Смачний ситний перекус — млинці з сиром. Начинку можна вдосконалити різними способами, наприклад, додавати родзинки або солону рибу.
Млинці з сиром — класичний рецепт на молоці
Інгредієнти: 40 г темного або світлого родзинок, 320 г сиру середньої жирності, 610 мл молока, сіль, гранований стакан борошна 1 сорту, ½ ч. ложки соди, 2 великих яйця, 2 ст. ложки олії і половина пачки вершкового, цукор за смаком.
- Яйця збиваються з пучкою солі до появи пінки.
- Сюди ж вливається не холодне молоко і засипається попередньо пару раз просеянная борошно.
- Додається пісне масло.
- Замішується тісто, з якого смажаться тонкі млинчики.
- Поки вони остигають, потрібно розім’яти сир з піском. Кількість цукру регулюється за смаком. В начинку для млинців з сиру додається і заздалегідь промитий, а також ошпарений окропом ізюм.
- Залишається загорнути трубочки з солодкою начинкою, викласти їх у форму, густо змастити зверху вершковим маслом і відправити запікатися на 10-12 хвилин у духовці. Це зробить частування особливо ніжним і соковитим.
Замість духовки можна підігріти готове блюдо в мікрохвильовці.
З тесту на кефірі
Інгредієнти: склянку борошна без верху, 210 г среднежирного сиру, щіпка солі, пів-літри негустого кефіру, цукор за смаком, 2 ст. ложки олії, яйце, 3 ст. ложки сметани, ¼ ч. ложки харчової соди.
- В теплому кисломолочному продукті гаситься харчова сода. Сюди ж додається дрібна сіль, яйце, склянка борошна, олію. Всі інгредієнти з’єднуються віночком. Важливо ретельно розбити всі утворилися грудочки. Щоб отримати солодкувате тісто, потрібно додати в нього пісок за смаком.
- Якщо маса виявилася густоватой, можна додати в неї трохи кип’яченої води, досягнувши потрібної консистенції.
- Сковорідка змащується мінімальною кількістю масла за допомогою силіконової кисті. На ній випікаються тонкі рум’яні млинці.
- Сир розминається товкачиком зі сметаною і цукром.
- Солодкою масою наповнюються млинці і щільно загортаються.
Далі можна відразу знімати з частування пробу або спочатку обсмажити заготовки на розігрітому вершковому маслі.
Готуємо в духовці
Інгредієнти: 380 г сиру, 4 великих яйця, пів-літри свіжого молока, 6 ст. ложок цукрового піску, пакетик ванільного цукру, 70 г світлого родзинок, 320-340 г борошна першого сорту, половина пачки вершкового масла, щіпка солі, 1,5 ст. фільтрованої води.
- Починати потрібно з млинців. Для їх приготування курячі яйця (2 шт) злегка збиваються віночком з 1/3 від всього цукрового піску і сіллю. На поверхні повинна з’явитися мінімальна пінка.
- Сюди ж відразу вливаються всі рідкі компоненти, і засипається сода.
- Далі засипається просеянная борошно. Маса збивається віночком. Вона повинна стати однорідною.
- Печуться тонкі золотисті млинці.
- Для начинки сир змішують з рештою яйцями і піском. До нього всипається і ванільний цукор. Продукти збиваються заглибним блендером.
- Ізюм залити окропом на 8-9 хвилин, після чого обсушивается на паперовому рушнику. Сухий фрукт перемішується з сирною сумішшю.
- Млинці фаршируються начинкою і дуже щільно згортаються конвертиками.
- Далі вони викладаються на деко, дуже рясно змазують зверху розм’якшеним маслом і запікаються в духовій шафі близько півгодини при 180 градусах.
Готову страву подають зі сметаною і/або варенням.
Дріжджові млинці на кислому молоці
Інгредієнти: півлітра кислого молока, гранований стакан борошна першого сорту, 230 г сирної маси з родзинками або курагою, 3 ст. ложки олії, 2 великих яйця, цукор, сіль за смаком.
- У великій мисці збивається пара курячих яєць з молоком, сіллю і піском. Кількість цукру може варіюватися від 2 до 4 великих ложок.
- Сюди ж всипається пару раз просеянная борошно. Останнім виливається масло.
- Отримана маса ретельно вимішується. Має вийти однорідне тісто. Зручніше за все робити це звичайним віночком або спеціальною насадкою блендера.
- Коли в суміші не залишиться грудочок, вона залишається на 20-25 хвилин при кімнатній температурі.
- Далі на розпеченій сковорідці по парі хвилин з кожного боку смажать млинці.
- У отримані коржики загортається сирна начинка.
Готові млинці прикрашаються цукровою пудрою.
Тонкі млинці з сирною начинкою
Інгредієнти: 360-380 г сиру, півлітра жирного молока (можна домашнього), 5-6 ст. ложок цукрового піску, гранований стакан борошна першого сорту, 4-5 ст. ложок домашньої сметани, 3 великих яйця, 90 мл рафінованої олії, дрібку соди і кухонної солі.
- Сир потрібно максимально подрібнити. Якщо продукт має великі шматочки, краще всього скористатися блендером.
- У сир вбивається одне яйце, вся сметана і 4 ложки піску.
- За смаком начинку можна присмачити ваніліном або корицею.
- Для приготування тіста по черзі з’єднуються всі залишилися в рецепті продукти. Останнім у масу вливається масло.
- З отриманої однорідної суміші випікаються найтонші млинці.
- У отримані коржики загортається начинка. Зручніше всього складати млинці конвертами.
Подається ласощі зі сметаною та/або будь-яким ягідним джемом.
З додаванням сьомги
Інгредієнти: 8-9 тонких готових млинців, 230 г ніжного сирного сиру, пучок свіжої зелені, 2 свіжих огірка, 190 г малосольною сьомги.
- Спочатку по будь-якому вподобаному рецептом готуються великі млинці. Головне, не додавати в них звичайний і ванільний цукор.
- Огірки позбавляються від грубої шкірки і шинкують тонкою довгою соломкою.
- Риба знімається зі шкірки і нарізати дрібними шматочками.
- Свіжа зелень промивається, струшується від зайвої води і рубається ножем.
- Млинці змащуються сирним сиром, змішаним з подрібненою зеленню (тонким шаром), на край викладаються смужки огірка і рибні шматочки. Коржик згорнути рулетом.
Перед подачею млинці нарізати невеликими скибочками і викладаються на красиву тарілку.
З начинкою з сиру і зелені
Інгредієнти: 6-7 несолодких тонких млинців, 170 г свіжого сиру, часточка часнику, сіль, пучок свіжої зелені, 2 ст. ложки оливкової олії, суміш перців.
- Зелень ретельно промивається, обсушивается і дуже дрібно нарізати гострим ножем.
- У цю масу додається оливкову олію, вичавлений часник, перець і сіль за смаком.
- Ароматна заправка з’єднується з сиром. Маса збивається спеціальною насадкою блендера до однорідності.
- Млинці згортаються конвертом. Зверху вони прикрашаються залишилися гілочками зелені.
Перед подачею до столу млинці, фаршировані сиром, злегка обсмажують на сковороді з розпеченим маслом. Смачно подавати з соусом тар-тар або будь-яким іншим часниковим.
З сиром та родзинками
Інгредієнти: 280 г свіжого сиру, 3 солодких яблука, щіпка ванільного цукру, половина склянки світлого родзинок, цукровий пісок за смаком, 3 ст. ложки сметани. Як приготувати млинці з сиром та родзинками, розповідається нижче.
- Спочатку родзинки добре промивається, заливається окропом і отставляется в бік. Далі його треба просушити на паперовому рушнику.
- Сир розтирається виделкою або відповідною насадкою блендера. Він з’єднується з цукром, сметаною і родзинками.
- Сюди ж висипаються шматочки очищеного яблука.
Начинка викладається на млинці, після чого заготовки щільно загортаються.