Пишні млинці на молочній сироватці
На молочній сироватці можна приготувати смачні пишні млинці – товстунчики. Вони будуть такого ж розміру, як і тонкі для фарширування, але трохи товщі. Вся їх поверхня буде пронизана безліччю дірочок, які будуть робити випічку пишною. Їсти таке частування можна, змастивши варенням, медом, вершковим або топленим маслом.
Щоб замісити тісто потрібні:
- 500 мл молочної сироватки;
- 3 столові яйця;
- 100 г манної крупи;
- 50 г цукру;
- 3 г кухонної солі;
- 5 р погашеної оцтом соди;
- 100 мл соняшникової рафінованої олії;
- 250 г борошна вищого сорту.
Рецепт пишних з дірочками млинців на сироватці покроково:
- Манку залити теплою сироваткою і забути про неї на півгодини, а ще краще на годину. За цей час крупа встигне добре насититися вологою і набрякнути.
- Відведений час минув? Тоді треба трохи збити яйця з цукром і сіллю, отриману суміш-бовтанку влити до сироватці з манкою, розмішати.
- Після цього настає черга борошна. У переліку інгредієнтів не вказано її приблизна кількість. Замішуючи тісто, борошна необхідно додати стільки, щоб маса стала схожою на манну кашу.
- В це тісто-кашу влити масло, добре вимішати, щоб воно перестало бути видним на поверхні.
- Тепер черга інгредієнта, відповідального за пишність випічки і пузыристость тесту. Соду погасити невеликою кількістю оцту або лимонки, вилити в тісто, швидко розмішати і дати масі постояти чверть години. Після появи на поверхні маси меленьких бульбашок повітря можна приступати до випічки млинців;
- Змащену маслом млинцеву сковороду розжарити. Влити два ополоника тіста (на сковороду діаметром 22-24 см) і піч поки тісто перестане бути сирим зверху;
- З допомогою широкої лопатки перевернути млинець на іншу сторону і піч ще 15-20 секунд, не більше. А далі з пилу-жару так на стіл, хто з чим любить.