Млинці на сироватці – 7 рецептів тонких або пишних з дірочками

Ажурні млинці з яйцем

Тонкі млинці, поверхня яких покрита отворами різних розмірів, так нагадують ажурні невагомі мережива. Таку випічку можна подавати на сніданок з медом, згущеним молоком або змастивши маслом і посипавши цукром. Також, незважаючи на ажурність, в них можна загорнути будь-яку начинку, тому кожна господиня прагне навчитися готувати таку випічку.

Рецепт тонких млинців на сироватці з дірочками передбачає використання:

  • 250 мл сироватки;
  • пара яєчок від молодої курочки;
  • 15 мл рослинного масла;
  • щепочка харчової соди;
  • 160 г борошна;
  • 100 мл крутого окропу;
  • сіль, цукор за смаком.

Спосіб приготування:

  • Щоб не довелося довго розмішувати грудочки в тесті, спочатку потрібно збовтати яйце з цукром і сіллю. Кількість останніх двох інгредієнтів регулюється в залежності від того, яку передбачається використовувати начинку. Всипати борошно і розмішати масу, вийде досить густе тісто.
  • Розвести отриману суміш невеликими порціями вливаючи сироватку. Потім всипати соду, перемішати і влити крутий окріп. Все швидко перемішати. Висока температура посилить реакцію і збільшить кількість дірочок («ажурність») готової випічки;
  • На цьому етапі потрібно дати суміші відпочити хвилин п’ять, потім додати масло, розмішати і можна приступати до випічки круглих ажурних млинців-сонечок.
Дивіться також:  Чому млинці прилипають до сковороди? Поради!
Прокрутка до верху