Млинці на сироватці – 7 рецептів тонких або пишних з дірочками

На сироватці без яєць

Головним зв’язуючим елементом у блинном тесті прийнято вважати курячі яйця. Вони допомагають млинців не рватися при перевертанні і зберігати еластичну структуру, але і без цього інгредієнта можна спекти смачні тонкі млинці на сироватці. Важливо лише вибрати якісну борошно з високим вмістом клейковини, яка допоможе з’єднати воєдино всі складові тіста. А еластичність випічці додасть рослинне масло, додають у тісто.

Пропорції продуктів для млинцевого тесту на сироватці без яєць будуть наступними:

  • 650 мл молочної сироватки;
  • 90 г цукру;
  • 50 мл рослинного масла без запаху;
  • 5 г розпушувача (або звичайної соди);
  • 4 г солі;
  • 350 г борошна пшеничного хлібопекарської.

Етапи випічки млинців:

  • В теплій сироватці розчинити цукор і сіль. Потім всипати необхідне за рецептом кількість борошна і ретельно розмішати, без грудочок. Оскільки яєць в рецепті немає, то обов’язково потрібно підігріти сироватку, щоб клейковина борошна добре спрацювала. З цієї ж причини готовому тісту треба дати якийсь час постояти перед випічкою. Не зайвим буде підігріти цей кисломолочний продукт, замішуючи млинцеве тісто за іншими рецептами.
  • Далі в тісто потрібно всипати розпушувач і швидко перемішати масу. Почнеться реакція, тісто побіліє і покриється пухирцями.
  • Останнім влити масло, все перемішати і залишити на годину.
  • Випікаються млинці аналогічним чином. Сковороду змащують маслом тільки в перший раз.
Дивіться також:  Ажурні млинці – 7 рецептів тонких, на кефірі або молоці
Прокрутка до верху