Млинці на молоці з кисляком
Якщо вдома залишилася кисляк, її також можна використовувати при приготуванні обговорюваного страви. Крім цього молочного продукту (1,5 склянки), потрібно підготувати: по половинці стандартного склянки коров’ячого молока і цукру, 2 сирих яйця, щіпку дрібної солі, 2 ст. борошна, 70 г вершкового масла, 1 ч. л. харчової соди.
- Сирі курячі яйця спочатку солятся і підсолоджують, після чого злегка збиваються міксером і виливаються до простокваші.
- В отриману суміш всипається просеянная з содою борошно.
- В майбутнє тісто вливається молоко, миска з усіма компонентами накривається рушником і пішов відпочивати на 25-35 хвилин.
- За минулий час маса стане трохи густіше, тому можна підлити до неї трохи кип’яченої води.
- Після додавання рослинного масла і перемішування можна приступати безпосередньо до приготування млинців.
Вийшло частування відмінно доповнюється будь-яким ягідним варенням.