Млинцевий торт – 10 простих і смачних рецептів

Млинець – це надзвичайно смачні ласощі, які прошаровують різними кремами, як солодкими, так і солоними. Ніжний торт готується просто, але потребує багато часу на випікання млинців. За наявності двох сковорідок, справа піде швидше. А якщо насмажити млинці заздалегідь, то складання торта зовсім не складе ніяких труднощів. Просочується млинець швидко і подавати його можна практично відразу. Для кращого результату необхідно дати торт просочитися і стабілізуватися.

Млинець у домашніх умовах

Млинець у домашніх умовах – це частування, яке зможе відтворити як досвідчений кулінар, так і господиня-початківець. Ласощі, приготовані за цим рецептом, принесе незабутнє задоволення. Незвичайний торт буде доречним для будь-якої події.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Для тесту:
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Молоко коров’яче – 500 мл.
  • Олія – ​​3 ст.л. + для змащування
  • Сіль – ч.л.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Вода – 250 мл.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сода харчова – ½ ч.л.
  • Для мусу:
  • Сметана 20% – 500 гр.
  • Вершки – 200 мл. (33-35%)
  • Цукрова пудра – 120 гр.
  • Желатин – 15 гр. (порошкового)
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Вода – 75 мл.
  • Для начинки:
  • Персики консервовані – 250 гр.
  • Вишня – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Для прикрас:
  • Ягоди – за смаком
  • Цукрова пудра – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати млинець з торта в домашніх умовах? Готуємо інгредієнти.

Яйця миємо і насухо витираємо. Розбиваємо їх у об’ємну чашу. Кладемо сіль та цукровий пісок.

Перемішуємо міксером чи віночком. Заливаємо молоко та доводимо до однорідної консистенції. До цієї маси через сито просіюємо борошно і ґрунтовно вимішуємо. Вливаємо 250 міліметрів окропу. Швидко та активно перемішуємо. Додавши олію без запаху, добре перемішуємо.

Якісну сковороду покриваємо тонким шаром олії. Поміщаємо на конфорці та добре розігріваємо. Набравши ополоником порцію тіста, виливаємо на розпечену поверхню. Розподіляємо, прокручуючи сковороду. Смажимо з двох боків до апетитної золотистості. Випікаємо так усі млинці. На сковороді діаметром 18 сантиметрів виходить близько 20 млинців. У процесі смаження при необхідності змащуємо сковорідку олією.

Відмірявши 75 мм холодної води, всипаємо желатин. Перемішавши, залишаємо, щоб він гарненько набух.

Подрібнюємо консервовані персики. Розморожуємо вишню, зливаємо рідину. Ягоди кладемо в сотейник і засипаємо цукровим піском. Перемішуємо. Розмістивши на плиті, проварюємо 3-4 хвилини. Після цього відключаємо плиту і остуджуємо.

Для збирання торта беремо роз’ємну форму, діаметр якої становить 20 сантиметрів. На дно кладемо млинець. Далі формуємо стінки, розкладаючи млинці так, щоб вони лягали на дно, а звисали з країв.

В об’ємній ємності за допомогою міксера змішуємо холодну сметану з ванільним цукром та цукровою пудрою. Швидкість збивання має бути максимальною.

Набряклий желатин розпускаємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Суміш має стати рідкою, але не закипіти. До маси, що вийшла, вливаємо 3 столові ложки сметанного крему і інтенсивними рухами перемішуємо. Після чого цю суміш виливаємо в крем і доводимо до однорідної консистенції віночком.

У знежирену чашу міксера виливаємо холодні вершки. При максимальній швидкості збиваємо до м’яких піків. Після чого, використовуючи силіконову лопатку, акуратно змішуємо вершки та сметанну масу.

Беремо піалу невеликого розміру, кладемо млинець так, щоб краї звисали. У поглиблення кладемо пару столових ложок мусу, трохи персиків та провареної вишні. Збираємо млинець у мішечок, залишивши кінці зверху. За таким же принципом начиняємо млинці, залишивши один для верхівки торта.

У форму, застелену млинцями, виливаємо трохи мусу. Далі кладемо мішечки з млинців, притискаючи один до одного. Зверху кладемо частину подрібнених персиків та вишні.

Розподіляємо частину мусу, кладемо вишню, що залишилася, і персики. Виливаємо залишки мусу та вирівнюємо лопаткою.

По центру кладемо млинець. Загинаємо кінці млинців до середини. Затягуємо форму харчовою плівкою. Поміщаємо в холод щонайменше на 5 годин або на ніч.

По центру кладемо млинець. Загинаємо кінці млинців до середини. Затягуємо форму харчовою плівкою. Поміщаємо в холод щонайменше на 5 годин або на ніч.

Млинець у домашніх умовах готовий! Подаємо торт до чаю. Смачного!

Млинець з сметанним кремом

Млинець з сметанним кремом виглядає просто, по-домашньому, але зі смаком. Ласощі виходять ніжними і надзвичайно апетитними. Найважче в реалізації рецепту – це випічка млинців. За бажання їх можна спекти заздалегідь. Ця нехитра маніпуляція чудово заощадить час.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Для тесту:
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко 3,2% – 900 мл.
  • Олія – ​​4 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Сода харчова – 1 год.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Для крему:
  • Сметана 30% – 500 грн.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Для прикрас:
  • Для начинки:
  • Ягоди – до смаку.
  • Шоколад молочний – 10 грн.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти для млинця.
  2. Миємо та витираємо яйця. Розбиваємо в ємність із високими стінками. Додаємо цукровий пісок та сіль. Ретельно перемішуємо віночком.
  3. Вливаємо молоко і поєднуємо до однорідності.
  4. Порційно всипаємо борошно, що просіює, і грунтовно перемішуємо.
  5. Засипаємо соду і вливаємо рафіновану олію. Добре перемішавши віночком, даємо млинцевій суміші «відпочити».
  6. Поки тісто настоюється, у глибокій мисці з’єднуємо сметану, ванільний та звичайний цукор. За допомогою міксера збиваємо масу до пишноти.
  7. Розігріваємо млинцю. Одного разу змащуємо гарячу поверхню олією. Наливаємо та розподіляємо тісто. Печемо з двох боків до рум’яності.
  8. Збираємо торт на плоскій страві, чергуючи млинці та крем.
  9. Зібраний торт декоруємо за власним бажанням. Даємо йому просочитися кілька годин у холодильнику. Після чого дістаємо, нарізаємо порційно і кличемо близьких пити чай. Смачного!
Дивіться також:  Страви з рисовим борошном - 10 рецептів приготування

Млинець з сирним кремом

Млинець з сирним кремом – це відмінний варіант смачного і незвичайного десерту як для будь-якого сімейного чаювання, так і для дитячих свят. Частування виходить ніжним і в міру солодким. Якщо не важливо, то можна використовувати сир будь-якої жирності. Мені більше подобається варіант із знежиреним продуктом.

Час приготування – 3 год. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Для тесту:
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко коров’яче – 1,5 ст.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Оцет 9% – 1 год.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода харчова – 0,3 ч. л.
  • Олія – ​​для змащування сковороди
  • Для начинки:
  • Знежирений сир – 400 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Цукрова пудра – 1 ст.
  • Для подачі:
  • Волоські горіхи – за смаком.

Процес приготування:

  1. Готуємо продукти безпосередньо для млинця. Вибираємо лише свіжі продукти. Яйця дістаємо наперед. Даємо їм зігрітися, промиваємо та промокуємо паперовими рушниками.
  2. У високу ємність розбиваємо яйця.
  3. Збиваємо за допомогою ручного віночка до однорідного піниться стану.
  4. Після чого до суміші, що вийшла, вливаємо молоко кімнатної температури.
  5. Кладемо щіпку солі для балансу смаку. Збовтуємо суміш до однорідності.
  6. Просіюємо борошно, щоб не потрапило сміття і заразом збагачуємо киснем.
  7. Питну соду гасимо оцтом або окропом. Виливаємо у млинце.
  8. Перемішуємо масу. Млинна суміш вийде досить рідкою.
  9. За стандартною схемою печем млинці на розпеченій змащеній рослинною олією сковороді, обсмажуючи їх з двох боків до рум’яності. Склавши чаркою, повністю остудити.
  10. Дістаємо продукти для сирного прошарку.
  11. Перекладаємо сир у зручну ємність.
  12. Всипаємо ванілін та цукрову пудру.
  13. Використовуючи міксер, на середніх оборотах ґрунтовно поєднуємо компоненти.
  14. Торт збираємо на зручній поверхні, чергуючи млинці та сирний крем. Верх рясно промазуємо залишками ароматного крему. Після чого забираємо в холодильник для стабілізації хоча б на 2 години.
  15. Прикрасити торт можна всім, що завгодно. При використанні горіхів краще спочатку підсушити на сухій сковороді, а потім подрібнити.
  16. Дістаємо охолоджений торт і прикрашаємо горіховою крихтою.
  17. Розрізаємо млинцевий торт на порції.
  18. Доповнюємо ласощі чаєм або кавою і подаємо до столу.
  19. Смачного!

Шоколадний млинець

Шоколадний млинцевий торт є незабутнім шедевром, від якого в захваті все без винятку. Навіть ті, хто не особливо любить солодке, гідно оцінять десерт. Млинний торт до смаку не зрівняється з жодним покупним десертом. Частування виходить ніжним і ніби тане в роті.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Для тесту:
  • Яйце – 4 шт.
  • Молоко коров’яче – 500 мл.
  • Какао-порошок – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Окріп – 500 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Цукор-пісок – 6 ст.л.
  • Сода харчова – 1 год.
  • Для крему:
  • Сметана 20% – 400 грн.
  • Вершки 30-33% – 400 мл.
  • Цукрова пудра – 100 грн.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

  1. Попередньо дістаємо продукти для шоколадних млинців і даємо зігрітися. Коли продукти придбають стан кімнатної температури, приступаємо до приготування. Яйця миємо і насухо витираємо.
  2. У чашу розбиваємо яйця. Кладемо щіпку солі та цукровий пісок. Об’єднуємо компоненти віночком до однорідності.
  3. Далі додаємо молоко кімнатної температури та будь-якої жирності.
  4. До рідкої основи просіюємо борошно, харчову соду та какао-порошок. Об’єднуємо віночком до гладкості, добре розбиваючи грудочки.
  5. Не перестаючи працювати віночком, вливаємо окріп. Ретельно вимішуємо.
  6. Далі додаємо олію без запаху. Повторно перемішавши та прикривши харчовою плівкою, залишаємо хвилин на 10 «відпочити».
  7. Сковороду прогріваємо на максимальному вогні, трохи змащуємо олією. Зменшивши нагрівання, наливаємо порцію тіста і рівномірно розподіляємо по розпеченій площі, не забуваючи обертати сковороду.
  8. Готові млинці складаємо на рівну поверхню та повністю остуджуємо.
  9. Для вирівнювання боків торта обрізаємо краї, використовуючи кулінарне кільце або тарілку потрібного діаметра.
  10. Тепер можна зайнятися кремом, викладаємо продукти на робочий стіл.
  11. У мисці з’єднуємо холодні вершки, сметану, ванілін та цукрову пудру. Озброївшись міксером, збиваємо до стійкості близько п’яти хвилин. Починаємо збивати на мінімальній швидкості, поступово збільшуючи оберти.
  12. На плоску страву кладемо шоколадний млинець, змащуємо повітряним кремом. У такий спосіб збираємо весь торт. Зібравши торт, поміщаємо його в холод щонайменше на пару годин.
  13. Просочені ласощі декоруємо на свій розсуд, діставши торт хвилин за 20 до подачі. Заварюємо улюблені напої та подаємо до столу.
  14. Смачного!

Смачний млинець з заварним кремом

Смачний млинець з заварним кремом виглядає приголомшливо, приготувати його вийде у всіх. Любителі оригінальних десертів відзначать собі ніжне частування. Торт ідеально виглядатиме не лише на дружніх посиденьках, а й урочистих заходах.

Час приготування – 4 год. 00 хв.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Для тесту:
  • Яйце велике – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 300 мл.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль – на кінчику ножа.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Олія вершкове – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Для заварного крему:
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Молоко коров’яче – 500 мл.
  • Ванільний цукор – 10 гр.

Процес приготування:

  1. Нарізавши вершкове масло|мастило| на дрібні кубики, складаємо в сотейник. Розпускаємо на мінімальному вогні та повністю остуджуємо.
  2. Промиті свіжі яйця розбиваємо у зручну ємність. Додавши сіль та цукровий пісок, заливаємо 100 мілілітрів молока кімнатної температури. Ще раз перемішавши, всипаємо борошно, що просіює, і вимішуємо, розбиваючи грудочки. Продовжуючи працювати віночком, вливаємо молоко, що залишилося, позбавляючись від грудочок, що залишилися. Додавши остигле вершкове масло, перемішуємо і даємо постояти тісту близько півгодини.
  3. Розжаривши сковороду і змастивши гарячу поверхню олією, випікаємо тонкі млинці. Млинці, що спеклися, кладемо один на одного. З цієї порції вийде десь 15 млинців.
  4. Готуємо крем. Знову ж таки промиваємо і обсушуємо яйця. Розбиваємо у ємність. Додаємо ванільний та звичайний цукор. Об’єднуємо віночком чи міксером. Просіюємо борошно і ретельно перемішуємо.
  5. Не перестаючи орудувати віночком, вливаємо молоко. Каструлю розміщуємо на мінімальному вогні. При постійному помішуванні віночка доводимо крем до густої консистенції. При першій появі бульбашок відключаємо нагрівання і повністю остуджуємо крем, прикривши харчовою плівкою в контакт.
  6. Збираємо торт, прошаровуючи млинці заварним кремом. Після чого переміщуємо в холодильник до повного остигання та стабілізації мінімум на 2 години. Діставши хвилин за 20 до подачі, прикрашаємо десерт ягодами, фруктами та чимось іншим за вашим бажанням.
  7. Подаємо частування до чаю. Смачного!
Дивіться також:  Кекс у хлібопічці - 10 простих і смачних рецептів приготування

Домашній торт із млинців із сиром маскарпоне

Домашній торт із млинців із сиром маскарпоне виходить соковитим і шалено апетитним. Приготування торта займе досить багато часу, але результат того вартий. Якщо випікати млинці одразу на двох сковорідках, час значно скоротиться. Сама ж збірка десерту не складе особливих труднощів.

Час приготування – 5 год. 00 хв.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Яйце – 7 шт.
  • Молоко коров’яче – 600 гр.
  • Олія – ​​5 ст.л.
  • Згущене молоко – 250 гр.
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Кавовий лікер – 4 ст.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сир маскарпоне – 700 гр.
  • Коньяк – 50 мл.
  • Для прикрас:
  • Молочний шоколад – до смаку.

Процес приготування:

  1. Відміряємо борошно та цукровий пісок. По склянках розливаємо лікер, молоко та коньяк. Сирний сир і згущене молоко розкладаємо по піалах. Готуємо шоколад. Промиваємо свіжі курячі яйця та прибираємо з них вологу.
  2. У глибоку чашу розбиваємо яйця. Всипавши цукровий пісок, збиваємо до однорідності. Продовжуючи перемішувати, вливаємо коньяк. До рідкої суміші вливаємо молоко будь-якої жирності та рафіновану рослинну олію. Далі порційно всипаємо борошно, що просіює, і об’єднуємо міксером, доводячи до однорідності. Залишаємо “відпочити” хвилин на 20.
  3. Не гаючи часу, готуємо крем. У чашу кладемо маскарпоне, вливаємо лікер і молоко, що згущує|згущає|. За допомогою міксера поєднуємо компоненти до гладкого стану.
  4. Розміщуємо сковороду на вогні і змащуємо поверхню олією. На гарячу поверхню виливаємо тісто, обертаючи сковороду, розподіляємо його. Випікаємо млинці до рум’яності із двох сторін. За таким принципом випікаємо всі млинці. Готові млинці остудити.
  5. Збираємо торт на плоскій страві, промазуючи кожен млинець ароматним кремом. Верхній шар щедро промазуємо залишками крему.
  6. Прикрашаємо верх шоколадною крихтою. Готовий десерт поміщаємо в холодильник щонайменше на 4 години. Для кращого просочення та стабілізації залишаємо торт у холоді на ніч.
  7. Торт, що просочився, залишаємо в такому вигляді або декоруємо свіжими фруктами. Подаємо ласощі до чаю. Смачного!

Млинець з згущеним молоком

Млинець з згущеним молоком – це простий і смачний десерт не тільки для домашнього чаювання. Якщо прикрасити ласощі свіжими ягодами та фруктами, його цілком можна подати і як святкове частування. За наявності якісної сковороди млинці печуть швидко. Тому рекомендую брати перевірену сковороду, щоби результат був на висоті.

Час приготування – 2 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Для тесту:
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 1 л.
  • Олія – ​​20 мл.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Для крему:
  • Згущене молоко – 320 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Мак – 50 гр.

Процес приготування:

  1. Відповідно до списку збираємо продукти.
  2. У чашу з високими стінками через сито пропускаємо борошно, таким чином позбавляючись сміток і насичуючи його киснем. Далі розбиваємо попередньо промиті та обсушені курячі яйця. Всипаємо сіль та цукровий пісок. Змішуємо.
  3. При безперервній роботі віночка порційно вливаємо молоко, щоб не було грудочок.
  4. Коли тісто стане однорідним, заливаємо рафіновану олію. На плиту ставимо млинцеву сковороду та нагріваємо. Після чого змащуємо гарячу поверхню буквально краплею олії.
  5. Виливаємо на гарячу поверхню тісто і рівномірно розподіляємо площею, щоб сформувати млинець.
  6. Обсмажуємо млинці із двох сторін до золотистості.
  7. Готові млинці перекладаємо на тарілку, складаючи один на одного.
  8. Поки млинці остигають, готуємо прошарок. У широку миску наливаємо згущене молоко і кладемо розм’якшене вершкове масло. За допомогою міксера поєднуємо компоненти до пишного стану.
  9. Мак заливаємо окропом і залишаємо на 20 хвилин. Після чого проціджуємо через сито. Коли рідина стече, висипаємо мак крем і ретельно перемішуємо.
  10. Крем готовий і млинці охолонули, можна збирати торт.
  11. На плоску тарілку кладемо млинець та покриваємо кремом. Чергуючи млинці та крем, збираємо торт.
  12. Забираємо готовий торт у холод на півгодини для кращого просочення.
  13. Охолоджений десерт розрізаємо на шматочки та подаємо до чаю.
  14. Смачного!

Млинець з куркою і грибами

Млинець з куркою і грибами – це чудова закуска, яка вигідно виглядає, як у повсякденному раціоні, так і на святах. Щоб заощадити час на реалізацію рецепту, рекомендую заздалегідь спекти млинці за улюбленим рецептом. Частування виходить досить ситним, дуже смачним і виглядає чудово.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Тонкі бездрожжеві млинці – 20 шт.
  • Сир напівтвердий – 200 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка.
  • Петрушка – 4 гілки.
  • Куряче філе – 700 гр.
  • Печериці – 500 гр.
  • Вершки 20% – 150 мл.

Процес приготування:

  1. Млинці до цього часу мають бути готові. Готуємо начинку. Філе промиваємо, обсушивши, ріжемо кубиком. Печериці очищаємо та тонко нарізаємо пластинками.
  2. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння. Ополоснувши під краном, подрібнюємо. З промитої петрушки обриваємо листочки і дрібно рубаємо.
  3. Сковороду поміщаємо на плиту, встановивши середнє нагрівання. Наливаємо трохи олії. Кладемо курку і смажимо з усіх боків, помішуючи. Забираємо зі сковороди. У сковороду за необхідності доливаємо олію, закидаємо цибулю та гриби. Для смаку можна додати трохи вершкового масла|мастила|.
  4. Коли гриби з цибулею підрум’яняться, повертаємо курку і доводимо до готовності протягом п’яти хвилин. Заливаємо вершки. Солимо і перчимо. Перемішавши і протушкувавши хвилинку. прибираємо з вогню та остуджуємо до теплого стану.
  5. У начинку, що остигнула, додаємо петрушку. Начинку доводимо до однорідної суміші за допомогою блендера. Спробувавши при необхідності балансуємо смак спеціями.
  6. Сир трьом на тертці. Беремо жароміцну форму, що відповідає діаметру млинців (22-24 см). Збираємо закусочний торт. Кладемо млинець, змащуємо начинкою та посипаємо сирною стружкою. У такий спосіб збираємо закуску. Зверху має бути начинка та завершальний сирний шар. Прогріваємо духовку до 180 градусів. Відправляємо торт в гарячу духовку і запікаємо 15-20 хвилин.
  7. Готовий торт дістаємо, витягаємо з форми та подаємо гарячим, присипавши верхівку подрібненою зеленню. Смачного!
Дивіться також:  Піца з лаваша – 8 швидких рецептів на сковороді в домашніх умовах

Млинець з рибою

Млинець з рибою виглядає приголомшливо. Чудова страва підходить не тільки для щоденного вживання, але й ідеально урізноманітнить святкові закуски. Закусочний торт, на відміну від десертного варіанта, не вимагає занадто багато шарів. Завдяки цьому такий торт готується швидше, але, як і десерту, йому потрібно постояти і просочитися.

Час приготування – 1 год. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Для тесту:
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Сіль – 0,3 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 120 гр.
  • Кріп – 5 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Для начинки та прикраси:
  • Сьомга слабосолона – 200 гр.
  • Сир рикотта (сирний або вершковий) – 200 гр.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

  1. Якщо є готові млинці, буде чудово. Якщо ні, дістаємо продукти для млинця і переходимо до готування.
  2. У глибоку ємність просіюємо борошно. Кладемо сіль та цукровий пісок. Розбиваємо яйце і заливаємо 125 мілілітрів молока. Об’єднуємо до однорідності за допомогою віночка, розбиваючи грудочки.
  3. Коли в тесті не залишиться грудочок, потроху вливаємо молоко, що залишилося, продовжуючи активно вимішувати масу віночком.
  4. Промитий і обсушений кріп дрібно рубаємо, додаємо в тісто і наливаємо олію без запаху.
  5. Ретельно перемішавши, даємо постояти 10-15 хвилин. Якщо суміш вийде досить густою, вливаємо 50 мл молока або води.
  6. Беремо сковороду з діаметром трохи більше 18 сантиметрів. Поміщаємо на вогонь і добре розжарюємо. Перед випіканням першого млинця трохи змащуємо дно олією і виливаємо порційно тісто, повертаючи сковороду. Смажимо з двох боків до золотого відтінку. З цієї кількості тесту виходить 15 млинців. Остуджуємо їх.
  7. Готуємо продукти для начинки. Сьогодні я використовую сьомгу та рикотту. Можна взяти і горбушу, а сир вершковий чи сирний. Промиваємо улюблену зелень та обсушуємо.
  8. Від риби відрізаємо тонкі платівки і залишаємо для декору. Решту сьомги нарізаємо кубиком. Сир перекладаємо в мішок кондитерський і зрізаємо кінчик.
  9. Збираємо торт на плоскій тарілці. У центр кладемо млинець. Робимо спіральку з рикотти та хаотично розподіляємо рибу, нарізану кубиками.
  10. Знову кладемо млинець і зверху сир. Сьомгу кладемо через один шар. Таким чином готова закуска вийде рівно.
  11. За таким принципом збираємо весь торт. Рекомендую укладати млинці то верхньою стороною, то нижньою. Такий торт можна подавати одразу. Якщо свято має бути завтра, загортаємо в харчову плівку і прибираємо на ніч у холодильник.
  12. Закусочний торт прикрашаємо безпосередньо перед подачею на свій смак. З залишеної сьомги робимо троянди. Доповнюємо зеленню. За бажанням робимо декор із сиру, додатково знадобиться ще 200 грамів.
  13. Розрізаємо апетитну закуску на порції та подаємо.
  14. Смачного!

Несолодкий закусочний млинець.

Несолодкий закусочний млинець і на вигляд, і на смак виходить дуже апетитним і досить ситним. Таке частування ідеально доповнить будь-яке гуляння, незважаючи на привід. Начинка для торта може бути будь-якою. Замість шинки можна використовувати інші ковбасні вироби або копчену курку. Рецепт легко можна адаптувати під себе.

Час приготування – 2 год. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 3 щіпки.
  • Борошно пшеничне – 8 ст.л.
  • Вода/молоко – 300мл.
  • Сметана – 150 грн.
  • Шинка – 200 грн.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Помідор – 1 шт.

Процес приготування:

  1. Готуємо перелічені інгредієнти. Промиваємо яйця та помідор.
  2. Розбиваємо у глибоку ємність. Додаємо сіль.
  3. Заливаємо воду чи молоко з будь-яким вмістом жиру. Збовтуємо до однорідності протягом хвилини. Далі просіюємо борошно, перемішуємо, щоб не було грудочок. Додавши олію і перемішавши, даємо постояти 15-20 хвилин.
  4. На розпечену змащену олією сковороду виливаємо порційно тісто і випікаємо млинці по хвилині на кожну сторону.
  5. Готовий млинець перекладаємо на рівну поверхню, дошку чи плоску тарілку. Просочуємо сметаною чи майонезом. Шинку звільняємо від оболонки і ріжемо кубиком. Сир дрібно натираємо на тертці. На змащений млинець кладемо трохи шинки.
  6. Далі кладемо наступний млинець і просочуємо сметаною. Розподіляємо сирну стружку.
  7. Помідор довільно нарізаємо, видаливши насіння. Укладаємо поверх наступного, просоченого сметаною млинця.
  8. Чергуючи шари, збираємо в такий спосіб весь торт. Зверху має бути сир. Відправляємо закуску на півгодини на холод просочитися.
  9. Через цей час прикрашаємо закусочний торт і презентуємо гостям. Смачного!
Прокрутка до верху