На сироватці без яєць
Головним зв’язуючим елементом у блинном тесті прийнято вважати курячі яйця. Вони допомагають млинців не рватися при перевертанні і зберігати еластичну структуру, але і без цього інгредієнта можна спекти смачні тонкі млинці на сироватці. Важливо лише вибрати якісну борошно з високим вмістом клейковини, яка допоможе з’єднати воєдино всі складові тіста. А еластичність випічці додасть рослинне масло, додають у тісто.
Пропорції продуктів для млинцевого тесту на сироватці без яєць будуть наступними:
- 650 мл молочної сироватки;
- 90 г цукру;
- 50 мл рослинного масла без запаху;
- 5 г розпушувача (або звичайної соди);
- 4 г солі;
- 350 г борошна пшеничного хлібопекарської.
Етапи випічки млинців:
- В теплій сироватці розчинити цукор і сіль. Потім всипати необхідне за рецептом кількість борошна і ретельно розмішати, без грудочок. Оскільки яєць в рецепті немає, то обов’язково потрібно підігріти сироватку, щоб клейковина борошна добре спрацювала. З цієї ж причини готовому тісту треба дати якийсь час постояти перед випічкою. Не зайвим буде підігріти цей кисломолочний продукт, замішуючи млинцеве тісто за іншими рецептами.
- Далі в тісто потрібно всипати розпушувач і швидко перемішати масу. Почнеться реакція, тісто побіліє і покриється пухирцями.
- Останнім влити масло, все перемішати і залишити на годину.
- Випікаються млинці аналогічним чином. Сковороду змащують маслом тільки в перший раз.