Кабачки, смачні і корисні овочі, які використовуються в дієтичному харчуванні, можна приготувати різними способами. Їх обсмажують, тушкують, запікають і додають до складу багатьох страв. А млинці з кабачків виходять поживними і поживними.
Млинці з кабачків: класичний рецепт
Кабачкові млинці можна приготувати з різними добавками, але в класичному варіанті їх роблять з таких інгредієнтів:
- 300 г кабачків;
- 2 яйця;
- 200 мл молока;
- 150-180 г борошна;
- щіпка солі;
- приправи за смаком;
- рослинне масло.
Порядок приготування:
- Помити овочі, зняти шкірку, видалити насіння і натерти м’якоть на дрібній тертці.
- Розбити в масу курячі яйця, сіль, спеції і ретельно перемішати.
- Невеликими порціями додати складу борошно, потроху розбавляючи тісто молоком. Важливо, щоб маса не містила грудочок.
- Добре розігріти сковороду, змастити рослинним маслом, рівномірно розподілити тісто по поверхні, і обсмажити млинці з обох сторін.
Увага! Спочатку тісто для кабачкового млинців здасться густим, але розбавляти його не слід. Незабаром перетерті овочі почнуть виділяти сік, і маса придбає потрібну консистенцію.
Кабачкові млинці на кефірі і сметані
Робити млинці з кабачків можна не тільки на молоці, але і використовувати в якості основи для тіста суміш кефіру і сметани.
Для приготування знадобиться:
- 3-4 кабачки середнього розміру;
- 2 яйця;
- 100 г сметани;
- 150 мл кефіру;
- 200 г борошна;
- сіль і приправи;
- рослинний жир.
Порядок роботи:
- Помити овочі, видалити плодоніжки, шкірку і насіння, подрібнити на тертці.
- Додати до кабачкової стружці яйця і половину сметани, посолити, посипати приправами і розмішати.
- Всипати до складу борошно, покласти залишки сметани і перемішати до зникнення грудочок, а потім розвести масу кефіром.
- Помістити суміш у розігріту сковороду, рівномірно розподілити і смажити з обох боків до готовності.
Подають страву в гарячому або охолодженому вигляді, рясно полив сметаною.
Тонкі кабачкові млинці на молоці з зеленню
Млинці з кабачків вийдуть тонкими і ніжними, якщо подрібнити в блендері м’якоть. Для цієї страви дозволяється брати не тільки свіже, але і трохи кисле молоко, а відтінити смак допоможе зелень.
В процесі приготування знадобиться:
- 300 г кабачків;
- 2 яйця;
- 220 мл свіжого або подкисшего молока;
- 270-300 г борошна;
- гілочки зелені;
- сіль і приправи;
- рослинний жир.
Порядок роботи:
- Кабачки помити і почистити, вийняти насіння, нарізати м’якоть маленькими шматочками.
- Скласти овочі в блендер, вбити яйця і зробити з суміші пюре.
- Додати борошно, молоко, сіль, спеції, зелень і знову включити прилад.
- Коли маса стане однорідною, додати трохи рослинного масла. Це потрібно для того, щоб млинці краще знімалися. Потім за допомогою ополоника порцію тіста вилити на розігріту сковороду і підсмажити з обох сторін.
Рада. Щоб не витрачати час на видалення насіння з кабачків, краще брати молоді плоди, в яких вони дуже дрібні.
Пісні кабачкові млинці без яєць
Пісні млинці без яєць виходять не менш смачними і поживними порівняно зі стравами, приготованими за традиційними рецептами.
Потрібні такі інгредієнти:
- 3 середніх кабачка;
- кілька картоплин;
- 250 г борошна;
- 50 мл соєвого соусу;
- спеції;
- рослинний жир.
Порядок приготування:
- Кабачки почистити картоплю, подрібнити на тертці середнього розміру.
- Додати в суміш борошно, спеції, влити соєвий соус і ретельно розмішати. Солити тісто не потрібно.
- Розподілити масу по розпеченій сковороді і підсмажити до готовності.
Щоб страва не здавалося надто прісним, можна додати до складу роздавлений часник.
Млинці з кабачків з сиром і часником
При готуванні кабачкового млинців господиням нерідко доводиться стикатися з тим, що вони рвуться, коли їх перевертають. Цього можна уникнути, якщо додати в основу тертий сир, під впливом високих температур він почне плавитися і допоможе тонкому тесту тримати форму.
Для приготування такої страви потрібні:
- 3-4 кабачка;
- 2 яйця;
- кілька столових ложок сметани;
- 100 г борошна;
- 250 г щільного сиру;
- кілька часникових зубчиків;
- будь-яка зелень;
- сіль і приправи.
Порядок роботи:
- Кабачки почистити, подрібнити на тертці, вбити яйця, додати сіль і приправи, ретельно перемішати.
- Приготувати сирну стружку, порубати зелень, розчавити в пресі часник і додати в тісто.
- Потроху підсипати в основу борошно, постійно перемішуючи масу.
- Смажити млинці на розпеченій сковороді, змащеній олією.
Можна зробити це блюдо і по-іншому: приготувати звичайне тісто, посмажити млинці, а потім посипати сумішшю сиру, зелені і часнику.
Млинці з кабачками, яблуками і морквою
Млинці виходять смачними і ніжними, якщо додати до кабачків яблука і моркву.
В процесі приготування знадобиться:
- 2-3 кабачка;
- одна велика морква;
- 2 кислих яблука;
- 3 яйця;
- 50-70 г сметани;
- 10 г цукру;
- сіль і приправи;
- 120-150 г борошна;
- 3-4 г і харчової соди;
- 5-7 мл столового оцту;
- кулінарний жир.
Порядок роботи:
- Звільнити від шкірки кабачки, моркву і яблука, помити і потерти на середній тертці.
- Вбити яйця, додати сметану, сіль і спеції, насипати цукор і ввести соду, гашену оцтом.
- Ретельно перемішати тісто, потроху додаючи борошно, а потім підсмажити млинці на розпеченій сковороді.
Страва стане ситніше, якщо додати в тісто перемелену в м’ясорубці курячу або яловичу печінку.
Млинці з кабачками і картоплею без борошна
Млинці з кабачків можна приготувати і без борошна.
Для цього потрібні такі компоненти:
- 3-4 кабачка;
- кілька картоплин;
- 2 яйця;
- сіль і спеції;
- жир для смаження.
Порядок приготування:
- Подрібнити овочі на тертці і дати постояти чверть години, щоб вони пустили сік.
- Додати яйця, сіль і спеції і ретельно вимішати масу.
- Розжарити сковороду, змастити жирним складом і розподілити тісто по поверхні. Робити це краще за допомогою дерев’яної лопатки.
Обсмажені з двох сторін млинці посипають зеленою цибулею або кропом і подають зі сметаною.
Солодкі млинці з кабачків
Млинці з кабачків можна зробити солодкими і подати в якості десерту.
Для цього знадобляться такі продукти:
- кілька кабачків;
- 200 мл молока;
- 2 яйця;
- 180-200 г борошна;
- цукор за смаком;
- сода;
- рослинний жир.
Порядок роботи:
- Кабачки почистити, потерти на тертці або подрібнити у блендері, а потім змішати з яйцями, цукром і содою.
- Маленькими порціями всипати в основу борошно і перемішати до зникнення грудочок, потроху підливаючи молоко.
- Посмажити порції на розпеченому жирі з двох сторін.
У солодкі млинці з кабачків можна додавати яблука, гарбузову м’якоть або моркву.
Торт з кабачкового млинців: 3 простих рецепта
Щоб здивувати домашніх і гостей, варто приготувати торт з кабачкового млинців. Зробити це можна, використовуючи прості і доступні інгредієнти і не витрачаючи багато часу.
Торт з кабачків зі сметаною і зеленню
Це найпростіший варіант страви, з яким впорається навіть недосвідчена господиня.
Потрібні такі інгредієнти:
- кабачкові млинці;
- жирна сметана;
- будь-яка зелень;
- сіль.
Порядок роботи:
- Зелень вимити, висушити і дрібно порубати.
- Змішати нарізку зі сметаною і сіллю до однорідності. При бажанні можна додати чорний перець, паприку або каррі.
- Кожен млинець змастити отриманою сумішшю і укласти їх один на одного.
Любителі гострих і пікантних страв можуть додати в начинку подрібнений часник або гостру приправу.
Торт з кабачків з куркою і грибами
Приготування цієї страви зажадає трохи більше часу, але результат того вартий.
У процесі роботи знадобляться:
- млинці з кабачків;
- куряче філе;
- свіжі гриби будь-якого виду;
- ріпчаста цибуля;
- зелень;
- приправи і сіль.
Порядок приготування:
- Куряче філе перемолоти на м’ясорубці і відправити на сковороду, посипати сіллю і приправами.
- Почистити гриби і цибулю подрібнити і обсмажити з м’ясом до готовності.
- Нанести начинку на млинці, а верхівку торта присипати зеленню.
Можна готувати цю страву, взявши в якості наповнювача свинину, яловичину або печінка.
Солодкий торт з кабачків з сирною начинкою
Цей десерт обов’язково сподобається дорослим і дітям.
Для приготування страви потрібно:
- солодкі кабачкові млинці;
- сир;
- родзинки, курага або чорнослив;
- цукор за смаком;
- кілька ложок сметани.
Порядок роботи:
- Розім’яти сир виделкою або прокрутити через м’ясорубку.
- Додати в начинку сметану, цукор і вибрані сухофрукти, ретельно перемішати.
- Помазати кожен млинець сирним наповнювачем і укласти коржі один на одного.
Для такого торта в якості доповнення до сиру допустимо використовувати не тільки сухофрукти, але і бананове пюре, свіжі ягоди, цитрусові, варення або джем.