Млинці з грибами – чудова самостійна закуска, не вимагає додаткового приготування гарніру. Залежно від гастрономічних уподобань начинку з універсального інгредієнта, легко поєднується з різними продуктами, можна змішувати зі всілякими добавками.
Класичні млинці з грибами
Ароматна випічка з грибною начинкою готується з:
- 650 мл молока;
- 2 яєць;
- 280 г борошна;
- цибулини;
- 600 г печериць;
- соняшникової олії;
- невеликої кількості солі, цукру, перцю.
Спосіб приготування:
- Яйця збиваються в глибокій мисці з ½ молока, цукром і дрібкою солі.
- В отриману рідину втручається борошно, після чого тісто розводять рештою молока.
- З рідкої борошняної маси, куди в кінці було додано трохи рослинного масла, випікаються млинці.
- Цибулю і гриби нарізати кубиками, які обсмажуються на сковороді з сіллю і цукром, починаючи з лука.
- Підготовлена грибна начинка після остигання по 1 ст. ложки викладається в центр кожного млинця, з якого надалі формується конвертик.
- В кінці на сковороді з розігрітим маслом сформовані вироби обсмажуються до рум’яної скоринки, після чого подаються до столу.
З додаванням в начинку курки
Млинці з куркою і грибами відрізняються ароматностью, ситні і економічністю завдяки доступності інгредієнтів закуски.
Використовуються:
- 3 яйця;
- 70 г цукру;
- ½ Л молока;
- 100 мл вершків;
- 350 г борошна;
- ½ Кг стегенець;
- трохи менше печериць;
- цибулина;
- трохи солі і спецій.
У процесі створення:
- Яйця збиваються з дрібкою солі, цукром, після чого в яєчну суміш вливається ½ молока і втручається борошно.
- Коли тісто буде однорідним додаються друга половина молока, вершки і трохи рослинного масла.
- Випікаються млинці.
- Стегенця відварюються, після чого відділяється від кістки м’ясо і дрібно рубається.
- Подрібнені цибулю і гриби пассеруются з сіллю і спеціями.
- Після придбання цибульно-грибною сумішшю м’якості в сковороду викладається курятина і нудиться 2 хвилини.
- Готова начинка розкладається по млинців, з яких формуються конвертики, обжаривающиеся у фіналі до хрусткої скоринки.
Готуємо з яйцями
Борошняні вироби з грибами і яйцем стануть чудовим рішенням для підготовки закусок для пікніка.
Для виконання рецепта необхідні:
- 6 яєць;
- ½ Л молока;
- стільки ж борошна;
- ½ Кг грибів;
- цибулина;
- стопка соняшникової олії;
- трохи солі, цукру і спецій.
Етапи підготовки:
- Цибуля подрібнюється і пассеруется на маслі, після придбання ним м’якості до овочу додаються кубики грибів.
- Поки основа начинки смажиться, круто відварюються 5 яєць, також измельчающихся у вигляді кубиків.
- Всі складові змішуються.
- Для млинців тісто готується шляхом змішування яйця, цукру, дрібки солі, молока і муки.
- Коли млинці будуть готові, разом з начинкою з них формуються конвертики, які обсмажуються по 1 хвилині на розпеченій сковороді.
Млинці з грибами і сиром
Завдяки сиру ароматної випічки можна надати вершкові нотки.
Для створення виробів готуються:
- 2 яйця;
- 200 мл молока;
- стільки ж борошна;
- шматочок вершкового масла;
- 150 г грибів;
- 2 цибулини;
- шматочок сиру;
- трохи солі, цукру і соняшникової олії.
Основні кроки приготування:
- У глибокій мисці збиваються яйця, сіль, цукор, молоко і борошно.
- В тісто додається трохи олії, після чого випікаються апетитні млинчики.
- Цибулю нарізати тонкими півкільцями, гриби – кубиками.
- Сир натирається.
- На сковороді пассеруются до готовності цибулю з грибами.
- У центр борошняних виробів викладається начинка, яка притрушивается сиром, після чого вони складаються конвертиками.
- Сирні млинці обсмажуються по кілька хвилин з кожного боку на розігрітому маслі.
З капустою
Восени, коли приходить час збору врожаю капусти, обов’язково варто спробувати виконати оригінальний рецепт борошняних виробів:
- 3 яєць;
- 325 мл молока;
- 150 г борошна;
- ½ Кг капусти;
- цибулини;
- 100 г грибів;
- стопки соняшникової олії;
- невеликої кількості солі, цукру і спецій.
При приготуванні:
- З яйця, солі, цукру, молока і борошна готується однорідне тісто, яке стане основою для випікання тонких млинчиків.
- Решта 2 яйця відварюють круто і подрібнюються.
- Лук ріжеться кубиками, капуста шинкуется, а гриби подрібнюються у вигляді пластинок, після чого нарізані інгредієнти обсмажуються разом з сіллю і зі спеціями.
- На готові млинці викладається овочева начинка з додаванням яєць, після чого формуються конвертики, які на змащеному олією деку відправляються на 10 хвилин у духовку.
Начинка для млинців з грибами і рисом
Варіація борошняних виробів з ситної начинкою, для виконання якої беруться:
- яйце;
- 220 мл води;
- стільки ж молока;
- 220 г борошна;
- 50 г рису;
- цибулина;
- 1 кг грибів;
- трохи солі, цукру, олії та спецій.
Основні кроки:
- Тісто, з якого випікаються млинці, замішується з яйця, солі, цукру, води, молока і муки.
- Для начинки відварюється рис, який змішується з попередньо обсмаженими окремо подрібненою цибулею і кубиками грибів.
- У центр млинців поміщається начинка, після чого формуються конверти, обжаривающиеся на гарячому маслі.
Млинці, фаршировані картоплею і грибами
Ніжні вироби готуються з:
- 3 яєць;
- 70 г цукру;
- 500 мл молока;
- 350 г борошна;
- 600 г картоплі;
- 500 г грибів;
- стопки соняшникової олії;
- щіпки солі і спецій.
Покрокова інструкція приготування:
- З яєць, цукру, дрібки солі, молока і борошна замішують однорідна маса для випікання запашних млинців.
- Промитий картоплю поміщається в пакет, в якому робляться отвори, а потім відправляється в мікрохвильову піч на 10 хвилин.
- Готову картоплю очищається і пропускається через м’ясорубку разом з обсмаженими грибами.
- З млинчиків готуються рулетики.
Якщо захотілося побалувати домочадців млинцями, то можна приготувати дуже смачну і ніжну випічку з грибною начинкою, не витрачаючи багато часу.