Млинці з гарбуза — 7 швидких і смачних рецептів

З гарбуза готують не тільки супи, другі страви, салати і каші. Випічка на основі її м’якоті виходить просто приголомшливою. В цій рубриці пропонуємо 7 рецептів приготування млинців з гарбуза.

Швидкі млинці з гарбузом на кефірі

Сучасні господині цінують швидкі рецепти приготування різних страв. А млинці з гарбузом на кефірі можна зробити за півгодини.

В процесі роботи знадобиться:

  • півлітровий пакет кефіру;
  • 0,35 кг гарбузової м’якоті;
  • яйце;
  • борошно;
  • пісний жир;
  • цукор і сіль;
  • трохи соди.

Готуємо швидкі гарбузові млинці:

  • Подрібнюємо на тертці гарбузову м’якоть, змішуємо з яйцем, посипаємо цукром і сіллю.
  • Вливаємо кефір, вводимо соду і перемішуємо.
  • Підсипаємо таку кількість муки, щоб склад вийшов трохи густіше, ніж для звичайних млинців, додаючи порційно пісний жир.
  • Виливаємо частина маси на сковорідку, обсмажуємо з одного боку, потім перевертаємо з допомогою лопатки.

Увага! Перед тим, як викладати млинцеве тісто на поверхню сковороди, її потрібно добре розжарити.

Готуємо на молоці

Самі ніжні млинці з гарбузом виходять на молоці.

Для приготування страви на десерт будуть потрібні наступні продукти:

  • 3 склянки молока;
  • 0,3 кг гарбуза;
  • склянка пшеничного борошна;
  • яйце;
  • цукор і сіль;
  • сода;
  • пісний жир.

Готуємо тонкі млинці з гарбузом на молоці:

  • Ріжемо гарбузову м’якоть на шматочки, тушкуємо, а потім перекручуємо в блендері, або пропускаємо через м’ясорубку.
  • Збиваємо яйце, змішуємо з гарбузовим пюре і борошном.
  • Розводимо суміш молоком до потрібної консистенції, насипаємо цукор, сіль і соду, вливаємо пісний жир.
  • Смажимо млинці на розпеченій сковорідці.

На замітку. Якщо тісто вийшло густим, припустимо розбавити його малою кількістю кип’яченої води.

Пісний рецепт

Релігійний піст — не привід відмовлятися від задоволення поласувати млинцями. У цьому випадку можна зробити випічку пісної, без додавання молока і яєць.

Дивіться також:  Тонкі млинці – рецепт з фото

Потрібно взяти такі компоненти:

  • гарбузову м’якоть;
  • вівсяні пластівці;
  • фільтровану воду;
  • кулінарний розпушувач;
  • цукор і сіль.

Як зробити пісні млинці з гарбузом:

  • Подрібнюємо міксером вівсяні пластівці, заливаємо окропом.
  • Відварюємо гарбузову м’якоть і пропускаємо в блендері.
  • Змішуємо пюре з розмоченої вівсянкою, додаємо розпушувач, цукор і сіль.
  • Розводимо тісто невеликою кількістю води і смажимо млинці на пісному жирі.

На замітку. Фільтровану воду можна замінити картопляним відваром або соєвим молоком.

Млинці з гарбузом на дріжджах

Щоб млинці з гарбуза вийшли м’якими і пишними, робити їх потрібно на дріжджовому тісті.

Для цього знадобляться продукти:

  • стакан води;
  • 2 склянки кефіру;
  • гарбузова м’якоть;
  • 30 г дріжджів;
  • яйце;
  • борошно;
  • сіль і цукор;
  • пісний жир.

Як зробити млинці з гарбуза на дріжджовій основі:

  • Підігріваємо воду, кладемо дріжджі, цукор і сіль, розмішуємо.
  • Тушкуємо гарбуз і розтираємо до стану пюре.
  • Збиваємо яйце в глибокій мисці і наливаємо кефір.
  • Вводимо до складу підійшла опару і гарбуз, додаємо трохи пісного жиру.
  • З допомогою борошна доводимо тісто до потрібної консистенції і даємо йому постояти півгодини, а потім приступаємо до обжарке.

Рада. Для приготування млинців краще використовувати пресовані, а не порошкові дріжджі.

З гарбузовою начинкою

Можна приготувати звичайні млинчики з начинкою з гарбуза і рису.

Для страви знадобляться:

  • 3 склянки молока;
  • яйце;
  • 1,5 склянки борошна;
  • пісний жир;
  • цукор;
  • сода і сіль;
  • гарбузова м’якоть;
  • рис.

Готуємо млинці з гарбузовою начинкою:

  • Відварюємо рис, тушкуємо гарбуз і перетворюємо на пюре, потім змішуємо компоненти начинки, додаємо цукор і даємо охолонути.
  • Збиваємо яйце в мисці, насипаємо борошно, цукор, соду і сіль, перемішуємо.
  • Малими порціями вводимо до складу молоко, розбиваємо грудки, а потім вливаємо пісної жир і обсмажуємо порції на сковороді.
  • В кожен млинець кладемо гарбузово-рисову начинку і звертаємо трубочкою.
Дивіться також:  Млинці на кефірі – 10 рецептів тонких млинчиків з дірочками

Замість рису можна змішати гарбуз будь сухофруктами або горіхами. А якщо млинці несолодкі, баштанну культуру можна додати м’ясним фаршем.

Без додавання яєць

Смачні млинці можна зробити без яєць, на молочному тесті.

Для цього знадобляться компоненти:

  • 0,6 л молока;
  • 0,25 кг м’якоті гарбуза;
  • пшеничне борошно;
  • трохи крохмалю картопляного;
  • сода;
  • цукор і сіль;
  • пісний жир.

Отже, готуємо млинці з гарбуза без додавання яєць:

  • Подрібнюємо м’якоть гарбуза на тертці, солимо і посипаємо цукром.
  • Додаємо молоко, соду і пісний жир, розмішуємо.
  • Кладемо крохмаль, вводимо потрібну кількість борошна, так, щоб тісто вийшло густіше, ніж для звичайних млинців.
  • Розподіляємо частина рідкої маси по сковороді обсмажуємо, потім обережно перевертаємо лопаткою і продовжуємо готування.

На замітку. До складу млинців можна додати пюрированный відварну картоплю або подрібнити бульби на дрібній тертці.

Дієтичні млинці з гарбуза

Для приготування дієтичних гарбузових млинців знадобиться гречана мука. В ній практично не міститься клейковина, тому щоб тісто вийшло однорідним, її знадобиться змішати з пшеничного основою.

Приготувати:

  • стакан молока;
  • 2 склянки води;
  • гарбузова м’якоть;
  • яйце;
  • рослинний жир;
  • пшеничне і гречане борошно в рівних частках;
  • кулінарний розпушувач;
  • цукор і сіль.

Готуємо дієтичний десерт з гарбуза з гречаною мукою:

  • Тушкуємо гарбуз до м’якості, потім пюрируем її в блендері зі склянкою молока.
  • Додаємо в масу збите яйце, цукор, сіль і розпушувач, наливаємо рослинний жир.
  • Всипаємо в склад суміш з гречаного і пшеничного борошна, перемішуємо до однорідності.
  • Розводимо тісто водою до напіврідкої маси і смажимо пишні млинці на розпеченій сковороді.

Млинці вийдуть не світло-золотистим, а коричневими. Це не говорить про те, що страва пригоріло, такий колір дає гречана мука.

Додати десерту неповторний аромат і легкий приємний присмак допоможуть такі приправи, як кориця і ваніль. А подавати млинці можна, посипавши цукровою пудрою, товченими горіхами або кокосовою стружкою, полив шоколадною або вершковою глазур’ю, медом або сметаною.

Дивіться також:  Млинці на воді – 7 рецептів
Прокрутка до верху