Якщо ви думаєте, що подати на святковий стіл, щоб страва була і смачне і красиво виглядало на столі, зробіть млинці з ікрою. Закуска виходить дуже ніжною, ситної з пікантним смаком, а її яскрава начинка буде виділятися на фоні всіх інших страв.
Ідеї, як красиво загорнути млинці з ікрою
Щоб закуска виглядала смачно та вишукано, потрібно знати, як красиво загорнути млинці з ікрою.
- Найпростіший варіант – згорнути ласощі в рулет, стежачи за тим, щоб ікра злегка визирала з краї млинця. Викладаємо страву на блюдо, додатково можна покласти поруч пару гілочок петрушки і лимонні дольки.
- Інший спосіб – скласти млинці мішечками. Звертаємо коржик навпіл, загинаємо вниз спочатку лівий, а потім правий край. Залишилося вивернути верхівку млинця назовні, а в отвір покласти червону ікру.
- Ще один варіант – бокові сторони розгорнутого млинця підтягніть один до одного, згорніть навпіл. Вийшла трубочка, тепер цю трубочку складіть в рулетик і проткніть його зубочисткою, щоб тісто не розпалося. Поставте рулет вертикально. Вийшов пенечек, на його вершину викладіть ікру. Тарілочку з закускою прикрасьте листям салату.
Класичний рецепт млинців з ікрою
Інгредієнти рецепту:
- цукровий пісок – 50 г;
- яйце – 3 шт;
- ікра – 200 г;
- масло рослинного сорту – 60 мл;
- молоко – 0.5 л;
- шматочок вершкового масла;
- сіль – 8 р.
Поетапне приготування:
- Прогріваємо молоко до теплого стану.
- Виливаємо 250 мл молока в миску, до нього додаємо сіль, цукор і сирі курячі яйця.
- Включаємо міксер і переробляємо цю масу до однорідності.
- Крізь сито пересипаємо в молочну суміш борошно, заважаємо все ложкою.
- Доливаємо залишилося тепле молоко і 50 мл рослинного масла.
- Залишаємо млинцеве тісто на 10 хвилин.
- Рослинне масло виливаємо в сковороду виливаємо половину ополоника рідкого тіста і обсмажуємо з двох сторін по 1-1,5 хвилини.
- Кожен приготований млинець обробляємо шматочком масла, викладаємо їх на тарілку башточкою.
- Набираємо ложку ікри і викладаємо її на кожен млинець, загортаємо конвертиком.
З вершковим сиром
Необхідні продукти:
Для начинки:
- сметана – 75 г;
- сир вершковий– 190 г;
- трохи свіжої зелені;
- ікра червона — 130 г;
для млинців:
- сіль – 5 г;
- тепла вода – 0,25 л;
- цукор – 8 г;
- масло рослинне – 45 мл;
- яйце – 2 шт;
- борошно – 0,15 кг;
- молоко – 0,25 л
Готуємо млинці з ікрою і вершковим сиром:
- Виливаємо в глибоку ємність яйця, насипаємо цукор, додаємо сіль, вливаємо молоко і переробляємо суміш віночком.
- Не перестаючи заважати віночком, насипаємо борошно пшеничне.
- Підігріваємо воду і вливаємо в густу борошняну масу, додаємо трохи олії.
- Залишилися кількістю рослинного масла обробляємо сковороду.
- Виливаємо трохи тіста і починаємо готувати млинці, засмажуючи їх до легкої золотистої скоринки.
- У підготовлену чашу викладаємо вершковий сир, потроху додаємо сметану, щоразу перемішуючи масу.
- Викладаємо туди ікру і кришимо дрібно посічену зелень, перемішуємо. Начинка готова.
- Чекаємо, поки млинці охолонуть, намазуємо на кожен з них шар начинки, звертаємо в трубочку. Млинці з червоною ікрою та сиром готові. Приємного апетиту!
Готуємо зі сметаною
Вам знадобиться:
Для млинців:
- масло вершкове розтоплене – 40 г;
- цукор – 8 г;
- яйця – 3 шт;
- молоко – 0,4 л;
- сіль – 4 г;
- борошно – 190 г;
для начинки:
- ікра – 125 г;
- шматок вершкового масла – 60 г;
- сметана – 20 г;
- кріп – 20 р.
Покрокова інструкція:
- Міксером збиваємо сирі яйця в мисці до пінистої маси.
- Молоко прогріваємо до кімнатної температури і вливаємо 200 мл у яєчну суміш, засипаємо сіль і сахарны пісок.
- У кілька прийомів додаємо до основних інгредієнтів просіяне борошно, замішуємо масу ложкою, не допускаючи утворення грудок.
- Доливаємо молоко, що залишилося, додаємо масло і завершуємо приготування тіста.
- Розм’якшуємо шматок вершкового масла для начинки. Обробляємо їм кожен підсмажений млинець і скласти їх в стопку.
- В окремий посуд викладаємо сметану і змішуємо її з дрібно порубаним кропом.
- Насипаємо в суміш ікру і обережно перемішуємо.
- Залишилося розподілити по намасленим млинців начинку, самі млинці згорнути рулетиком.
- Тепер можна подавати закуску до столу. Приємного апетиту!
Млинці з ікрою та червоною рибою
Що потрібно взяти:
- червону ікру – 100 г;
- сіль – 5 г;
- сир молочний – 100 г;
- борошно – 270 г;
- філе сьомги – 150 г;
- молоко – 0,5 л;
- пісне масло – 50 мл;
- цукор – 8 р.
Процес приготування:
- З’єднати в чашці цукор, сирі яйця і сіль, обробити суміш міксером.
- Наливаємо 100 мл молока, додаємо подрібнену в ситі борошно і знову включаємо міксер.
- Доливаємо решту молока, пісне масло і перемішуємо.
- Печемо гірку золотистих млинчиків, складаємо на тарілку.
- Філе риби ріжемо на тонкі смужки.
- На іншій сковороді плавим сир, на кожен млинець наносимо шар цього сиру.
- Викладаємо зверху рибні скибочки, звертаємо тісто в трубочку і розрізаємо її на кілька частин.
- Отримані маленькі трубочки ставимо по вертикалі на тарілочку і на вершину кожної трубочки кладемо трохи ікри. Таким чином можна красиво подати млинці з ікрою.
З крабовими паличками і маскарпоне
Список інгредієнтів:
- ікра червона – 150 г;
- свіжий кріп – 1 жменя;
- сир маскарпоне – 140 г;
- крабові палички – 5 шт;
- стрілки зеленої цибулі – 5 шт.
Алгоритм дій:
- Дрібно поріжте очищений кріп, змішайте його з плавленим сиром.
- Нашинкуем крабові палички на маленькі шматочки і додайте в сирну суміш.
- Заздалегідь спечемо млинці і складемо їх в стопку остигати.
- В кожен млинець викладаємо суміш сиру і крабових паличок і трохи червоної ікри, звертаємо у формі конвертика.
- Подаємо на стіл дивовижно смачне ласощі в теплому вигляді. Приємного апетиту!
Готуємо з авокадо
Вам знадобляться:
Для начинки:
- лимонний сік – 8 мл;
- авокадо – 1 шт;
- огірок – 1 шт;
- кріп свіжий – 3 гілочки;
- ікра – 80 г;
- сир вершковий – 90 г;
для тіста:
- молоко – 0,2 л;
- масло вершкове розм’якшене – 30 г;
- розпушувач – 10 г;
- яйце – 1 шт;
- сіль – 4 г;
- борошно 130 г;
- цукор – 8 р.
Покрокова інструкція:
- Через сито проведіть суміш борошна, солі і розпушувача.
- В іншій мисці з’єднайте сире яйце, молоко і цукор. Вміст чашки перелийте в борошно і замісіть тісто.
- Через 10 хвилин додайте в тісто олію і знову перемішайте.
- Очищене авокадо викладаємо в чашу блендера, до нього викладаємо сир, насипаємо сіль, подрібнений кріп, вливаємо лимонний сік і перемелюємо.
- На сковороді випікаємо млинці розміром з оладки, даємо їм охолонути.
- На кожну корж намазуємо суміш авокадо, зверху насипаємо трохи ікри. Порізані на маленькі кубики огірок завершує ласощі. Приємного апетиту!