Млинці з кабачків – 11 рецептів приготування кабачкових млинчиків

Кабачки, смачні і корисні овочі, які використовуються в дієтичному харчуванні, можна приготувати різними способами. Їх обсмажують, тушкують, запікають і додають до складу багатьох страв. А млинці з кабачків виходять поживними і поживними.

Млинці з кабачків: класичний рецепт

Кабачкові млинці можна приготувати з різними добавками, але в класичному варіанті їх роблять з таких інгредієнтів:

  • 300 г кабачків;
  • 2 яйця;
  • 200 мл молока;
  • 150-180 г борошна;
  • щіпка солі;
  • приправи за смаком;
  • рослинне масло.

Порядок приготування:

  • Помити овочі, зняти шкірку, видалити насіння і натерти м’якоть на дрібній тертці.
  • Розбити в масу курячі яйця, сіль, спеції і ретельно перемішати.
  • Невеликими порціями додати складу борошно, потроху розбавляючи тісто молоком. Важливо, щоб маса не містила грудочок.
  • Добре розігріти сковороду, змастити рослинним маслом, рівномірно розподілити тісто по поверхні, і обсмажити млинці з обох сторін.

Увага! Спочатку тісто для кабачкового млинців здасться густим, але розбавляти його не слід. Незабаром перетерті овочі почнуть виділяти сік, і маса придбає потрібну консистенцію.

Кабачкові млинці на кефірі і сметані

Робити млинці з кабачків можна не тільки на молоці, але і використовувати в якості основи для тіста суміш кефіру і сметани.

Для приготування знадобиться:

  • 3-4 кабачки середнього розміру;
  • 2 яйця;
  • 100 г сметани;
  • 150 мл кефіру;
  • 200 г борошна;
  • сіль і приправи;
  • рослинний жир.

Порядок роботи:

  • Помити овочі, видалити плодоніжки, шкірку і насіння, подрібнити на тертці.
  • Додати до кабачкової стружці яйця і половину сметани, посолити, посипати приправами і розмішати.
  • Всипати до складу борошно, покласти залишки сметани і перемішати до зникнення грудочок, а потім розвести масу кефіром.
  • Помістити суміш у розігріту сковороду, рівномірно розподілити і смажити з обох боків до готовності.

Подають страву в гарячому або охолодженому вигляді, рясно полив сметаною.

Тонкі кабачкові млинці на молоці з зеленню

Млинці з кабачків вийдуть тонкими і ніжними, якщо подрібнити в блендері м’якоть. Для цієї страви дозволяється брати не тільки свіже, але і трохи кисле молоко, а відтінити смак допоможе зелень.

Дивіться також:  Млинці на дріжджах – 7 рецептів товстих і пухких

В процесі приготування знадобиться:

  • 300 г кабачків;
  • 2 яйця;
  • 220 мл свіжого або подкисшего молока;
  • 270-300 г борошна;
  • гілочки зелені;
  • сіль і приправи;
  • рослинний жир.

Порядок роботи:

  • Кабачки помити і почистити, вийняти насіння, нарізати м’якоть маленькими шматочками.
  • Скласти овочі в блендер, вбити яйця і зробити з суміші пюре.
  • Додати борошно, молоко, сіль, спеції, зелень і знову включити прилад.
  • Коли маса стане однорідною, додати трохи рослинного масла. Це потрібно для того, щоб млинці краще знімалися. Потім за допомогою ополоника порцію тіста вилити на розігріту сковороду і підсмажити з обох сторін.

Рада. Щоб не витрачати час на видалення насіння з кабачків, краще брати молоді плоди, в яких вони дуже дрібні.

Пісні кабачкові млинці без яєць

Пісні млинці без яєць виходять не менш смачними і поживними порівняно зі стравами, приготованими за традиційними рецептами.

Потрібні такі інгредієнти:

  • 3 середніх кабачка;
  • кілька картоплин;
  • 250 г борошна;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • спеції;
  • рослинний жир.

Порядок приготування:

  • Кабачки почистити картоплю, подрібнити на тертці середнього розміру.
  • Додати в суміш борошно, спеції, влити соєвий соус і ретельно розмішати. Солити тісто не потрібно.
  • Розподілити масу по розпеченій сковороді і підсмажити до готовності.

Щоб страва не здавалося надто прісним, можна додати до складу роздавлений часник.

Млинці з кабачків з сиром і часником

При готуванні кабачкового млинців господиням нерідко доводиться стикатися з тим, що вони рвуться, коли їх перевертають. Цього можна уникнути, якщо додати в основу тертий сир, під впливом високих температур він почне плавитися і допоможе тонкому тесту тримати форму.

Для приготування такої страви потрібні:

  • 3-4 кабачка;
  • 2 яйця;
  • кілька столових ложок сметани;
  • 100 г борошна;
  • 250 г щільного сиру;
  • кілька часникових зубчиків;
  • будь-яка зелень;
  • сіль і приправи.

Порядок роботи:

  • Кабачки почистити, подрібнити на тертці, вбити яйця, додати сіль і приправи, ретельно перемішати.
  • Приготувати сирну стружку, порубати зелень, розчавити в пресі часник і додати в тісто.
  • Потроху підсипати в основу борошно, постійно перемішуючи масу.
  • Смажити млинці на розпеченій сковороді, змащеній олією.
Дивіться також:  Як приготувати млинці – смачні та перевірені рецепти!

Можна зробити це блюдо і по-іншому: приготувати звичайне тісто, посмажити млинці, а потім посипати сумішшю сиру, зелені і часнику.

Млинці з кабачками, яблуками і морквою

Млинці виходять смачними і ніжними, якщо додати до кабачків яблука і моркву.

В процесі приготування знадобиться:

  • 2-3 кабачка;
  • одна велика морква;
  • 2 кислих яблука;
  • 3 яйця;
  • 50-70 г сметани;
  • 10 г цукру;
  • сіль і приправи;
  • 120-150 г борошна;
  • 3-4 г і харчової соди;
  • 5-7 мл столового оцту;
  • кулінарний жир.

Порядок роботи:

  • Звільнити від шкірки кабачки, моркву і яблука, помити і потерти на середній тертці.
  • Вбити яйця, додати сметану, сіль і спеції, насипати цукор і ввести соду, гашену оцтом.
  • Ретельно перемішати тісто, потроху додаючи борошно, а потім підсмажити млинці на розпеченій сковороді.

Страва стане ситніше, якщо додати в тісто перемелену в м’ясорубці курячу або яловичу печінку.

Млинці з кабачками і картоплею без борошна

Млинці з кабачків можна приготувати і без борошна.

Для цього потрібні такі компоненти:

  • 3-4 кабачка;
  • кілька картоплин;
  • 2 яйця;
  • сіль і спеції;
  • жир для смаження.

Порядок приготування:

  • Подрібнити овочі на тертці і дати постояти чверть години, щоб вони пустили сік.
  • Додати яйця, сіль і спеції і ретельно вимішати масу.
  • Розжарити сковороду, змастити жирним складом і розподілити тісто по поверхні. Робити це краще за допомогою дерев’яної лопатки.

Обсмажені з двох сторін млинці посипають зеленою цибулею або кропом і подають зі сметаною.

Солодкі млинці з кабачків

Млинці з кабачків можна зробити солодкими і подати в якості десерту.

Для цього знадобляться такі продукти:

  • кілька кабачків;
  • 200 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 180-200 г борошна;
  • цукор за смаком;
  • сода;
  • рослинний жир.

Порядок роботи:

  • Кабачки почистити, потерти на тертці або подрібнити у блендері, а потім змішати з яйцями, цукром і содою.
  • Маленькими порціями всипати в основу борошно і перемішати до зникнення грудочок, потроху підливаючи молоко.
  • Посмажити порції на розпеченому жирі з двох сторін.
Дивіться також:  Млинці на крохмалі | Рецепт з Фото

У солодкі млинці з кабачків можна додавати яблука, гарбузову м’якоть або моркву.

Торт з кабачкового млинців: 3 простих рецепта

Щоб здивувати домашніх і гостей, варто приготувати торт з кабачкового млинців. Зробити це можна, використовуючи прості і доступні інгредієнти і не витрачаючи багато часу.

Торт з кабачків зі сметаною і зеленню

Це найпростіший варіант страви, з яким впорається навіть недосвідчена господиня.

Потрібні такі інгредієнти:

  • кабачкові млинці;
  • жирна сметана;
  • будь-яка зелень;
  • сіль.

Порядок роботи:

  • Зелень вимити, висушити і дрібно порубати.
  • Змішати нарізку зі сметаною і сіллю до однорідності. При бажанні можна додати чорний перець, паприку або каррі.
  • Кожен млинець змастити отриманою сумішшю і укласти їх один на одного.

Любителі гострих і пікантних страв можуть додати в начинку подрібнений часник або гостру приправу.

Торт з кабачків з куркою і грибами

Приготування цієї страви зажадає трохи більше часу, але результат того вартий.

У процесі роботи знадобляться:

  • млинці з кабачків;
  • куряче філе;
  • свіжі гриби будь-якого виду;
  • ріпчаста цибуля;
  • зелень;
  • приправи і сіль.

Порядок приготування:

  • Куряче філе перемолоти на м’ясорубці і відправити на сковороду, посипати сіллю і приправами.
  • Почистити гриби і цибулю подрібнити і обсмажити з м’ясом до готовності.
  • Нанести начинку на млинці, а верхівку торта присипати зеленню.

Можна готувати цю страву, взявши в якості наповнювача свинину, яловичину або печінка.

Солодкий торт з кабачків з сирною начинкою

Цей десерт обов’язково сподобається дорослим і дітям.

Для приготування страви потрібно:

  • солодкі кабачкові млинці;
  • сир;
  • родзинки, курага або чорнослив;
  • цукор за смаком;
  • кілька ложок сметани.

Порядок роботи:

  • Розім’яти сир виделкою або прокрутити через м’ясорубку.
  • Додати в начинку сметану, цукор і вибрані сухофрукти, ретельно перемішати.
  • Помазати кожен млинець сирним наповнювачем і укласти коржі один на одного.

Для такого торта в якості доповнення до сиру допустимо використовувати не тільки сухофрукти, але і бананове пюре, свіжі ягоди, цитрусові, варення або джем.

Прокрутка до верху