Млинці на воді – 7 рецептів

Млинці на воді – це просте, смачне і бюджетне блюдо. Існує безліч варіацій його приготування. Блюдо стане відмінним сніданком на кожен день.

Як зробити млинці на воді — класичний рецепт

Незважаючи на мізерний список необхідних продуктів, готові млинці виходять дуже смачні. Якщо вдома раптом не виявилося молока, то і без цього інгредієнта вдасться приготувати апетитний ситний сніданок. Потрібно взяти: 180 г борошна і 180 мл води, 1 яйце, по 1 ст. л. цукрового піску і масла, щіпку солі.

  • Яйце злегка збивається з цукром (відокремити жовток від білка не потрібно).
  • До яєчно-цукрової суміші додається борошно. Найкраще збивати тісто міксером, маленькими порціями вливаючи до нього ледь теплу воду. Процес повинен тривати до тих пір, поки в масі не залишиться грудочок.
  • Перед смаженням у тісто додається рослинне масло і можна виливати його на сковороду для приготування перших млинців на воді з яйцями.

Подавати частування найкраще з густої жирної сметаною або вершковим маслом. Якщо хочеться зробити десерт, то можна полити їх згущеним молоком або варенням.

Рецепт приготування ажурних млинців з яйцями

Млинці на воді можуть бути не тільки смачними, але і красивими. «Малювати» їх найзручніше кульком з поліетиленового пакету, в куточку якого прорізана невелика дірочка. Для цієї ж мети підійде пластикова пляшка з отвором у кришці.

Для ажурних млинців потрібно взяти: 380 г пшеничного борошна, 0,6 л. води, 60 г цукру, 2 великих яйця, ¼ ч. л. лимонної кислоти, 1 ч. л. соди і солі, 50 г вершкового масло і 60 мл рослинного.

  • В теплу воду додається борошно, яйця, цукор і сіль. Всі інгредієнти слід ретельно перемішати до однорідності.
  • В тісто додається рослинне масло, після чого складові ще раз гарненько вимішуються.
  • В окремому посуді до соді додається трохи води і лимонна кислота. Коли суміш почне шипіти, можна відправляти її до тесту.
  • Залишилося перелити масу в підготовлений пакет з дірочкою і починати наносити малюнок на сковороду, змащену вершковим маслом. Ажурні млинці випікаються до рум’яності з двох сторін.
Дивіться також:  Чому рвуться млинці, і як це виправити

Можна зробити готову страву і тематичним. Наприклад, вилити млинець у формі сердечка для своєї другої половинки. Якщо для «малювання» ажурних млинчиків використовується пляшка, то замішувати тісто можна прямо в ній, відкривши кришку. Це дозволить не бруднити зайву посуд.

Тонкі з дірочками

Щоб приготувати тонкі смачні млинці з дірочками, господині потрібно використовувати розпушувач (10 р.). А, крім того: 450 мл води, 3 яйця, 50 г цукру, щіпку солі, 60 мл рослинної олії, 320 г борошна. Готові млинці дуже зручно завертати будь-яку начинку і солодку і солону.


  • Яйця необхідно збити з цукром і сіллю до появи пишної піни. Можна використовувати для цієї мети міксер або блендер.
  • В яєчну масу вливається близько 150 мл. води, всипається борошно, просеянная з розпушувачем, і інгредієнти знову гарненько збиваються.
  • Залишилося влити в тісто олію і решту воду, а потім перемішати його.
  • Для першого млинця сковорода гарненько змащується олією.
  • Якщо господиня все зробила правильно і ретельно збила інгредієнти тесту, то частування вийде ніжним і з дірочками.

Щоб млинці після остигання не вкрилися сухий скоринкою, відразу після смаження їх потрібно промащувати вершковим маслом і укладати в глибоку ємність під кришку.

Пісні млинці на мінеральній воді

Млинці на воді – відмінний варіант частування на період посту. Звичайно, в такому випадку страва подається без сметани та інших добавок. Смачніше всього воно виходить не на звичайній, а на газованої мінеральної воді (600 мл). Також потрібно використовувати наступні інгредієнти: 5 яєць, 0,5 ч. л. харчової соди гашеного, 370 г борошна, 40 г цукру, 60 мл олії.

  • У холодну мінералку додається цукор, сіль і гашене оцтом сода. Використовувати воду потрібно відразу після відкриття пляшки, поки з неї ще не випарувалися гази.
  • В отриману рідину відправляються злегка збиті виделкою або вінчиком яйця, а також невеликими порціями всипається вся мука. Щоб поліпшити смак майбутніх млинчиків, краще всього її попередньо просіяти.
  • Залишилося влити олію і добре перемішати тісто.
  • Млинці смажать на добре розігрітій сковороді з двох сторін.
Дивіться також:  Млинці на молоці – 7 рецептів тонких млинчиків з дірочками

В пост допускається посипати готове гаряче частування цукровою пудрою. Можна, при замішуванні тіста, додати до нього щіпку ваніліну, щоб поліпшити смак страви.

Тонкі заварні на окропі

Такий рецепт тільки на перший погляд може здатися складним. Насправді впоратися з ним під силу навіть початківцю кулінару. Для приготування заварних млинців потрібно підготувати: 270 г борошна, по 330 мл крутого окропу і теплої води, 1 яйце, по дрібці солі і цукру (за смаком), 1/3 ч. л. харчової соди, 60 г вершкового масла, рослинна олія для смаження.

  • Борошно просіюється і засипається в теплу воду.
  • Сода відправляється в крутий окріп, після чого рідина вливається до борошна. Отриману масу потрібно ретельно перемішати до однорідності. Але не варто використовувати для цього міксер.
  • В тісто додається яйце, розтоплене на водяній бані або в мікрохвильовці масло, а також сіль і цукор. Останні треба брати по своєму смаку. Це залежить від того, які млинці в результаті планує приготувати господиня.
  • Перед випіканням тісто має постояти в теплому місці не менше 25 хвилин.
  • Млинці обсмажуються на сковороді з рослинним маслом з обох сторін.

Дуже смачно їсти готову страву з натуральним бджолиним медом. Заварні млинці можна промазати сирним сиром, вкласти між ними скибочки овочів і червоної риби і подавати до святкового столу як незвичайної начинки.

Як приготувати млинці без яєць?

Таке блюдо оптимально підходить для завертання різних начинок. У цьому випадку солодкий або солоний наповнювач приховає прісність млинців і додасть їм смаку. Головне, строго слідувати всім пунктам рецепта. Для таких млинців буде потрібно: 250 г борошна, 450 мл води, 6 ст. л. рослинного масла, по 1 ст. л. солі і цукру, щіпка харчової соди.

Дивіться також:  Млинці з сиром – найсмачніший рецепт

  • Першим ділом борошно просіюється в миску разом з содою і сіллю. До неї додається цукор. Його кількість можна змінювати на свій смак, але слід пам’ятати про те, що занадто велика кількість піску значно ускладнить зняття готової страви зі сковороди.
  • В отриману суміш невеликими порціями вливається вода, і замішується однорідне негусте тісто без грудочок. Рідини може знадобитися трохи більше або трохи менше, ніж зазначено в рецепті.
  • Залишилося додати до решти інгредієнтів рослинне масло. Після цього тісто придбає досить рідку консистенцію. Це допоможе зробити млинці тонкими.
  • Частування випікається з двох сторін на добре розігрітій сковороді.

Існує секрет, який дозволить господиням швидко і просто розправитися з «упертими» грудочками, які не бажають розчинятися. Потрібно поставити тісто в тепле місце на 15-20 хвилин, а потім гарненько повторно його збити виделкою або вінчиком.

Пишні дріжджові млинці на воді

На воді цілком можна приготувати навіть пишні млинці. Для цього потрібно використовувати свіжі дріжджі (20 г) і жирний кефір (200 мл). Крім зазначених інгредієнтів потрібно також взяти: 300 р борошна, 60 р цукру, 150 мл води, 2 яйця, 0,5 ч. л. солі, 50 г вершкового масла і 2 ст. л. рослинного.

  • У теплій воді розчиняють дріжджі, після чого до них додається 1 ст. л. цукру і 0,5 ст. борошна. Суміш повинна підходити не менш 20 хвилин.
  • В отриману опару додаються яйця, кефір, сіль, рослинне масло і залишився цукровий пісок. Всі інгредієнти ретельно перемішуються і злегка збиваються віночком.
  • Далі в масу поступово всипається просеянная борошно. Готове тісто по консистенції має нагадувати домашню сметану. У такому вигляді його потрібно відправити ще на півгодини в тепле місце.
  • Дріжджові млинці смажаться на гарячій сковороді з товстим дном з двох сторін.
  • Дуже важливо в самому кінці густо змастити їх вершковим маслом.

Такі млинці краще всього подавати з солодкими добавками: медом, джемом, шоколадом. Для завертання начинки вони не підійдуть.

Прокрутка до верху