470 мл жирного молока.

  • Яйця розтираються з білим цукром і дрібкою солі.
  • В солодку яєчну суміш додається збагачена киснем борошно і розпушувач.
  • У ретельно размешанное тісто вводиться молоко, а потім тонкою цівкою – окріп. В останню чергу в однорідній масі розчиняється масло.

Тонкі млинці на молоці смажать з обох боків до рум’яності.

Готуємо ажурне ласощі

Таке частування особливо люблять закохані. Адже його можна зробити навіть у формі серця, таким чином, в черговий раз, висловивши почуття другій половинці. За рецептом потрібно взяти: 2,5 ст. цільного коров’ячого молока, 2 яйця, 1,5 ст. просіяного борошна, дрібку солі і таку ж кількість харчової соди, 1 велику ложку цукрового піску.

  • Яйця зі спеціями і половиною молока гарненько збовтуються віночком в будь-якій зручній посуді. Якщо вирішено взяти міксер, то пристрій має працювати на низьких обертах.
  • Просеянная борошно засипається відразу вся.
  • Після перемішування в масу вливається залишився молочний продукт, масло і негашене сода.
Дивіться також:  Млинці на мінералці – 7 рецептів смачних млинців з дірочками

Смажаться млинці на розжареному жирі. Можна виливати тісто на сковороду, як би малюючи на ній різні фігури.

З крохмалем і ваніліном

Це швидкий рецепт смачної перекуски. Ванілін у складі частування надає йому особливий кондитерський аромат. Крім цієї добавки (1 щіпки), буде використовуватися: 470 мл жирного молока, 4 ст. л. з гіркою борошна і картопляного крохмалю, 1,5 ч. л. солі, 4 сирих яйця, 1,5-2 ст. л. цукрового піску.

  • Просеянная борошно змішується з усіма сипучими компонентами.
  • Яйця злегка збиваються з теплим молоком.
  • Сухі і рідкі інгредієнти перемішуються.
  • Тесту потрібно відпочинок протягом 20-25 хвилин.

При випічці млинців масу потрібно постійно перемішувати, щоб не допустити осідання картопляного крохмалю.

Млинці на молоці з кисляком

Якщо вдома залишилася кисляк, її також можна використовувати при приготуванні обговорюваного страви. Крім цього молочного продукту (1,5 склянки), потрібно підготувати: по половинці стандартного склянки коров’ячого молока і цукру, 2 сирих яйця, щіпку дрібної солі, 2 ст. борошна, 70 г вершкового масла, 1 ч. л. харчової соди.

  • Сирі курячі яйця спочатку солятся і підсолоджують, після чого злегка збиваються міксером і виливаються до простокваші.
  • В отриману суміш всипається просеянная з содою борошно.
  • В майбутнє тісто вливається молоко, миска з усіма компонентами накривається рушником і пішов відпочивати на 25-35 хвилин.
  • За минулий час маса стане трохи густіше, тому можна підлити до неї трохи кип’яченої води.
  • Після додавання рослинного масла і перемішування можна приступати безпосередньо до приготування млинців.

Вийшло частування відмінно доповнюється будь-яким ягідним варенням.

З додаванням соди

Додавання цього компоненту додасть страві легкості. Звичайно, до його складу увійде не тільки сода (1 ч. л.), але також: 470 мл коров’ячого молока, 2,5-3 ст. л. цукру, 320 г білого борошна, 2 сирих яйця. Як приготувати млинці з содою, розказано далі.

  • З цукровим піском збиваються яйця.
  • В солодку яєчну суміш вливається молочний продукт кімнатної температури, додається борошно і сода.
  • Після ретельного вимішування компонентів тісто готове.

Смажаться млинці на великій кількості розтопленого вершкового масла.

Смачні і ніжні цукрові млинці на молоці

Це ласощі завжди подається з солодкими начинками і доповненнями. Виняток становить лише сметана. Вони готуються з: 1 ст. білого борошна, щіпки дрібної солі, 470 мл молока, 3 сирих яєць, 4-5 ст. л. цукру.

Дивіться також:  Шоколадні млинці — 7 рецептів приготування

  • У глибоку чашку просіюється пшеничне борошно.
  • Туди ж відправляються злегка збиті жовтки з молоком.
  • У масу порційно додається борошно.
  • В останню чергу збиваються в піну яєчні білки і акуратно втручаються в тісто.
  • Цукор в масу не додається!
  • Як тільки випечеться перший млинець, він прямо на сковорідці посипається 1 ч. л. цукрового піску, після чого згортається трикутником і знімається.

Частування смачно пробувати в гарячому вигляді.

Оригінальний рецепт з кокосовою стружкою

Це ідеальний десерт для любителів кокоса. Крім 4-5год.л. кокосової стружки, потрібно підготувати: 1 ст. теплого молока, 2 ст. л. цукрового піску, 4 ст. л. рафінованої олії, дрібку дрібної солі, сире яйце, 0,5-0,7 ч. л. соди, оцет, неповний склянку борошна.

  • Тепле молоко з курячим яйцем перемішуються до однорідності.
  • Далі в масу відправляється цукор, масло, сіль.
  • В окремому посуді просеянная біле борошно змішується з кокосом.
  • Рідка суміш з’єднується з сухою. Під кінець всипається гашене сода.
  • Тісто для млинців вимішується міксером на мінімальній швидкості.
  • Залишилося посмажити рум’яні «сонечка» на змащеній жиром сковороді.

Краще використовувати для такого ласощі саме білу стружку.

Рецепт приготування в пляшці

Якщо кулінару набридло використовувати гору посуду при приготуванні млинців, то йому обов’язково варто спробувати такий альтернативний варіант. Для замішування буде використовуватися пластикова пляшка об’ємом 1-1,5 л А з продуктів: 1 ст. коров’ячого жирного молока (відмінно підійде домашнє), 3 ст. л. цукру, 7-9 ст. л. білої просіяного борошна, сире яйце, щіпка солі і таку ж кількість ваніліну.

  • В горлечко обраної пляшки вставляється «лієчку» — розширювач.
  • Спочатку в неї розбивається яйце, потім виливається злегка підігрітий молочний продукт.
  • Разом у майбутнє тісто всипати цукровий пісок і ванілін.
  • В кінці вводиться пару раз пропущена через сито пшеничне борошно.
  • Тільки тепер можна приступати до перемішування продуктів. Для цього пляшка загвинчується пробкою і активно трясеться.
  • Робити це потрібно ретельно і до тих пір, поки всі пшеничні грудочки не розіб’ються об стінки.
  • При бажанні прямо в тісто можна додати рослинне або рідке масло. Також допускається просто змащувати сковороду несолоним салом перед кожним новим млинчиком.
  • Випікається частування стандартним чином з двох боків до рум’яності.

Тісто ллється на поверхню сковорідки прямо з використовуваної під час замішування пластикової пляшки.

Прокрутка до верху