Повітряне ласощі на кислому молоці
Якщо коров’яче молоко скисло, то не потрібно відразу виливати його в раковину. З цього продукту вийдуть відмінні повітряні млинці. Якщо ж хочеться швидко довести до кислого стану свіже молоко для приготування смачного частування, продукт потрібно прокип’ятити, остудити і додати до нього пару ложок сметани. Крім кислого молочного продукту (800 мл), потрібно використовувати: 2-4 ст. л. білого цукру-піску, лимонну кислоту, 2 ст. борошна вищого сорту, ½ ч. л. харчової соди, 3 середніх яйця, 0,7 ч. л. солі, 6-7 ст. л. будь-якого рослинного масла.
- Яйця ретельно збиваються до появи легкої піни. Можна використовувати для цього міксер, який працює на мінімальній швидкості.
- В яєчну масу спочатку висипається цукровий пісок із сіллю, а потім вводиться і кисле молоко.
- Далі в окремому посуді харчова сода гаситься лимонною кислотою.
- Разом з борошном цей інгредієнт відправляється в тісто. Після чергового замісу воно повинно вийти максимально однорідним і рідкуватим.
- Після вливання в тісто рослинного масла потрібно дати масі близько півгодини на відпочинок і приступати до приготування млинців.
Якщо планується випікати товсті смачні млинці на молоці з дірочками, то потрібно за допомогою додаткової порції борошна злегка загустити тісто.