З гарбуза готують не тільки супи, другі страви, салати і каші. Випічка на основі її м’якоті виходить просто приголомшливою. В цій рубриці пропонуємо 7 рецептів приготування млинців з гарбуза.
Швидкі млинці з гарбузом на кефірі
Сучасні господині цінують швидкі рецепти приготування різних страв. А млинці з гарбузом на кефірі можна зробити за півгодини.
В процесі роботи знадобиться:
- півлітровий пакет кефіру;
- 0,35 кг гарбузової м’якоті;
- яйце;
- борошно;
- пісний жир;
- цукор і сіль;
- трохи соди.
Готуємо швидкі гарбузові млинці:
- Подрібнюємо на тертці гарбузову м’якоть, змішуємо з яйцем, посипаємо цукром і сіллю.
- Вливаємо кефір, вводимо соду і перемішуємо.
- Підсипаємо таку кількість муки, щоб склад вийшов трохи густіше, ніж для звичайних млинців, додаючи порційно пісний жир.
- Виливаємо частина маси на сковорідку, обсмажуємо з одного боку, потім перевертаємо з допомогою лопатки.
Увага! Перед тим, як викладати млинцеве тісто на поверхню сковороди, її потрібно добре розжарити.
Готуємо на молоці
Самі ніжні млинці з гарбузом виходять на молоці.
Для приготування страви на десерт будуть потрібні наступні продукти:
- 3 склянки молока;
- 0,3 кг гарбуза;
- склянка пшеничного борошна;
- яйце;
- цукор і сіль;
- сода;
- пісний жир.
Готуємо тонкі млинці з гарбузом на молоці:
- Ріжемо гарбузову м’якоть на шматочки, тушкуємо, а потім перекручуємо в блендері, або пропускаємо через м’ясорубку.
- Збиваємо яйце, змішуємо з гарбузовим пюре і борошном.
- Розводимо суміш молоком до потрібної консистенції, насипаємо цукор, сіль і соду, вливаємо пісний жир.
- Смажимо млинці на розпеченій сковорідці.
На замітку. Якщо тісто вийшло густим, припустимо розбавити його малою кількістю кип’яченої води.
Пісний рецепт
Релігійний піст — не привід відмовлятися від задоволення поласувати млинцями. У цьому випадку можна зробити випічку пісної, без додавання молока і яєць.
Потрібно взяти такі компоненти:
- гарбузову м’якоть;
- вівсяні пластівці;
- фільтровану воду;
- кулінарний розпушувач;
- цукор і сіль.
Як зробити пісні млинці з гарбузом:
- Подрібнюємо міксером вівсяні пластівці, заливаємо окропом.
- Відварюємо гарбузову м’якоть і пропускаємо в блендері.
- Змішуємо пюре з розмоченої вівсянкою, додаємо розпушувач, цукор і сіль.
- Розводимо тісто невеликою кількістю води і смажимо млинці на пісному жирі.
На замітку. Фільтровану воду можна замінити картопляним відваром або соєвим молоком.
Млинці з гарбузом на дріжджах
Щоб млинці з гарбуза вийшли м’якими і пишними, робити їх потрібно на дріжджовому тісті.
Для цього знадобляться продукти:
- стакан води;
- 2 склянки кефіру;
- гарбузова м’якоть;
- 30 г дріжджів;
- яйце;
- борошно;
- сіль і цукор;
- пісний жир.
Як зробити млинці з гарбуза на дріжджовій основі:
- Підігріваємо воду, кладемо дріжджі, цукор і сіль, розмішуємо.
- Тушкуємо гарбуз і розтираємо до стану пюре.
- Збиваємо яйце в глибокій мисці і наливаємо кефір.
- Вводимо до складу підійшла опару і гарбуз, додаємо трохи пісного жиру.
- З допомогою борошна доводимо тісто до потрібної консистенції і даємо йому постояти півгодини, а потім приступаємо до обжарке.
Рада. Для приготування млинців краще використовувати пресовані, а не порошкові дріжджі.
З гарбузовою начинкою
Можна приготувати звичайні млинчики з начинкою з гарбуза і рису.
Для страви знадобляться:
- 3 склянки молока;
- яйце;
- 1,5 склянки борошна;
- пісний жир;
- цукор;
- сода і сіль;
- гарбузова м’якоть;
- рис.
Готуємо млинці з гарбузовою начинкою:
- Відварюємо рис, тушкуємо гарбуз і перетворюємо на пюре, потім змішуємо компоненти начинки, додаємо цукор і даємо охолонути.
- Збиваємо яйце в мисці, насипаємо борошно, цукор, соду і сіль, перемішуємо.
- Малими порціями вводимо до складу молоко, розбиваємо грудки, а потім вливаємо пісної жир і обсмажуємо порції на сковороді.
- В кожен млинець кладемо гарбузово-рисову начинку і звертаємо трубочкою.
Замість рису можна змішати гарбуз будь сухофруктами або горіхами. А якщо млинці несолодкі, баштанну культуру можна додати м’ясним фаршем.
Без додавання яєць
Смачні млинці можна зробити без яєць, на молочному тесті.
Для цього знадобляться компоненти:
- 0,6 л молока;
- 0,25 кг м’якоті гарбуза;
- пшеничне борошно;
- трохи крохмалю картопляного;
- сода;
- цукор і сіль;
- пісний жир.
Отже, готуємо млинці з гарбуза без додавання яєць:
- Подрібнюємо м’якоть гарбуза на тертці, солимо і посипаємо цукром.
- Додаємо молоко, соду і пісний жир, розмішуємо.
- Кладемо крохмаль, вводимо потрібну кількість борошна, так, щоб тісто вийшло густіше, ніж для звичайних млинців.
- Розподіляємо частина рідкої маси по сковороді обсмажуємо, потім обережно перевертаємо лопаткою і продовжуємо готування.
На замітку. До складу млинців можна додати пюрированный відварну картоплю або подрібнити бульби на дрібній тертці.
Дієтичні млинці з гарбуза
Для приготування дієтичних гарбузових млинців знадобиться гречана мука. В ній практично не міститься клейковина, тому щоб тісто вийшло однорідним, її знадобиться змішати з пшеничного основою.
Приготувати:
- стакан молока;
- 2 склянки води;
- гарбузова м’якоть;
- яйце;
- рослинний жир;
- пшеничне і гречане борошно в рівних частках;
- кулінарний розпушувач;
- цукор і сіль.
Готуємо дієтичний десерт з гарбуза з гречаною мукою:
- Тушкуємо гарбуз до м’якості, потім пюрируем її в блендері зі склянкою молока.
- Додаємо в масу збите яйце, цукор, сіль і розпушувач, наливаємо рослинний жир.
- Всипаємо в склад суміш з гречаного і пшеничного борошна, перемішуємо до однорідності.
- Розводимо тісто водою до напіврідкої маси і смажимо пишні млинці на розпеченій сковороді.
Млинці вийдуть не світло-золотистим, а коричневими. Це не говорить про те, що страва пригоріло, такий колір дає гречана мука.
Додати десерту неповторний аромат і легкий приємний присмак допоможуть такі приправи, як кориця і ваніль. А подавати млинці можна, посипавши цукровою пудрою, товченими горіхами або кокосовою стружкою, полив шоколадною або вершковою глазур’ю, медом або сметаною.