Млинці з сиром – найсмачніший рецепт

Хочете побалувати себе і своїх близьких чимось смачним, ситним і в той же час легким у приготуванні? У такому разі млинці з сиром у сметані – ідеальний вибір для Вас!

Щоб приготувати смачні млинці з сиром Вам необхідні наступні інгредієнти.

Для млинців знадобиться:

  • Борошно пшеничне – 1-2 склянки;
  • Молоко – 0,5 літра;
  • Яйця – 2-3 штуки;
  • Рафінована рослинна олія – 1-2 столові ложки;
  • Цукор – 1 столова ложка;
  • Сіль – 0,5 чайної ложки;
  • Олія для підсмажування (вершкове).

Для начинки використовувати:

  • Сир (бажано домашній) – 200-300 грам;
  • Жовток – 1 штука;
  • Цукор – 1-3 столові ложки (за смаком);
  • Родзинки – 50-100 грам (за смаком);
  • Ваніль – 1 щіпка.

Кількість зазначених продуктів береться з розрахунку на 6-8 порцій. Загальний час приготування складе приблизно 1 годину 30 хвилин займе підготовка вихідних інгредієнтів, другу половину часу – власне сам процес приготування.

Як приготувати млинці з сиром?

Отже, почнемо. Першим ділом розбиваємо в ємність для інгредієнтів яйця і додаємо до них цукор з сіллю. Перемішуємо до однорідної маси так, щоб не було грудочок (можна використовувати міксер або блендер). Слідкуйте за тим, щоб яйця при збиванні не вкрилися піною, так як в подальшому вона згорнеться на розпеченій поверхні. Коли цукор і сіль розчиняться, потроху підливаємо молоко і знову перемішуємо. Тепер додаємо борошно і рослинне масло. Зверніть увагу, що борошно в тісто краще сипати невеликими порціями, інакше воно може вийти сухуватим. Якщо все ж так сталося – додайте ще трохи молока. Постарайтеся зробити тісто рідкувате і тоді ваші млинці вийдуть набагато смачніше. Повинна вийти трохи вязковатая (але не надто) консистенція.

Ще раз все перемішуємо і приступаємо до основного етапу – смаженні на добре розігрітій перед цим сковороді. Для змазування наливаємо трохи олії (тільки один раз) і розподіляємо тонким шаром тісто для першого млинця. Смажимо до золотистого кольору, не забуваючи перевернути млинець на іншу сторону. У разі прилипання тесту до сковороді використовуйте трохи більше масла або додайте яйце. Наливайте відразу невелику кількість суміші. Млинці вийдуть тонкими, краще просочаться і будуть ніжніше на смак.

Дивіться також:  Млинці на сироватці – 7 рецептів тонких або пишних з дірочками

Що ж, тепер приступимо до приготування начинки для млинців фаршировані сиром. Сир розтираємо з жовтком, цукром і ваніллю. Родзинки заливаємо окропом на 10-15 хвилин, а потім змішуємо з сирною масою.

Накладаємо начинку на блін (кількість за вашим смаком) і загортаємо у формі трубочки. На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо рулети з двох боків до рум’яності. Якщо накрити кришкою – краще просмажиться середина. Подаємо готові млинці з сиром та родзинками до столу теплими, додавши трохи сметани.

Готові напівфабрикати також можна покласти в холодильник і в разі необхідності розігріти на пару.

Млинці з сиром – чудове блюдо, яке істотно розширить ваш раціон. Незважаючи на свою простоту, воно досить калорійно і добре втамовує голод. Саме тому його обожнюють і дорослі і діти.

Прокрутка до верху