Млинці на сироватці – 7 рецептів тонких або пишних з дірочками

Рецепт млинців без соди

Не всім подобається тісто з присутністю соди. Є гурмани, від яких нічим не приховати її присмак, не допоможе навіть заміна соди розпушувачем. Але смачні млинці на сироватці готуються і без цього продукту.

Для тіста знадобиться:

  • 600 мл сироватки молочної;
  • 90 г цукру;
  • 3 курячих яйця;
  • 310 г борошна вищого сорту;
  • 45 мл рослинного масла;
  • 5 г кухонної солі.

Приготування:

  • Глибоку чашу або миску з молочною сироваткою відправити в мікрохвильову піч або на вогонь, щоб рідина трохи нагрілася.
  • Тим часом збити ручним віночком або столовою виделкою яйця з сіллю і цукром до того стану, щоб на поверхні почали з’являтися дрібні бульбашки.
  • Збиті яйця перелити в ємність з підігрітою сироваткою, розмішати до однорідності. Всипати борошно і вимісити однорідне рідке налите тісто. Зробити це швидко і розбити всі грудочки легко і швидко можна зробити за допомогою електричного міксера.
  • Після цього суміші необхідно трохи (10-15 хвилин) постояти. Потім додати рослинне масло, розмішати його в загальній масі ополоником, трохи приподымая його над мискою з тестом;
  • Випікати млинці, застосувавши розпечену сковороду, наливаючи тісто в її центр і плавно розподіляючи по всьому об’єму.
Дивіться також:  Низькокалорійні млинці і начинки | Рецепт з фото
Прокрутка до верху