Млинці з шинкою і сиром – 7 рецептів, як приготувати

На сьогоднішній день таке блюдо, як млинці з шинкою і сиром, можна зустріти у багатьох країнах світу. Ну ще б! Ароматні, ситні, соковиті, вони не залишать байдужими навіть найвибагливіших людей.

Класичні фаршировані млинці з шинкою і сиром

Отже, щоб приготувати млинці по класичному рецепту вам знадобиться:

  • Збити яйця, додати цукру і солі, збивати до утворення піни. Налийте молока і, збиваючи, поступово додавайте борошно. Під кінець влийте рослинне масло і знову збийте. За консистенцією тісто має вийти, як кефір або рідка сметана.
  • Розігріту сковороду змажте маслом і вилийте на неї приблизно один ополоник тесту або трохи менше, залежно від розмірів вашої сковороди. Головне, щоб млинець вийшов тонким. Випікайте на середньому вогні, перевертаючи на кожну сторону по 2-3 хвилини.
  • Для начинки потрібно натерти сир великими шматочками, а шинку нарізати кубиками або соломкою. На середину млинця покладіть 1 ст. ложку сиру і стільки ж шинки. Загорніть до середини верхній і нижній краї млинця і поверніть його, як рулет. Готово! Апетитні млинці з шинкою і сиром можна подавати до столу.

Млинці з шинкою і сиром на кефірі

Тим, хто любить ажурні товстенькі млинці і не хоче готувати тонкі, ми можемо запропонувати приготувати їх на кефірі.

Для виготовлення таких млинців потрібно:

  • Білки відокремте від жовтків. Жовтки збити, додати цукру і солі, потім додайте до них 400 мл кефіру і борошно.
  • Білки збийте з рештою 200 мл кефіру. Потім змішайте дві отримані суміші в одну.
  • Перед тим як випікати млинці, потрібно розігріти і змастити олією сковорідку, як зазвичай.
  • В середину млинця покладіть нарізану кубиками шинку і тертий сир. Загорніть млинець.
Дивіться також:  Млинці з м’ясом – покроковий рецепт з фото

ВАЖЛИВО: в такі млинці доведеться класти менше начинки, ніж тонкі, так як товсті млинці легше розгортаються, і начинка може з них випасти.

Роли з млинців з шинкою і сиром

При бажанні, можна приготувати роли з млинців з шинкою і сиром.

  • Для цього потрібно спочатку приготувати млинці, як у попередньому рецепті, потім на готовий гарячий млинець викласти сир і шинку, нарізані тонкими пластами, з розрахунку приблизно 30-40 г начинки на 1 млинець.
  • Поверніть млинець в трубочку і дайте постояти в теплі, щоб сир трохи розплавився. Можна розрізати готові роли на більш короткі шматочки, а можна їсти їх цілком.

Рецепт, як в Шоколадниці

Чималим попитом серед обивателів користується рецепт млинців «як в Шоколадниці». Все тому, що фаршировані млинці з шинкою і сиром з цієї кав’ярні дуже незвичайні і неймовірно смачні. Звичайно, навряд чи хтось, хто не працював в Шоколадниці, знає їх оригінальний рецепт, але ми можемо запропонувати вам зробити млинці, максимально схожі на ті, що готують в Шоколадниці, і при цьому не менш смачні.

Для цього вам знадобиться:

  • Млинець змастіть маслом, намажте на нього плавлений сир. Зверху покладіть нарізану соломкою шинку.
  • Поверніть млинець в трубочку і обсмажте на змащеній маслом сковороді.
  • Готові млинці посипте натертим на середній тертці твердим сиром.

З додаванням помідорів

Тим, кому хочеться якось урізноманітнити начинку, ми можемо порадити зробити млинці куди входять такі інгредієнти як: шинка, сир або помідори.

Для цього вам знадобиться:

  • Шинку і помідори наріжте кубиками, сир натерти великими шматочками.
  • Покладіть в центр млинця трохи сиру, шинки і помідорів, загніть верхній і нижній краї до середини і поверніть млинець.
Дивіться також:  Чому рвуться млинці, і як це виправити

ВАЖЛИВО: загорніть млинець добре, щоб ніде не було просвітів, тому що помідори дають сік, і млинець може протекти.

Млинці з шинкою і сиром, запечені в духовці з вершковим соусом

Для особливих випадків і святкувань, коли прості млинці з шинкою і сиром будуть виглядати недоречно на багатому столі, можна запекти млинці в духовці з вершковим соусом бешамель.

Вам знадобиться:

  • Спечіть млинці, як звичайно, і почніть їх тертим сиром і шинкою. Всередину млинців можна також додати приправи, наприклад, орегано.
  • Приготуйте соус бешамель: на повільному вогні розтопіть масло і, не знімаючи з вогню, додайте в нього борошно. Гарненько перемішайте, щоб не було грудочок, потім, постійно помішуючи, поступово вливайте молоко. Продовжуйте варити на повільному вогні і помішувати, поки суміш не загусне. Після цього додайте солі, перцю і мускатного горіха і дайте трохи охолонути.
  • Викладіть загорнуті млинці у форму для запікання, залити їх соусом бешамель. При бажанні, можна посипати зверху тертим сиром. Випікати млинці приблизно 20 хвилин в розігрітій духовці до 170 градусів.

Млинці з припеком з шинки і сиру

Шинку і сир можна додавати в млинці не тільки в якості начинки, але і в якості пригріву. Такі млинці вийдуть дуже пишними і товстими, так як тісто для них дріжджове.

Для цього вам знадобиться:

  • Дріжджі розведіть в теплій воді, налити 200 мл не дуже гарячого молока, додати солі, цукру і борошна. Замісіть тісто і залиште бродити на 3-3,5 години. Замість 30 г живих дріжджів можна взяти 11 г сухих (1 пакетик).
  • Закип’ятіть молоко, що залишилося, трохи остудіть і, помішуючи, влийте в тісто.
  • Доведіть тісто до консистенції сметани, додайте в нього яйце і рослинне масло.
  • На розігріту сковороду, змащену маслом, викладіть натертий сир і дрібно нарізану шинку, залийте тестом і печіть, як звичайні млинці.
Дивіться також:  Заварні млинці | Рецепти з фото

Приємного апетиту!

Прокрутка до верху