Рецепт тонких млинців на молоці з дірочками без додавання яєць
Млинці вразять всіх хрусткими краями і тонкою текстурою. Щоб страва порадувало жовтим відтінком, в тісто рекомендується всипати куркуму.
Склад:
- молоко – 970 мл;
- борошно – 430 г;
- сода – щіпка;
- сіль – за смаком;
- цукор – 3 столові ложки;
- лляне масло – 2,5 столові ложки;
- масло вершкове – 62 р.
Етапи приготування:
- Розмішати 450 мл молока з цукровим піском, сіллю, содою. Всипати в миску борошно, безперервно помішуючи ложкою. Суміш повинна бути кашкоподібної консистенції.
- Влити в тісто олію.
- Молоко необхідно прокип’ятити, влити в чашу.
- Вершкове масло розтопити на сковорідці, де будуть випікатися млинці. Влити його в чашу.
- Налити тісто на сковороду і випікати 1-2 хвилини з кожного боку.
Готові вироби сформувати куточком. Подавати з квітковим гречаним медом.