Серед різних борошняних виробів млинці користуються особливою популярністю. Млинці з сиром – прекрасне рішення для апетитного сніданку або швидкого вечері. А відмінне поєднання сирного продукту з іншими добавками дозволяє експериментувати з різними начинками.
Класичні млинці з сиром
Щоб втілити в життя класичний рецепт сирних млинчиків, потрібно підготувати:
- 2 яйця;
- 15 г цукрового піску;
- 480 мл молока;
- 200 г борошна;
- стопку соняшникової олії;
- 200 г сиру.
Спосіб створення:
- У посуді вимішується рідке тісто з яєць, солі, цукру-піску, молока, борошна і масла½.
- По сковороді рівномірним шаром розподіляється борошняна маса і випікаються млинці, в центрі яких розміщуються сирні пластини.
- Краї виробів згортаються всередину, поле чого вони обсмажуються на сухій сковороді по кілька хвилин, щоб сирний продукт розм’як.
З додаванням в начинку шинки
Млинці з шинкою і сиром – апетитне ласощі, що поєднує смак м’яса з розплавленим сиром.
Рецепт виконується з:
- 300 г борошна;
- 5 середніх яєць;
- 900 мл молока;
- 40 мл соняшникової олії;
- 15 г цукру;
- щіпки солі;
- 300 г шинки;
- такої ж кількості сиру.
Готуються млинці по наступній схемі:
- У високу миску забиваються яйця і збиваються до остаточного розчинення цукрового піску і солі.
- У збиту яєчну масу вливаються підігріте до 30°C молоко, соняшникова олія і вводиться борошно.
- Після того, як отримане однорідне тісто, борошняна маса виливається на розігріту сковороду, де і обсмажуються млинці до рум’яної скоринки.
- З шинки і сиру готується стружка, яка в невеликій кількості викладається в центр млинчиків.
- Млинці згортаються у формі рулетів і викладаються на деко, який відправляється в духовку, щоб сир розплавився.
З курячим філе
Чудова варіація класичного рецепту, відрізняється ситністю завдяки використанню курячого філе.
Для виконання варіації необхідні наступні компоненти:
- 400 г борошна;
- 3 великих яйця;
- 1 л молока;
- 100 мл соняшникової олії;
- 15 г цукру;
- по дрібці соди і солі;
- 1 цибулина;
- 30 г вершкового масла;
- 100 г сиру;
- в 4 рази більше курячого філе.
Етапи підготовки:
- Яйця збиваються з цукровим піском і сіллю, після чого масу вводяться половина молока і борошна.
- Коли тісто стане однорідним, до нього додаються залишився молоко, борошно, рослинне масло і сода.
- З борошняної маси випікаються млинці.
- Цибуля шинкуется і пассеруется на вершковому маслі, після чого змішують з нарізаною соломкою відвареною філе і сирної стружкою.
- На вироби викладається начинка.
- Формуються конвертики, які на кілька хвилин відправляються в духову шафу.
Млинці з сиром і зеленню
Строкаті вироби з зеленню обов’язково припадуть до смаку всім членам сім’ї.
Для приготування готуються:
- 2 середніх яйця;
- по 5 г цукру, солі і розпушувача;
- 370 мл молока;
- 200 г борошна;
- 40 мл соняшникової олії;
- шматочок сиру;
- пучок зелені.
Спосіб підготовки полягає у виконанні наступних дій:
- Яйця збиваються до утворення піни з цукром і сіллю.
- Потім в масу вливається молоко, і за допомогою міксера втручається борошно з розпушувачем.
- У тісто викладаються мелкорубленая зелень, сирна стружка і соняшникову олію.
- З отриманої борошняної маси випікаються ажурні млинці, які подаються у формі рулетиків або конвертів.
З ковбасою
Рецепт відмінного перекусу, для виконання якого необхідно:
- 4 яйця;
- 200 мл молока;
- 250 мл води;
- 260 г борошна;
- 30 г цукру;
- 200 г сиру;
- в 2 рази більше ковбаси;
- щіпка солі.
Щоб поласувати смачними виробами:
- Млинці випікаються з замішаного з яєць, цукру, солі, молока і води тесту.
- Ковбаса ріжеться кубиками, а сир натирається.
- Після охолодження в центр млинців викладається начинка.
- Формуються конвертики, які відправляються на сковороду, де нудяться, щоб прогрілися.
Готуємо з грибами
Начинка для млинців з сиру з грибами додасть страві особливої пікантності.
Для створення закуски необхідно підготувати:
- яйця – 2 шт.;
- молоко – ½ л;
- цукор – 30 г;
- борошно – 300 г;
- олія соняшникова – 30 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- гриби і сир – 200 г;
- сіль і перець – за смаком.
Спосіб приготування:
- Збиті яйця з цукром і сіллю поступово змішуються з молоком, борошном і олією.
- Випікаються млинці.
- Гриби ріжуться пластинками, а цибулю шинкуется.
- Цибуля пассеруется до прозорості. Після чого до нього додаються гриби, сіль і перець.
- Після готовності зажарка змішується з сирною стружкою.
- Начинка викладається в центр млинців, з яких формуються конвертики, обжаривающиеся по кілька хвилин на сковороді до рум’яності.
По голландському рецептом
Сирні млинці, приготовані за голландським рецептом, чудово підійдуть в якості закуски до чашки чаю або ароматної кави.
Щоб приготувати апетитну ласощі необхідні:
- 200 г борошна;
- таку ж кількість молока;
- 300 мл кави;
- 1 яйце;
- шматочок сиру;
- щіпка солі.
Схема підготовки виглядає наступним чином:
- Борошно змішують з яйцем у високій посуді, куди вливаються кава і молоко.
- З однорідного тіста випікаються млинці, одна сторона яких покривається сирними пластинками, накрывающимися вільної половиною млинця.
- Потім виріб обсмажується з іншого боку.
Млинці, фаршировані сьомгою і вершковим сиром
Оригінальні фаршировані млинці готуються з:
- ½ Л молока;
- 2 яєць;
- 300 г борошна;
- 15 г цукру;
- 30 мл оливкової олії;
- 200 г сьомги;
- такої ж кількості вершкового сиру;
- невеликої кількості солі та зелені.
Етапи створення:
- Щоб випекти млинці, тісто готується шляхом змішування яєць, солі, цукру, молока, борошна і оливкової олії.
- Кожен млинець після випікання покривається сиром і притрушивается рубаною зеленню, зверху на яку в шаховому порядку викладаються тонкі пластинки лосося.
- З млинців формуються рулетики, які перед подачею діляться на кілька частин у вигляді ролів.
Отже, якщо в меню часто присутні млинці, то можна подавати їх не тільки з джемом і медом, урізноманітнивши раціон апетитною солоної закускою з оригінальним смаком.