Рецепт приготування в пляшці
Якщо кулінару набридло використовувати гору посуду при приготуванні млинців, то йому обов’язково варто спробувати такий альтернативний варіант. Для замішування буде використовуватися пластикова пляшка об’ємом 1-1,5 л А з продуктів: 1 ст. коров’ячого жирного молока (відмінно підійде домашнє), 3 ст. л. цукру, 7-9 ст. л. білої просіяного борошна, сире яйце, щіпка солі і таку ж кількість ваніліну.
- В горлечко обраної пляшки вставляється «лієчку» — розширювач.
- Спочатку в неї розбивається яйце, потім виливається злегка підігрітий молочний продукт.
- Разом у майбутнє тісто всипати цукровий пісок і ванілін.
- В кінці вводиться пару раз пропущена через сито пшеничне борошно.
- Тільки тепер можна приступати до перемішування продуктів. Для цього пляшка загвинчується пробкою і активно трясеться.
- Робити це потрібно ретельно і до тих пір, поки всі пшеничні грудочки не розіб’ються об стінки.
- При бажанні прямо в тісто можна додати рослинне або рідке масло. Також допускається просто змащувати сковороду несолоним салом перед кожним новим млинчиком.
- Випікається частування стандартним чином з двох боків до рум’яності.
Тісто ллється на поверхню сковорідки прямо з використовуваної під час замішування пластикової пляшки.