Млинці з сиром – 8 рецептів

Смачний ситний перекус — млинці з сиром. Начинку можна вдосконалити різними способами, наприклад, додавати родзинки або солону рибу.

Млинці з сиром — класичний рецепт на молоці

Інгредієнти: 40 г темного або світлого родзинок, 320 г сиру середньої жирності, 610 мл молока, сіль, гранований стакан борошна 1 сорту, ½ ч. ложки соди, 2 великих яйця, 2 ст. ложки олії і половина пачки вершкового, цукор за смаком.

  • Яйця збиваються з пучкою солі до появи пінки.
  • Сюди ж вливається не холодне молоко і засипається попередньо пару раз просеянная борошно.
  • Додається пісне масло.
  • Замішується тісто, з якого смажаться тонкі млинчики.
  • Поки вони остигають, потрібно розім’яти сир з піском. Кількість цукру регулюється за смаком. В начинку для млинців з сиру додається і заздалегідь промитий, а також ошпарений окропом ізюм.
  • Залишається загорнути трубочки з солодкою начинкою, викласти їх у форму, густо змастити зверху вершковим маслом і відправити запікатися на 10-12 хвилин у духовці. Це зробить частування особливо ніжним і соковитим.

Замість духовки можна підігріти готове блюдо в мікрохвильовці.

З тесту на кефірі

Інгредієнти: склянку борошна без верху, 210 г среднежирного сиру, щіпка солі, пів-літри негустого кефіру, цукор за смаком, 2 ст. ложки олії, яйце, 3 ст. ложки сметани, ¼ ч. ложки харчової соди.

  • В теплому кисломолочному продукті гаситься харчова сода. Сюди ж додається дрібна сіль, яйце, склянка борошна, олію. Всі інгредієнти з’єднуються віночком. Важливо ретельно розбити всі утворилися грудочки. Щоб отримати солодкувате тісто, потрібно додати в нього пісок за смаком.
  • Якщо маса виявилася густоватой, можна додати в неї трохи кип’яченої води, досягнувши потрібної консистенції.
  • Сковорідка змащується мінімальною кількістю масла за допомогою силіконової кисті. На ній випікаються тонкі рум’яні млинці.
  • Сир розминається товкачиком зі сметаною і цукром.
  • Солодкою масою наповнюються млинці і щільно загортаються.
Дивіться також:  17 видів начинки для млинців

Далі можна відразу знімати з частування пробу або спочатку обсмажити заготовки на розігрітому вершковому маслі.

Готуємо в духовці

Інгредієнти: 380 г сиру, 4 великих яйця, пів-літри свіжого молока, 6 ст. ложок цукрового піску, пакетик ванільного цукру, 70 г світлого родзинок, 320-340 г борошна першого сорту, половина пачки вершкового масла, щіпка солі, 1,5 ст. фільтрованої води.

  • Починати потрібно з млинців. Для їх приготування курячі яйця (2 шт) злегка збиваються віночком з 1/3 від всього цукрового піску і сіллю. На поверхні повинна з’явитися мінімальна пінка.
  • Сюди ж відразу вливаються всі рідкі компоненти, і засипається сода.
  • Далі засипається просеянная борошно. Маса збивається віночком. Вона повинна стати однорідною.
  • Печуться тонкі золотисті млинці.
  • Для начинки сир змішують з рештою яйцями і піском. До нього всипається і ванільний цукор. Продукти збиваються заглибним блендером.
  • Ізюм залити окропом на 8-9 хвилин, після чого обсушивается на паперовому рушнику. Сухий фрукт перемішується з сирною сумішшю.
  • Млинці фаршируються начинкою і дуже щільно згортаються конвертиками.
  • Далі вони викладаються на деко, дуже рясно змазують зверху розм’якшеним маслом і запікаються в духовій шафі близько півгодини при 180 градусах.

Готову страву подають зі сметаною і/або варенням.

Дріжджові млинці на кислому молоці

Інгредієнти: півлітра кислого молока, гранований стакан борошна першого сорту, 230 г сирної маси з родзинками або курагою, 3 ст. ложки олії, 2 великих яйця, цукор, сіль за смаком.

  • У великій мисці збивається пара курячих яєць з молоком, сіллю і піском. Кількість цукру може варіюватися від 2 до 4 великих ложок.
  • Сюди ж всипається пару раз просеянная борошно. Останнім виливається масло.
  • Отримана маса ретельно вимішується. Має вийти однорідне тісто. Зручніше за все робити це звичайним віночком або спеціальною насадкою блендера.
  • Коли в суміші не залишиться грудочок, вона залишається на 20-25 хвилин при кімнатній температурі.
  • Далі на розпеченій сковорідці по парі хвилин з кожного боку смажать млинці.
  • У отримані коржики загортається сирна начинка.
Дивіться також:  Млинці на кислому молоці, покроковий рецепт з фото

Готові млинці прикрашаються цукровою пудрою.

Тонкі млинці з сирною начинкою

Інгредієнти: 360-380 г сиру, півлітра жирного молока (можна домашнього), 5-6 ст. ложок цукрового піску, гранований стакан борошна першого сорту, 4-5 ст. ложок домашньої сметани, 3 великих яйця, 90 мл рафінованої олії, дрібку соди і кухонної солі.

  • Сир потрібно максимально подрібнити. Якщо продукт має великі шматочки, краще всього скористатися блендером.
  • У сир вбивається одне яйце, вся сметана і 4 ложки піску.
  • За смаком начинку можна присмачити ваніліном або корицею.
  • Для приготування тіста по черзі з’єднуються всі залишилися в рецепті продукти. Останнім у масу вливається масло.
  • З отриманої однорідної суміші випікаються найтонші млинці.
  • У отримані коржики загортається начинка. Зручніше всього складати млинці конвертами.

Подається ласощі зі сметаною та/або будь-яким ягідним джемом.

З додаванням сьомги

Інгредієнти: 8-9 тонких готових млинців, 230 г ніжного сирного сиру, пучок свіжої зелені, 2 свіжих огірка, 190 г малосольною сьомги.

  • Спочатку по будь-якому вподобаному рецептом готуються великі млинці. Головне, не додавати в них звичайний і ванільний цукор.
  • Огірки позбавляються від грубої шкірки і шинкують тонкою довгою соломкою.
  • Риба знімається зі шкірки і нарізати дрібними шматочками.
  • Свіжа зелень промивається, струшується від зайвої води і рубається ножем.
  • Млинці змащуються сирним сиром, змішаним з подрібненою зеленню (тонким шаром), на край викладаються смужки огірка і рибні шматочки. Коржик згорнути рулетом.

Перед подачею млинці нарізати невеликими скибочками і викладаються на красиву тарілку.

З начинкою з сиру і зелені

Інгредієнти: 6-7 несолодких тонких млинців, 170 г свіжого сиру, часточка часнику, сіль, пучок свіжої зелені, 2 ст. ложки оливкової олії, суміш перців.

  • Зелень ретельно промивається, обсушивается і дуже дрібно нарізати гострим ножем.
  • У цю масу додається оливкову олію, вичавлений часник, перець і сіль за смаком.
  • Ароматна заправка з’єднується з сиром. Маса збивається спеціальною насадкою блендера до однорідності.
  • Млинці згортаються конвертом. Зверху вони прикрашаються залишилися гілочками зелені.
Дивіться також:  Млинці на ряжанці – 7 рецептів приготування

Перед подачею до столу млинці, фаршировані сиром, злегка обсмажують на сковороді з розпеченим маслом. Смачно подавати з соусом тар-тар або будь-яким іншим часниковим.

З сиром та родзинками

Інгредієнти: 280 г свіжого сиру, 3 солодких яблука, щіпка ванільного цукру, половина склянки світлого родзинок, цукровий пісок за смаком, 3 ст. ложки сметани. Як приготувати млинці з сиром та родзинками, розповідається нижче.

  • Спочатку родзинки добре промивається, заливається окропом і отставляется в бік. Далі його треба просушити на паперовому рушнику.
  • Сир розтирається виделкою або відповідною насадкою блендера. Він з’єднується з цукром, сметаною і родзинками.
  • Сюди ж висипаються шматочки очищеного яблука.

Начинка викладається на млинці, після чого заготовки щільно загортаються.

Прокрутка до верху