Безпрограшний варіант смачно і ситно нагодувати свою сім’ю або гостей – це, звичайно, млинці. З них виходять чудові солодкі десерти або оригінальні закуски. Сьогодні ми будемо готувати млинці з капустою. Тут можна використовувати як свіжий, так і квашений овоч, додавати до нього і інші інгредієнти, наприклад, м’ясний фарш, гриби, морква з цибулею, яйця і навіть сир.
Класичні млинці з капустою
Якщо ви любите млинці, то і з капустяної начинкою також оціните по достоїнству. Для начинки ви можете взяти не тільки картоплю, але інші овочі, наприклад, моркву і ріпчасту цибулю.
Інгредієнти для тіста:
- ½ Л молока;
- три яйця;
- три ложки цукрового піску;
- по ¼ ложечки соди і солі;
- 60 мл олії;
- 320 г борошна.
Інгредієнти для начинки:
- четвертинка качана капусти;
- по одній моркві та цибулині;
- півсклянки томат-пюре.
Щоб тісто для млинців завжди виходило, всі інгредієнти повинні бути однієї температури.
Спосіб приготування:
- Першим ділом треба спекти млинці. Для цього яйця збовтайте разом з підсолоджувачем, сіллю, содою і маслом. Влийте молоко і висипте борошно. В кінці порційно вливайте воду, щоб розвести тісто до консистенції рідкої сметани.
- Спечіть млинчики і складіть їх один на одний.
- Для начинки дрібно нашаткуйте капусту і тушкуйте її на олії до м’якості. Потім покладіть до неї натерту моркву, подрібнену цибулю і готуйте овочі разом з томат-пюре, дрібкою солі і цукру ще десять хвилин.
- Начинкою нафаршируйте млинці і подавайте їх до столу.
З додаванням в начинку яєць
Млинці, мабуть, одне з найпопулярніших страв у нашій країні. Це завжди і смачний сніданок і вечерю або навіть справжнє свято на нашому столі. Для начинки можна використовувати різні інгредієнти – м’ясо, овочі, сир, ікру, але сьогодні ми пропонуємо приготувати бюджетний варіант – млинці з капустою і яйцем.
Для цього треба спекти млинці за класичним рецептом, а в начинку будемо використовувати:
- 380 г капусти;
- два варених яйця;
- головку цибулі;
- дрібну морква;
- чотири ложки олії.
Спосіб приготування:
- Дрібно наріжте капусту, моркву пропустити через тертку, а цибулю наріжте дрібними брусочками.
- На підігрітому маслі спочатку обсмажте капусту, через десять хвилин покладіть до неї інші овочі і посоліть за смаком. Тушкуйте ще 15 хвилин.
- Потім овочеву масу змішайте з подрібненими вареними яйцями.
- На кожен млинець покладіть по ложці начинки і загорніть їх трубочкою або конвертом, як більше подобається. Викладіть порції на блюдо і полийте сметаною.
Готуємо з м’ясом
Млинці з м’ясом обов’язково оцінять всі чоловіки, адже така закуска виходить ситним, смачною і ароматною.
Для начинки можна взяти будь-м’ясний фарш, але більш соковитим він виходить із змішаного свинячого і яловичого.
Для приготування млинців також використовуємо класичний рецепт, а в начинку потрібно заздалегідь підготувати:
- 470 г фаршу (свинина плюс яловичина);
- 350 г капусти;
- цибулина;
- два зубці часнику;
- сушена петрушка і кріп.
Спосіб приготування:
- Спочатку спечіть млинчики, одна сторона повинна бути повністю пропеченою, а інша блідувато.
- На сковороді пасеруємо подрібнений часник і цибулю до рум’яного кольору, потім викладаємо нашатковану капусту, додаємо за смаком сіль і перець, тушкуємо до готовності капусти.
- Тепер потрібно швидко обсмажити м’ясний фарш, не забувши його посолити і поперчити.
- Як тільки фарш буде готовий, змішуємо його з овочами, додаємо сушену зелень.
- Викладаємо начинку на припечену бік млинців і звертаємо їх у вигляді конвертиків. Перед подачею обсмажуємо порції з двох боків до рум’яного кольору.
Млинці, фаршировані капустою і грибами
Спечіть тонкі млинці по класичному рецепту і нафаршируйте їх начинкою з овочів і грибів. Так у вас вийде смачна і ароматна закуска, яка прикрасить будь-який, навіть святковий стіл.
Інгредієнти:
- млинці;
- 170 г грибів;
- 370 г капусти;
- цибулина і моркву;
- пучок кропу;
- два варених яйця.
Спосіб приготування:
- Готові млинчики змастіть вершковим маслом, складіть їх стопкою і прикрийте рушником.
- Протягом двох хвилин на розігрітому маслі обсмажте подрібнену цибулю, потім додайте до нього нашатковану капусту і натерту моркву. Коли овочі будуть майже готові, покладіть до них тонко нарізані гриби і тушкуйте ще десять хвилин.
- Варені яйця наріжте кубиками, кріп дрібно порубаєте. Змішайте з цими інгредієнтами тушковані овочі і гриби, посоліть і поперчіть складу за смаком.
- На кожен млинець покладіть по дві ложки начинки і поверніть заготовки конвертом. Обсмажте порції до рум’яного кольору і подавайте з відповідними соусами або сметаною.
З тушкованою капустою і овочами
Млинці, насичені овочами, виходять дуже соковитими і смачними. Начинка з капусти для млинців може бути не лише свіжою, але й квашеною. Ніжне здобне тісто відмінно поєднується з тонкою кислинкою овоча, підкреслюючи його приємний смак.
Інгредієнти:
- 420 мл молока;
- 370 г борошна;
- одне яйце;
- півсклянки олії пісного;
- 1 ч. л. солі і білого цукру;
- 480 г капусти;
- велика морквина;
- ріпчасту цибулю і цибулю-порей;
- три ложки томат-пюре;
- кілька гілочок кропу.
Спосіб приготування:
- У глибоку ємність виливаємо молоко, вбиваємо яйце, додаємо сіль, підсолоджувач, висипаємо борошно і вводимо масло. Міксером перемішуємо інгредієнти до консистенції рідкої сметани.
- Печемо млинці.
- У миску кладемо нашатковану капусту і натерту моркву, додаємо сіль і перемішуємо.
- На розігрітій олії пасеруємо цибулю, потім кладемо до нього інші овочі, а також подрібнений кріп і цибулю-порей. Тушкуємо складу до готовності і за десять хвилин до закінчення процесу додаємо томатну пасту.
- Приготованою начинкою фаршируємо млинці і подаємо до столу.
Як зробити з сиром
Багатьом здасться, що використовувати капусту з сиром для начинки млинців якось недоречно, але насправді, таке блюдо виходить дуже смачним і оригінальним. Приготуйте млинці по класичному рецепту і нафаршируйте їх сирно-овочевим складом. Результатом ви будете дуже приємно здивовані.
Інгредієнти:
- млинці;
- 320 г капусти;
- цибулина і морквина;
- 70 г сиру;
- 1 ч. л. імбиру;
- дві ложки сметани.
Спосіб приготування:
- Спечіть млинці і остудіть.
- У сковороду з маслом покладіть нашатковану капусту, подрібнену цибулю і натерту моркву. Перемішайте їх з сіллю, перцем, імбиром і сметаною. Налийте півсклянки води і тушкуйте овочі до готовності.
- У гарячу овочеву суміш покладіть дрібно натертий сир, швидко перемішайте.
- Розкладіть начинку по млинців і згорніть їх рулетами. Їх можна подати порційно цілими або ж порізати на невеликі шматочки і подати до столу як закуску.
Пісні млинці з білокачанної капустою
Млинці з різноманітним наповненням – страва смачна. Але ось готувати їх у Піст не можна. Втім, існує рецепт млинців пісних, з овочевою начинкою, який виручить, коли дуже хочеться урізноманітнити меню.
Заздалегідь підготуйте:
- 380 мл мінералки;
- 380 г борошна;
- 60 мл олії;
- ложка цукрового піску;
- щіпка солі і соди;
- моркву і цибулина;
- 270 г капусти.
Іноді для пишноти в тісто додають не тільки соду, але і мінералку, дріжджі і навіть горілку.
Спосіб приготування:
- В мінералці розчиніть підсолоджувач і сіль, додайте борошно з содою і ретельно розмішайте склад, щоб в тесті не було грудочок. Потім влийте олію.
- Спечіть млинці.
- Для начинки окремо потушкуйте капусту, обсмажте подрібнену моркву і цибулю. З’єднайте всі овочі, посоліть, поперчіть і трохи підсолодіть.
- Приготованою начинкою нафаршируйте млинці і пісну вечерю у вас готовий.
Млинці з капустою стануть прекрасним вибором для легкої вечері або перекусу на роботі. Їх можна сміливо давати дітям у школу і просто їсти на сніданок. Урізноманітніть своє меню смачним, корисним і досить простою стравою з доступних інгредієнтів.