Млинці на молоці з окропом – це тонкі та ажурні млинці з дірочками. Такий продукт можна просто подавати із вершковим маслом, варенням та іншими доповненнями до смаку. Також млинці підійдуть для приготування окремих закусок. Для замішування тіста на молоці з окропом використовуйте перевірені покрокові рецепти.
Тонкі млинці на молоці з окропом із дірочками
Приготувати яскраві млинці з дірочками допоможе простий рецепт на молоці з додаванням окропу. Порадуйте домашніх тонким і хрустким частуванням. Можна подавати на сніданок або на обід.
Інгредієнти:
на – 10 порції
- Мука – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл.
- Окріп – 150 мл.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор-пісок – 20 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Сода харчова – ½ ч.л.
- Олія – 2 ст.л.
- Олія вершкове – для смаження
Процес приготування:
Як спекти тонкі млинці на молоці з дірочками на окропі? У глибоку тарілку вливаємо молоко кімнатної температури, розмішуємо в ньому сіль із цукром і вливаємо олію.
Розбиваємо в рідкий продукт куряче яйце. Збиваємо до однорідності.
Просіюємо сюди муку і додаємо соду. Збиваємо інгредієнти віночком, поки не вийде рідке тісто без грудочок. Потім вливаємо сюди крутий окріп.
Ставимо сковороду на вогонь. Обсмажуємо млинці на вершковому маслі до рум’янцю. Тесту кладемо небагато.
Рум’яні млинці з дірочками готові. Викладайте їх на тарілку та пригощайте близьких!
Ажурні заварні млинці на 1 літр молока
Велика кількість млинців виходить за простим заварним рецептом на 1 літр молока. Готовий продукт виходить тонким та з яскравим ажурним візерунком. Беріть на замітку для сімейного сніданку.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Мука – 400 гр.
- Молоко – 1 л.
- Вода – 1 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 30 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – 1 ст.л.
- Масло вершкове – для смаження.
Процес приготування:
1. Спочатку просіюємо борошно кілька разів до розбивання всіх грудочок.
2. Розмішуємо сухий продукт із сіллю та цукром. Робимо в масі заглиблення та розбиваємо в нього куряче яйце.
3. Вливаємо молоко та олію. Збиваємо блендером до однорідності. Додаємо склянку окропу і добре розмішуємо.
4. У розігріту і обмазану вершковим маслом сковороду порційно додаємо рідке тісто.
5. Смажимо кожен млинець до яскравого рум’яного візерунка. Перевертаємо за допомогою лопатки.
6. Викладаємо гарячий продукт на тарілку, за смаком обмазуємо вершковим маслом та подаємо до столу!
Як приготувати млинці з содою?
У домашніх умовах легко приготувати млинці на молоці з додаванням соди. Продукт порадує яскравим рум’янцем і легкою хрусткою скоринкою. Можна подавати як доповнення до основних страв.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Мука – 300 гр.
- Молоко – 1,5 ст.
- Яйце – 3 шт.
- Вода – 150 мл.
- Олія – 80 мл.
- Цукор – 50 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 60 гр.
- Масло вершкове – для смаження.
Процес приготування:
1. Розбиваємо три курячі яйця в глибоку миску. Додаємо до них сіль, цукор. Збиваємо віночком для розчинення сухих продуктів.
2. Вливаємо молоко і починаємо збивати масу міксером. Поступово додаємо борошно, крохмаль та соду.
3. В однорідне тісто вливаємо окріп і відразу ж розмішуємо продукт. Можна використовувати віночок.
4. Нагріваємо сковороду на плиті, розтоплюємо в ній шмат вершкового масла. Вливаємо тісто порційно і смажимо його до характерного рум’янцю з обох боків.
5. Ніжні та апетитні млинці готові. Подавайте страву до столу та пригощайте близьких!
Покроковий рецепт приготування млинців на кислому молоці з окропом
Якщо скисло молоко, його необов’язково викидати. Приготуйте з продукту тонкі млинці з|із| додаванням окропу. Частування виходить рум’яним і хрустким, ідеально підходить до сніданку.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Мука – 200 гр.
- Молоко кисле – 400мл.
- Вода – 150 мл.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 40 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – 1 ст.л.
- Масло вершкове – для смаження.
Процес приготування:
1. Просіюємо борошно із сіллю у глибоку тарілку. Робимо в масі невелике заглиблення і розбиваємо в нього два курячі яйця. Розмішуємо інгредієнти.
2. Сюди ж вливаємо кисле молоко, олію та окріп. Збиваємо віночком до гладкої рідкої маси.
3. Розігріваємо сковороду та обмазуємо її шматочком вершкового масла.
4. Виливаємо на сковороду невелику кількість тіста та швидко розподіляємо його по поверхні.
5. Смажимо продукт до яскравого рум’янцю. На кожну сторону приблизно по одній хвилині.
6. Тонкі апетитні млинці кладемо на порційні тарілки та подаємо до столу. Готово!
Тонкі мереживні млинці на 500 мл із окропом
Борошна млинці – популярна страва в багатьох сім’ях. Приготуйте їх можна за особливим рецептом – на 500 мл молока з додаванням окропу. Продукт виходить ніжним та тонким. Його можна використовувати як основу для поживних закусок.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Мука – 200 гр.
- Молоко – 500 мл.
- Вода – 120 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 30 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – 1 ст.л.
- Масло вершкове – для смаження.
Процес приготування:
1. Молоко кімнатної температури вливаємо у велику миску. Сюди ж розбиваємо куряче яйце, додаємо олію, сіль і цукор. Розмішуємо до однорідної суміші.
2. Сюди ж просіюємо і муку. Обережно вимішуємо продукти, щоб зникли всі грудочки.
3. Вливаємо в тісто окроп. Збиваємо масу до гладкого стану протягом 1-2 хвилин.
4. Ставимо нагріватись сковороду на плиту. Обмазуємо її шматком вершкового масла|мастила| і вливаємо тісто. Смажимо продукт до рум’яного візерунка з кожної із сторін.
5. Домашні млинці з ефектним мереживним візерунком готові. Подавайте частування до столу!
Мереживні дріжджові млинці на молоці з окропом
Домашні млинці на молоці та окропі можна приготувати з додаванням дріжджів. Мучне частування порадує ніжним смаком та приємним ароматом. Підходить для поживного сніданку на велику компанію.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Мука – 500 гр.
- Молоко – 700 мл.
- Вода – 150 мл.
- Яйце – 2 шт.
- Дріжджі свіжі – 20 гр.
- Цукор – 30 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
1. Сирі дріжджі розламуємо на невеликі шматочки. Змішуємо їх із цукром.
2. Заливаємо продукти однієї третини молока. Розмішуємо та залишаємо на 10 хвилин.
3. У пишну опару розбиваємо два курячі яйця і додаємо розтоплене вершкове масло.
4. Поступово додаємо борошно і молоко, що залишилося.
5. Ретельно вимішуємо пишне тісто. Додаємо до нього сіль та гарячу воду. Знову розмішуємо.
6. Залишаємо тісто підходити на 30 хвилин. За цей час воно помітно збільшиться.
7. Смажимо продукт тонким шаром у сковороді, обмазаної олією. На кожний бік піде не більше однієї хвилини.
8. Розкладаємо рум’яні млинці по тарілці та ставимо їх на стіл. Готово!
Як приготувати млинці на молоці без яєць?
Якщо ви запланували приготування млинців, а в холодильнику не знайшлося яєць, не спишіть засмучуватися. Отримати ситний борошняний продукт можна і без них. Оцініть простий домашній рецепт на молоці та окропі.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Мука – 200 гр.
- Молоко – 200 мл.
- Вода – 100 мл.
- Олія вершкове – 50 мл.
- Цукор – 10 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
1. Спочатку просіюємо борошно і ретельно розмішуємо його з содою, цукром та сіллю.
2. В окремому посуді з’єднуємо молоко та розтоплене вершкове масло. Розмішуємо до однорідності.
3. З’єднуємо суху суміш із рідкою. Збиваємо масу і поступово вливаємо окріп тонким струменем. Продовжуємо працювати віночком, поки не утворюється однорідне рідке тісто.
4. Ставимо на вогонь сковороду. Обмазуємо її олією. Вливаємо трохи тіста і смажимо його до готовності з обох боків.
5. Рум’яні домашні млинці без використання яєць готові. Викладайте їх на тарілку та ставте на стіл!
Простий та смачний рецепт заварних млинців на молоці з розпушувачем
Ніжні та м’які заварні млинці виходять з використанням молока та розпушувача. З простим домашнім рецептом впораються навіть новачки. Приготуйте їжу для великого сімейного сніданку.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Мука – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 150 мл.
- Вода – 150 мл.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Олія – 1 ст.л.
- Масло вершкове – для смаження.
Процес приготування:
1. У глибоку миску розбиваємо куряче яйце і ретельно вимішуємо його з молоком, сіллю та цукром.
2. Окремо просіюємо муку|борошно| і старанно перемішуємо її з розпушувачем. Викладаємо масу в яєчно-молочну суміш.
3. Вимішуємо інгредієнти і поступово вливаємо до них окріп тонким струменем. Збиваємо продукт до однорідності, потім з’єднуємо його з олією і даємо настоятися 5-10 хвилин.
4. Готове тісто порційно виливаємо на розпечену та обмазану вершковим маслом сковороду. Смажимо з обох боків до яскравого золотистого відтінку.
5. Ароматні та рум’яні заварні млинці готові. Викладайте їх на тарілку, доповнюйте до смаку і подавайте до столу!