Млинці з м’ясом і картоплею
- 400 гр вареної яловичини;
- 300 гр відвареної картоплі;
- середня цибулинка;
- мелений перець;
- сіль.
Відварну яловичину і коренеплоди нарізаємо невеликим кубиком і подрібнюємо м’ясорубкою або блендером до однорідності. Цибулину дрібненько шаткуємо й обсмажуємо до рум’яного кольору. Спеції та цибульку додаємо до приготовленої начинки, гарненько перемішуємо вручну або в чаші блендера.
Млинці, фаршировані м’ясом і картоплею, добре поєднуються зі сметаною і хріном.
Варіанти приготування тіста для млинців з м’ясом
Головне правило для млинчиків з несолодкої начинкою — не бути занадто солодкими. А це означає, що при розрахунку головних інгредієнтів (на 3 яйця, 600 мл молока) цукру потрібно додавати не більше 1 столової ложки без гірки. Можна, звичайно, і зовсім не додавати його, але у такому разі тісто буде трохи прісним.
В іншому можна користуватися різними способами приготування тіста:
- за класичним рецептом (вода/молоко, яйця, борошно, сіль і цукор);
- з опарою;
- з газованою водою;
- з окропом.
У будь-якому варіанті бажано додавати яйця, так як без них млинці виходять менш еластичними і є великий ризик, що вони будуть рватися при смаженні або загвинчування начинки. Смажити млинці потрібно тонкі, щоб при загвинчуванні вони не вийшли занадто товстими.