Ажурні млинці з яйцем
Тонкі млинці, поверхня яких покрита отворами різних розмірів, так нагадують ажурні невагомі мережива. Таку випічку можна подавати на сніданок з медом, згущеним молоком або змастивши маслом і посипавши цукром. Також, незважаючи на ажурність, в них можна загорнути будь-яку начинку, тому кожна господиня прагне навчитися готувати таку випічку.
Рецепт тонких млинців на сироватці з дірочками передбачає використання:
- 250 мл сироватки;
- пара яєчок від молодої курочки;
- 15 мл рослинного масла;
- щепочка харчової соди;
- 160 г борошна;
- 100 мл крутого окропу;
- сіль, цукор за смаком.
Спосіб приготування:
- Щоб не довелося довго розмішувати грудочки в тесті, спочатку потрібно збовтати яйце з цукром і сіллю. Кількість останніх двох інгредієнтів регулюється в залежності від того, яку передбачається використовувати начинку. Всипати борошно і розмішати масу, вийде досить густе тісто.
- Розвести отриману суміш невеликими порціями вливаючи сироватку. Потім всипати соду, перемішати і влити крутий окріп. Все швидко перемішати. Висока температура посилить реакцію і збільшить кількість дірочок («ажурність») готової випічки;
- На цьому етапі потрібно дати суміші відпочити хвилин п’ять, потім додати масло, розмішати і можна приступати до випічки круглих ажурних млинців-сонечок.