Млинці з яблуками – 7 рецептів приготування

Коли в повітрі витає неймовірний аромат свіжоприготовлених млинців з яблуками, домочадці тут же збігаються на запах апетитної страви і з нетерпінням чекають можливості спробувати готові ласощі. Такий сніданок можна без особливих клопотів зробити за лічені хвилини, скориставшись деякими хитрощами, які ви знайдете в даній статті.

Є кілька способів приготування. Перший – готові начинити млинці подрібненими яблуками. Другий – покласти начинку відразу в тісто, а в третьому випадку можна додавати шматочки фруктів безпосередньо в процесі смаження. Рекомендуємо спробувати всі три способи, щоб на власному досвіді вибрати найбільш вдалий варіант приготування.

Класичні млинці з яблуком

Вам знадобляться:

  • 150 г борошна;
  • 300 мл молока;
  • 150 мл очищеної води;
  • 200 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 6 ст. л. соняшникової олії;
  • 50 г вершкового масла;
  • 5 яблук;
  • 1 ст. л. лимонної цедри.

Покроковий спосіб приготування:

  • На початковому етапі необхідно зробити яблучну начинку, після чого приступають до приготування тіста. Помиті фрукти очищають від шкірки і серцевини, нарізати невеликими шматочками.
  • У подрібнені яблука кладуть цедру лимона, взбрызгивают інгредієнти невеликою кількістю лимонного соку і ретельно перемішують суміш.
  • Вершкове масло нагрівають на водяній бані, після чого починають повільно всипати підготовлений цукор. Сироп помішують до тих пір, поки кристали цукру повністю не розчиняться.
  • Порізані яблука викладають на сковороду, заливають фрукти цукровим сиропом і обсмажують начинку протягом 5 хвилин.
  • Далі приступають до готування тіста. У глибокій ємності змішують борошно з молоком і яйцями, додають 30 г цукру, щіпку солі, вливають воду і рослинну олію. З допомогою віночка ретельно збивають суміш до однорідної консистенції. На замітку: щоб готове тісто вийшло без грудочок, попередньо просіяти борошно через сито, а воду додавайте потроху, постійно помішуючи суміш віночком.
  • Розігріту сковороду змащують сумішшю з вершкового та рослинного масел, після чого виливають тісто тоненьким шаром і акуратно розподіляють його по всій поверхні.
  • Готові млинчики фарширують раніше підготовленої яблучною начинкою. Згортати млинці можна найрізноманітнішими способами: мішечком, трубочкою, конвертиком або трикутником.
  • На заключному етапі згорнуті млинці ще раз обсмажують на сковороді до ароматної скоринки і подають готову страву до столу.

З додаванням в начинку кориці

Ніжні млинці з яблуками та корицею стануть чудовим початком нового дня. Готову страву можна доповнювати самими різноманітними добавками, будь то фруктовий джем, варення, мед або звичайна сметана.

Інгредієнти:

  • ½ Склянки борошна;
  • стакан молока;
  • 2 яйця;
  • 50 г рослинної олії;
  • 2 яблука;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. кориці;
  • щіпка солі.

Приготування:

  • У мисці з’єднуємо яйця, молоко і борошно, додаємо в суміш сіль, цукор, масло і гарненько перемішуємо всі компоненти. Готову масу залишаємо на кілька хвилин.
  • З яблук видаляємо шкірку, вирізаємо серцевину, а потім ріжемо очищені плоди невеликими кубиками.
  • Фрукти обсмажуємо на сковороді з додаванням цукру і кориці.
  • Далі випікаємо з тіста млинці, після чого начиняє їх карамелізованими яблуками з корицею.

Готуємо з брусницею

Всім любителям фруктово-ягідних десертів пропонуємо зробити домашні млинці з брусницею і яблуками.

На замітку: щоб випічка вийшла ще смачніше, віддавайте перевагу якісній борошні вищого сорту. У ролі начинки використовувати кислі сорти яблук, які додадуть ласощів насичений фруктовий аромат.

Необхідні продукти для начинки:

  • щіпка ваніліну;
  • брусниця – ½ склянки;
  • цукор – 30 г;
  • яблука – 2 шт.;
  • соняшникова олія.

Для тіста:

  • цукор – 10 г;
  • борошно – 1 склянка;
  • яйця – 2 шт.;
  • молоко – 400 мл;
  • рослинне масло.

Приступаємо до готування:

  • Очищені і порізані на шматочки яблука змішуємо з ягодами, додаємо у фруктову суміш цукор і ванілін, перемішуємо інгредієнти.
  • Далі обсмажуємо фруктово-ягідну начинку на розігрітій сковороді до тих пір, поки яблука не будуть м’якими.
  • На наступному етапі готуємо тісто. Налийте молоко в сотейник і підігрійте його на невеликому вогні. У теплу суміш додайте курячі яйця, масло і цукор. Ретельно збийте суміш віночком.
  • Потім поступово всипайте борошно. Використовуйте стільки інгредієнта, скільки вам знадобиться для отримання рідкої однорідної маси без грудочок.
  • Готове тісто викладайте на підігріту сковороду і випікайте млинці з обох боків до золотистої скоринки.
  • Коли обсмажене тісто трохи охолоне, начиніть млинці фруктово-ягідної сумішшю. Готову страву подавайте разом з медом, вершками або шоколадною пастою.

Пісні млинці з яблуками

В основу такого десерту не входять продукти тваринного походження, а значить пісні млинці доповнять раціон людей, що дотримують певні обмеження в їжі. Крім цього, страва містить мінімальну кількість калорій, що не може не радувати всіх любителів солодкого.

Вам знадобляться:

  • 350 г борошна;
  • 50 г цукру;
  • 1 ч. л. олії;
  • 3 ст. л. меду;
  • 3 яблука;
  • щіпка солі і соди.

Етапи приготування:

  • З’єднайте борошно з содою, цукром, сіллю і маслом. Перемішайте продукти і дайте тісту 5 хвилин настоятися.
  • Через зазначений час ще раз збийте вінчиком масу, після чого починайте викладати тісто на гарячу сковороду, змащену маслом.
  • Далі очищені яблука подрібніть за допомогою терки, додайте в суміш цукор за смаком і обсмажте начинку протягом декількох хвилин.
  • Фаршировані яблуками млинці випікають у духовці, розігрітій до 170°С протягом години.

На кефірі

Інгредієнти:

  • ¾ Склянки борошна;
  • ¾ Склянки кефіру;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 40 г цукру;
  • 2 яблука;
  • щіпка ванільного екстракту;
  • трохи солі і розпушувача.

Приготування:

  • Просіяне борошно змішати з розпушувачем і сіллю. Всипати цукор і ретельно перемішати компоненти.
  • Вершкове масло розтопити на водяній бані, з’єднати його з кефіром, яйцем і ваніллю. Отриману масу збити віночком вручну або за допомогою міксера.
  • Залити кефіром сумішшю раніше підготовлені сухі інгредієнти, після чого замішати тісто до однорідного стану.
  • Далі готується начинка з яблук для млинчиків. Яблука очищаємо від шкірки, насіння і ріжемо їх на дрібні шматочки. Порізані плоди додаємо в млинцеве тісто.
  • Випікаємо млинці на розігрітій сковороді з маслом і подаємо готову страву до столу.

Рецепт з сиром

Млинці з сирно-яблучною начинкою – це чудовий варіант не тільки для швидкого перекусу, але і для повноцінної трапези в ранковий, обідній час дня.

На замітку: для начинки краще всього вибирати свіжий злегка вологий сир – так готові млинці будуть набагато смачніше. У сухий сир рекомендуємо додати трохи сметани або йогурту, щоб в результаті вийшла густа сирна маса.

Необхідні продукти:

  • 1,5 склянки молока;
  • 50 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 300 г борошна;
  • 30 мл олії;
  • 250 г сиру;
  • 2 невеликих яблука;
  • 1 ч. л. солі.

Приготування:

  • У посуді з глибоким дном з’єднайте молоко і яйця. Перемішайте суміш з допомогою віночка.
  • Потім починайте всипати просіяне борошно, не перестаючи при цьому розмішувати масу віночком.
  • Далі покладіть цукор, сіль і кілька ложок соняшникової олії. Збийте тісто до однорідної консистенції без грудок. Готове тісто прибирають настоюватися протягом 10-15 хвилин.
  • Подрібніть яблуко на терці, змішайте із сиром, додайте трохи цукру. Ретельно перемішайте інгредієнти.
  • Готову начинку викладайте на обсмажене до золотистої скоринки тісто, після чого завертайте млинці в трубочку або конвертик.

Вівсяні млинці з яблуком

Вам неабияк набридла звичайна вівсянка вранці? Пропонуємо зробити низькокалорійний десерт на основі вівсяних пластівців без додавання цукру і борошна.

Інгредієнти:

  • 300 г вівсяних пластівців;
  • ¾ Склянки молока;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л. меду;
  • щіпка солі.

Приготування:

  • Подрібніть за допомогою блендера вівсяні пластівці до порошкоподібної консистенції.
  • У глибокій мисці змішайте мед з яйцями і ретельно збийте отриману суміш.
  • Далі всипте подрібнену вівсянку з дрібкою солі. Гарненько перемішайте масу до однорідного стану.
  • В отриману суміш акуратно введіть просіяне борошно, після чого замішайте тісто і додайте в нього дрібно порізані яблука.
  • Вівсяні млинці обсмажуйте на гарячій сковороді, змазаній невеликою кількістю масла.

Секрети ідеальної яблучної начинки

Яблучна начинка – найбільш популярний наповнювач, який використовують у кулінарії для виготовлення всіляких десертів і солодощів. Чого тільки варті всіма відомі штрудель і шарлотка, приготовані на основі яблук.

Для того, щоб начинка вийшла дійсно смачною, радимо звернути увагу на кілька секретів правильного приготування:

  • Обсмажувати фрукти необхідно на маленькому вогні, щоб в процесі термічної обробки з яблук не вийшов весь сік. Завдяки цьому начинка збереже свою структуру і апетитний зовнішній вигляд.
  • Не потрібно постійно помішувати шматочки яблук під час смаження. Таким чином фрукти не перетворяться в пюреобразную масу, а лише трохи карамелізуються.
  • Щоб готова начинка не витекла з млинчика, під час приготування додайте у фруктову суміш щіпку крохмалю. Це зробить начинку більш густий і запобіжить подальше витікання яблучного соку.
Прокрутка до верху