Коли в повітрі витає неймовірний аромат свіжоприготовлених млинців з яблуками, домочадці тут же збігаються на запах апетитної страви і з нетерпінням чекають можливості спробувати готові ласощі. Такий сніданок можна без особливих клопотів зробити за лічені хвилини, скориставшись деякими хитрощами, які ви знайдете в даній статті.
Є кілька способів приготування. Перший – готові начинити млинці подрібненими яблуками. Другий – покласти начинку відразу в тісто, а в третьому випадку можна додавати шматочки фруктів безпосередньо в процесі смаження. Рекомендуємо спробувати всі три способи, щоб на власному досвіді вибрати найбільш вдалий варіант приготування.
Класичні млинці з яблуком
Вам знадобляться:
- 150 г борошна;
- 300 мл молока;
- 150 мл очищеної води;
- 200 г цукру;
- 2 яйця;
- 6 ст. л. соняшникової олії;
- 50 г вершкового масла;
- 5 яблук;
- 1 ст. л. лимонної цедри.
Покроковий спосіб приготування:
- На початковому етапі необхідно зробити яблучну начинку, після чого приступають до приготування тіста. Помиті фрукти очищають від шкірки і серцевини, нарізати невеликими шматочками.
- У подрібнені яблука кладуть цедру лимона, взбрызгивают інгредієнти невеликою кількістю лимонного соку і ретельно перемішують суміш.
- Вершкове масло нагрівають на водяній бані, після чого починають повільно всипати підготовлений цукор. Сироп помішують до тих пір, поки кристали цукру повністю не розчиняться.
- Порізані яблука викладають на сковороду, заливають фрукти цукровим сиропом і обсмажують начинку протягом 5 хвилин.
- Далі приступають до готування тіста. У глибокій ємності змішують борошно з молоком і яйцями, додають 30 г цукру, щіпку солі, вливають воду і рослинну олію. З допомогою віночка ретельно збивають суміш до однорідної консистенції. На замітку: щоб готове тісто вийшло без грудочок, попередньо просіяти борошно через сито, а воду додавайте потроху, постійно помішуючи суміш віночком.
- Розігріту сковороду змащують сумішшю з вершкового та рослинного масел, після чого виливають тісто тоненьким шаром і акуратно розподіляють його по всій поверхні.
- Готові млинчики фарширують раніше підготовленої яблучною начинкою. Згортати млинці можна найрізноманітнішими способами: мішечком, трубочкою, конвертиком або трикутником.
- На заключному етапі згорнуті млинці ще раз обсмажують на сковороді до ароматної скоринки і подають готову страву до столу.
З додаванням в начинку кориці
Ніжні млинці з яблуками та корицею стануть чудовим початком нового дня. Готову страву можна доповнювати самими різноманітними добавками, будь то фруктовий джем, варення, мед або звичайна сметана.
Інгредієнти:
- ½ Склянки борошна;
- стакан молока;
- 2 яйця;
- 50 г рослинної олії;
- 2 яблука;
- 4 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. кориці;
- щіпка солі.
Приготування:
- У мисці з’єднуємо яйця, молоко і борошно, додаємо в суміш сіль, цукор, масло і гарненько перемішуємо всі компоненти. Готову масу залишаємо на кілька хвилин.
- З яблук видаляємо шкірку, вирізаємо серцевину, а потім ріжемо очищені плоди невеликими кубиками.
- Фрукти обсмажуємо на сковороді з додаванням цукру і кориці.
- Далі випікаємо з тіста млинці, після чого начиняє їх карамелізованими яблуками з корицею.
Готуємо з брусницею
Всім любителям фруктово-ягідних десертів пропонуємо зробити домашні млинці з брусницею і яблуками.
На замітку: щоб випічка вийшла ще смачніше, віддавайте перевагу якісній борошні вищого сорту. У ролі начинки використовувати кислі сорти яблук, які додадуть ласощів насичений фруктовий аромат.
Необхідні продукти для начинки:
- щіпка ваніліну;
- брусниця – ½ склянки;
- цукор – 30 г;
- яблука – 2 шт.;
- соняшникова олія.
Для тіста:
- цукор – 10 г;
- борошно – 1 склянка;
- яйця – 2 шт.;
- молоко – 400 мл;
- рослинне масло.
Приступаємо до готування:
- Очищені і порізані на шматочки яблука змішуємо з ягодами, додаємо у фруктову суміш цукор і ванілін, перемішуємо інгредієнти.
- Далі обсмажуємо фруктово-ягідну начинку на розігрітій сковороді до тих пір, поки яблука не будуть м’якими.
- На наступному етапі готуємо тісто. Налийте молоко в сотейник і підігрійте його на невеликому вогні. У теплу суміш додайте курячі яйця, масло і цукор. Ретельно збийте суміш віночком.
- Потім поступово всипайте борошно. Використовуйте стільки інгредієнта, скільки вам знадобиться для отримання рідкої однорідної маси без грудочок.
- Готове тісто викладайте на підігріту сковороду і випікайте млинці з обох боків до золотистої скоринки.
- Коли обсмажене тісто трохи охолоне, начиніть млинці фруктово-ягідної сумішшю. Готову страву подавайте разом з медом, вершками або шоколадною пастою.
Пісні млинці з яблуками
В основу такого десерту не входять продукти тваринного походження, а значить пісні млинці доповнять раціон людей, що дотримують певні обмеження в їжі. Крім цього, страва містить мінімальну кількість калорій, що не може не радувати всіх любителів солодкого.
Вам знадобляться:
- 350 г борошна;
- 50 г цукру;
- 1 ч. л. олії;
- 3 ст. л. меду;
- 3 яблука;
- щіпка солі і соди.
Етапи приготування:
- З’єднайте борошно з содою, цукром, сіллю і маслом. Перемішайте продукти і дайте тісту 5 хвилин настоятися.
- Через зазначений час ще раз збийте вінчиком масу, після чого починайте викладати тісто на гарячу сковороду, змащену маслом.
- Далі очищені яблука подрібніть за допомогою терки, додайте в суміш цукор за смаком і обсмажте начинку протягом декількох хвилин.
- Фаршировані яблуками млинці випікають у духовці, розігрітій до 170°С протягом години.
На кефірі
Інгредієнти:
- ¾ Склянки борошна;
- ¾ Склянки кефіру;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 40 г цукру;
- 2 яблука;
- щіпка ванільного екстракту;
- трохи солі і розпушувача.
Приготування:
- Просіяне борошно змішати з розпушувачем і сіллю. Всипати цукор і ретельно перемішати компоненти.
- Вершкове масло розтопити на водяній бані, з’єднати його з кефіром, яйцем і ваніллю. Отриману масу збити віночком вручну або за допомогою міксера.
- Залити кефіром сумішшю раніше підготовлені сухі інгредієнти, після чого замішати тісто до однорідного стану.
- Далі готується начинка з яблук для млинчиків. Яблука очищаємо від шкірки, насіння і ріжемо їх на дрібні шматочки. Порізані плоди додаємо в млинцеве тісто.
- Випікаємо млинці на розігрітій сковороді з маслом і подаємо готову страву до столу.
Рецепт з сиром
Млинці з сирно-яблучною начинкою – це чудовий варіант не тільки для швидкого перекусу, але і для повноцінної трапези в ранковий, обідній час дня.
На замітку: для начинки краще всього вибирати свіжий злегка вологий сир – так готові млинці будуть набагато смачніше. У сухий сир рекомендуємо додати трохи сметани або йогурту, щоб в результаті вийшла густа сирна маса.
Необхідні продукти:
- 1,5 склянки молока;
- 50 г цукру;
- 2 яйця;
- 300 г борошна;
- 30 мл олії;
- 250 г сиру;
- 2 невеликих яблука;
- 1 ч. л. солі.
Приготування:
- У посуді з глибоким дном з’єднайте молоко і яйця. Перемішайте суміш з допомогою віночка.
- Потім починайте всипати просіяне борошно, не перестаючи при цьому розмішувати масу віночком.
- Далі покладіть цукор, сіль і кілька ложок соняшникової олії. Збийте тісто до однорідної консистенції без грудок. Готове тісто прибирають настоюватися протягом 10-15 хвилин.
- Подрібніть яблуко на терці, змішайте із сиром, додайте трохи цукру. Ретельно перемішайте інгредієнти.
- Готову начинку викладайте на обсмажене до золотистої скоринки тісто, після чого завертайте млинці в трубочку або конвертик.
Вівсяні млинці з яблуком
Вам неабияк набридла звичайна вівсянка вранці? Пропонуємо зробити низькокалорійний десерт на основі вівсяних пластівців без додавання цукру і борошна.
Інгредієнти:
- 300 г вівсяних пластівців;
- ¾ Склянки молока;
- 2 яйця;
- 1 ст. л. меду;
- щіпка солі.
Приготування:
- Подрібніть за допомогою блендера вівсяні пластівці до порошкоподібної консистенції.
- У глибокій мисці змішайте мед з яйцями і ретельно збийте отриману суміш.
- Далі всипте подрібнену вівсянку з дрібкою солі. Гарненько перемішайте масу до однорідного стану.
- В отриману суміш акуратно введіть просіяне борошно, після чого замішайте тісто і додайте в нього дрібно порізані яблука.
- Вівсяні млинці обсмажуйте на гарячій сковороді, змазаній невеликою кількістю масла.
Секрети ідеальної яблучної начинки
Яблучна начинка – найбільш популярний наповнювач, який використовують у кулінарії для виготовлення всіляких десертів і солодощів. Чого тільки варті всіма відомі штрудель і шарлотка, приготовані на основі яблук.
Для того, щоб начинка вийшла дійсно смачною, радимо звернути увагу на кілька секретів правильного приготування:
- Обсмажувати фрукти необхідно на маленькому вогні, щоб в процесі термічної обробки з яблук не вийшов весь сік. Завдяки цьому начинка збереже свою структуру і апетитний зовнішній вигляд.
- Не потрібно постійно помішувати шматочки яблук під час смаження. Таким чином фрукти не перетворяться в пюреобразную масу, а лише трохи карамелізуються.
- Щоб готова начинка не витекла з млинчика, під час приготування додайте у фруктову суміш щіпку крохмалю. Це зробить начинку більш густий і запобіжить подальше витікання яблучного соку.