З додаванням дріжджів
Це також класичний рецепт, який включає в себе ще й швидкі дріжджі. Готове частування буде суцільно покрито мініатюрними дірочками. Для його приготування використовується: 650 мл жирного молока, 10-15 г дрібної солі, півкіло якісної пшеничного борошна, стандартна пачка швидких сухих дріжджів (11 г), 2 сирих яйця, 75 г цукру-піску, 2 ст. л. будь-якого рослинного масла.
- В емальованому посуді молочний продукт гріється на повільному вогні. Він не повинен бути гарячим.
- В молоко відправляються сухі дріжджі, трохи солі і цукру. Чаша з перерахованими компонентами накривається рушником і залишають далеко від протягів.
- Коли суміш з дріжджами почне пузиритися, можна продовжувати з нею працювати.
- В рідину віночком забиваються сирі яйця, а потім порціями всипається ретельно просеянная борошно.
- Останнім у масу вливається масло.
- Гущавина з продуктами знову накривається рушником і переміщається в тепло.
- Коли тісто помітно підніметься, потрібно перемішати і знову залишити до наступного збільшення в об’ємі.
- Тільки після чергового вимішування маси її можна використовувати для приготування млинців.
Найсмачніше їсти таке частування з підсолодженої сметаною.