Млинці з грибами – 7 рецептів приготування

Млинці з грибами – чудова самостійна закуска, не вимагає додаткового приготування гарніру. Залежно від гастрономічних уподобань начинку з універсального інгредієнта, легко поєднується з різними продуктами, можна змішувати зі всілякими добавками.

Класичні млинці з грибами

Ароматна випічка з грибною начинкою готується з:

  • 650 мл молока;
  • 2 яєць;
  • 280 г борошна;
  • цибулини;
  • 600 г печериць;
  • соняшникової олії;
  • невеликої кількості солі, цукру, перцю.

Спосіб приготування:

  • Яйця збиваються в глибокій мисці з ½ молока, цукром і дрібкою солі.
  • В отриману рідину втручається борошно, після чого тісто розводять рештою молока.
  • З рідкої борошняної маси, куди в кінці було додано трохи рослинного масла, випікаються млинці.
  • Цибулю і гриби нарізати кубиками, які обсмажуються на сковороді з сіллю і цукром, починаючи з лука.
  • Підготовлена грибна начинка після остигання по 1 ст. ложки викладається в центр кожного млинця, з якого надалі формується конвертик.
  • В кінці на сковороді з розігрітим маслом сформовані вироби обсмажуються до рум’яної скоринки, після чого подаються до столу.

З додаванням в начинку курки

Млинці з куркою і грибами відрізняються ароматностью, ситні і економічністю завдяки доступності інгредієнтів закуски.

Використовуються:

  • 3 яйця;
  • 70 г цукру;
  • ½ Л молока;
  • 100 мл вершків;
  • 350 г борошна;
  • ½ Кг стегенець;
  • трохи менше печериць;
  • цибулина;
  • трохи солі і спецій.

У процесі створення:

  • Яйця збиваються з дрібкою солі, цукром, після чого в яєчну суміш вливається ½ молока і втручається борошно.
  • Коли тісто буде однорідним додаються друга половина молока, вершки і трохи рослинного масла.
  • Випікаються млинці.
  • Стегенця відварюються, після чого відділяється від кістки м’ясо і дрібно рубається.
  • Подрібнені цибулю і гриби пассеруются з сіллю і спеціями.
  • Після придбання цибульно-грибною сумішшю м’якості в сковороду викладається курятина і нудиться 2 хвилини.
  • Готова начинка розкладається по млинців, з яких формуються конвертики, обжаривающиеся у фіналі до хрусткої скоринки.
Дивіться також:  Як приготувати млинці без дріжджів

Готуємо з яйцями

Борошняні вироби з грибами і яйцем стануть чудовим рішенням для підготовки закусок для пікніка.

Для виконання рецепта необхідні:

  • 6 яєць;
  • ½ Л молока;
  • стільки ж борошна;
  • ½ Кг грибів;
  • цибулина;
  • стопка соняшникової олії;
  • трохи солі, цукру і спецій.

Етапи підготовки:

  • Цибуля подрібнюється і пассеруется на маслі, після придбання ним м’якості до овочу додаються кубики грибів.
  • Поки основа начинки смажиться, круто відварюються 5 яєць, також измельчающихся у вигляді кубиків.
  • Всі складові змішуються.
  • Для млинців тісто готується шляхом змішування яйця, цукру, дрібки солі, молока і муки.
  • Коли млинці будуть готові, разом з начинкою з них формуються конвертики, які обсмажуються по 1 хвилині на розпеченій сковороді.

Млинці з грибами і сиром

Завдяки сиру ароматної випічки можна надати вершкові нотки.

Для створення виробів готуються:

  • 2 яйця;
  • 200 мл молока;
  • стільки ж борошна;
  • шматочок вершкового масла;
  • 150 г грибів;
  • 2 цибулини;
  • шматочок сиру;
  • трохи солі, цукру і соняшникової олії.

Основні кроки приготування:

  • У глибокій мисці збиваються яйця, сіль, цукор, молоко і борошно.
  • В тісто додається трохи олії, після чого випікаються апетитні млинчики.
  • Цибулю нарізати тонкими півкільцями, гриби – кубиками.
  • Сир натирається.
  • На сковороді пассеруются до готовності цибулю з грибами.
  • У центр борошняних виробів викладається начинка, яка притрушивается сиром, після чого вони складаються конвертиками.
  • Сирні млинці обсмажуються по кілька хвилин з кожного боку на розігрітому маслі.

З капустою

Восени, коли приходить час збору врожаю капусти, обов’язково варто спробувати виконати оригінальний рецепт борошняних виробів:

  • 3 яєць;
  • 325 мл молока;
  • 150 г борошна;
  • ½ Кг капусти;
  • цибулини;
  • 100 г грибів;
  • стопки соняшникової олії;
  • невеликої кількості солі, цукру і спецій.

При приготуванні:

  • З яйця, солі, цукру, молока і борошна готується однорідне тісто, яке стане основою для випікання тонких млинчиків.
  • Решта 2 яйця відварюють круто і подрібнюються.
  • Лук ріжеться кубиками, капуста шинкуется, а гриби подрібнюються у вигляді пластинок, після чого нарізані інгредієнти обсмажуються разом з сіллю і зі спеціями.
  • На готові млинці викладається овочева начинка з додаванням яєць, після чого формуються конвертики, які на змащеному олією деку відправляються на 10 хвилин у духовку.
Дивіться також:  Заварні млинці на молоці і на окропі – 8 рецептів

Начинка для млинців з грибами і рисом

Варіація борошняних виробів з ситної начинкою, для виконання якої беруться:

  • яйце;
  • 220 мл води;
  • стільки ж молока;
  • 220 г борошна;
  • 50 г рису;
  • цибулина;
  • 1 кг грибів;
  • трохи солі, цукру, олії та спецій.

Основні кроки:

  • Тісто, з якого випікаються млинці, замішується з яйця, солі, цукру, води, молока і муки.
  • Для начинки відварюється рис, який змішується з попередньо обсмаженими окремо подрібненою цибулею і кубиками грибів.
  • У центр млинців поміщається начинка, після чого формуються конверти, обжаривающиеся на гарячому маслі.

Млинці, фаршировані картоплею і грибами

Ніжні вироби готуються з:

  • 3 яєць;
  • 70 г цукру;
  • 500 мл молока;
  • 350 г борошна;
  • 600 г картоплі;
  • 500 г грибів;
  • стопки соняшникової олії;
  • щіпки солі і спецій.

Покрокова інструкція приготування:

  • З яєць, цукру, дрібки солі, молока і борошна замішують однорідна маса для випікання запашних млинців.
  • Промитий картоплю поміщається в пакет, в якому робляться отвори, а потім відправляється в мікрохвильову піч на 10 хвилин.
  • Готову картоплю очищається і пропускається через м’ясорубку разом з обсмаженими грибами.
  • З млинчиків готуються рулетики.

Якщо захотілося побалувати домочадців млинцями, то можна приготувати дуже смачну і ніжну випічку з грибною начинкою, не витрачаючи багато часу.

Прокрутка до верху