М’ясна начинка для млинців одна з найпопулярніших у народі. Такий варіант страви є дуже ситним та смачним. До процесу їх приготування можна приєднати інших членів сім’ї — поки смажиться чергова порція млинчиків, адже хтось повинен загортати в них начинку! Млинці з м’ясом можуть бути в різній комбінації з іншими продуктами, і нижче ви знайдете найсмачніші і цікаві з них.
Класичний рецепт млинчиків, фаршированих м’ясом
- 1 л молока;
- 2 яйця;
- 300 гр борошна;
- 150 гр злив. масла;
- ½ Ч л солі для тіста і ½ ст л для начинки;
- 1 ст л цукру;
- 200 гр фаршу свинини або яловичини;
- 1 цибулина.
Спочатку розбиваємо яйця в мисочку для тіста. Солимо і ретельно перемішуємо. Висипаємо в яєчну суміш цукор і знову перемішуємо. Додаємо приблизно ⅔ молока, замішуючи віночком. Борошно додаємо тричі у рівних пропорціях і кожен раз перемішуємо, щоб в тесті не було грудок.
Розтоплюємо вершкове масло. Поки воно тане, додаємо залишки молока і замішуємо тісто. Коли масло стане рідким, додаємо його в тісто. Цей інгредієнт додасть дуже ніжний вершковий смак страви. Можна залишити настоятися на чверть години.
Тепер потрібно приготувати начинку. Спочатку шаткуємо цибулька і обсмажуємо до легкої золотавості. Після викладаємо до нього фарш, солимо, за бажанням додаємо інші прянощі (перець або набір «для м’яса»).
Поки смажиться м’ясна начинка, печемо млинці.
Коли начинка буде готова, розкладаємо приблизно по столовій ложечці на один млинець і загортаємо конвертиком.
На замітку. Перед подачею обсмажте готовий начинений млинець з обох сторін, щоб він хрустів.
Рецепт приготування з курячим м’ясом
Куряче м’ясо вважається дієтичним і є дуже популярним м’ясних складовими в багатьох стравах:
- цибуля 2 шт;
- куряче філе 1-2 шт;
- чорний перчик;
- лаврушка;
- сіль;
- масло;
- порція готових млинчиків.
Млинці можна підготувати за раніше описаним методом.
А ось курячу начинку робимо так:
- Першим ділом потрібно відварити курку. Опускаємо промите філе в холодну воду, злегка підсолюємо (на 1 філе ⅔ ст. л. солі). Додаємо перчик в горошок і лаврушку для додання пряного запаху.
- Цибулину нарізати якомога дрібніше і обсмажити на розпеченій сковорідці, залитої олією. Коли цибуля стане злегка золотистим, додати пару кубиків вершкового масла, щоб начинка вийшла соковитіше.
- Поки масло топиться, нарізаємо тонше остигле філе і обсмажуємо кілька хвилин.
Начинка готова. Млинці з курячої начинкою добре поєднуються зі сметаною.
З м’ясом і грибами
Гриби і м’ясо завжди добре поєднуються, тому в млинчиках вони будуть дуже смачними:
- 1500 гр будь-якого фаршу;
- 2 гол. лука;
- 700 гр будь-яких грибочків;
- перець, сіль і інші прянощі;
- масло.
Спочатку готуємо грибочки: обрізаємо дефектні ділянки, промиваємо, нарізаємо дрібними пластинками і відправляємо обсмажуватися.
В окремому сотейнику тим часом обсмажуємо подрібнену цибульку і фарш. Дуже важливо постійно перемішувати начинку, щоб фарш не злипнувся грудочками, інакше потім буде складно зробити його однорідним і зручним для подальшого застосування. Поки готується начинка, заготовте млинці за улюбленим рецептом.
Коли фарш дійде до готовності, до нього включаємо грибочки і готуємо ще хвилин 10. Начинка готова для використання.
З додаванням капусти
Ще один рецепт начинки для млинців з капустою:
- 2 морквини;
- 1 середовищ. цибулинка;
- 300 г капусти;
- 700 гр свинячого фаршу;
- 2 ст л кисло-солодкого соусу;
- сіль і прянощі.
Спочатку готуємо просту зажарку — цибулю дрібно нарізаємо четвертинками, моркву можна натерти. Тушкувати 5-7 хвилин. Тим часом нашаткувати капусту і можна викладати разом з фаршем, соусом і прянощами. Не забуваємо трішки підсолити. Тушкуємо до тих пір, поки капуста не розм’якшиться повністю, а фарш не дійде до готовності.
З м’ясом і яйцями
- 4 яйця (варених круто);
- пучок зеленої цибулі;
- цибулинка;
- куряче філе, відварене до готовності;
- сіль, перець, куркума.
Куряче м’ясо ріжемо невеликими шматками, а після подрібнюємо в блендері. Цибуля ріжемо подрібніше і обсмажуємо в маслі, додаючи куркуму. Яйця, заздалегідь відварені круто, ріжемо кубиком і з’єднуємо з м’ясом і засмажкою. Буде смачно також додати мелкорубленые пір’я зеленої цибулі. Начинку солимо і перчимо. Все якісно перемішуємо. Перевіряємо, щоб не було великих шматочком, інакше вони розірвуть млинці.
На замітку. Якщо начинка здається занадто сухе, то можна додати пару ложечок сметани.
Рецепт від Юлії Висоцької
Рецепт смачних млинців для Масляного тижня описала Юлія Висоцька в своєму випуску «Їмо Вдома».
У складі:
- морська сіль 5 г;
- 50 гр гречаного борошна;
- 120 гр пшеничного борошна;
- 100 г борошна грубого помелу;
- 50 г свіжої полуниці;
- 30 мл натурального йогурту;
- 500 мл молока;
- 20 г цукру;
- 10 г цукрової пудри;
- 3 яйця;
- 100 гр масла злив;
- 20 мл олії раст.
Масло потрібно розтопити — він додасть приємний жовтуватий відтінок і блиску. Тим часом змішуємо яйця, йогурт, цукор і сіль. Всі різновиди борошна з’єднуємо воєдино і приєднуємо до яєчної суміші, злегка помішуємо. Вливаємо половину борошна і вже розтоплене масло. На цьому етапі доводимо консистенцію до стану трохи рідкої сметани: змішуючи всю масу на повільній швидкості блендером, потроху додаючи молоко. Автор рекомендує: тісто треба накрити плівкою і поставити в холодильну камеру на півгодини. Завдяки цьому трюку млинці будуть простіше смажитися, краще відставати від сковорідки і дійдуть до потрібного, слухняного стану.
Обсмажуємо млинці, як зазвичай. Зовні вони будуть трохи «веснянкуватим» завдяки гречаного борошна.
Полуничку промиваємо і просто нарізаємо невеликим кубиком. Її використовуємо для прикраси млинчиків перед подачею. Також можна подавати з кленовим сиропом, ягідним джемом і іншими варіантами, не обов’язково солодкими.
Млинці з м’ясом і картоплею
- 400 гр вареної яловичини;
- 300 гр відвареної картоплі;
- середня цибулинка;
- мелений перець;
- сіль.
Відварну яловичину і коренеплоди нарізаємо невеликим кубиком і подрібнюємо м’ясорубкою або блендером до однорідності. Цибулину дрібненько шаткуємо й обсмажуємо до рум’яного кольору. Спеції та цибульку додаємо до приготовленої начинки, гарненько перемішуємо вручну або в чаші блендера.
Млинці, фаршировані м’ясом і картоплею, добре поєднуються зі сметаною і хріном.
Варіанти приготування тіста для млинців з м’ясом
Головне правило для млинчиків з несолодкої начинкою — не бути занадто солодкими. А це означає, що при розрахунку головних інгредієнтів (на 3 яйця, 600 мл молока) цукру потрібно додавати не більше 1 столової ложки без гірки. Можна, звичайно, і зовсім не додавати його, але у такому разі тісто буде трохи прісним.
В іншому можна користуватися різними способами приготування тіста:
- за класичним рецептом (вода/молоко, яйця, борошно, сіль і цукор);
- з опарою;
- з газованою водою;
- з окропом.
У будь-якому варіанті бажано додавати яйця, так як без них млинці виходять менш еластичними і є великий ризик, що вони будуть рватися при смаженні або загвинчування начинки. Смажити млинці потрібно тонкі, щоб при загвинчуванні вони не вийшли занадто товстими.