Рецепт молочної локшини відомий практично всім. Це корисне блюдо, яке люблять готувати всі мами, але не всі діти люблять його їсти. Сучасна кулінарія може запропонувати десятки рецептів молочної локшини, як звичайних, так і пікантних, які сподобаються самим вибагливим гурманам.
Як зварити молочну локшину на плиті
Варити локшину дуже просто.
Перед тим, як приготувати, потрібно врахувати кілька простих порад:
- Варити тільки в каструлі або ковшике з товстим дном. При можливості виділити посуд для приготування саме молочних страв.
- Не варити молоко на сильному вогні, постійно стежити, щоб воно не втекло.
- Не заливати каструлю молоком доверху, краще взяти посуд побільше.
- Щоб молоко не пригоріло, перед варінням сполоснути ємність холодною водою або змастити вершковим маслом.
- Обов’язково заважати молоко після того, як заклали локшину, поки воно знову не скипить.
Технологія варіння в мультиварці
Мультиварка дозволяє спростити роботу господинь. При її використанні під час приготування молочної локшини краще дотримуватися простих порад, щоб блюдо вийшло смачніше.
- Варіння в мультиварці не вимагає помішування. Перш ніж готувати, обов’язково врахувати форму локшини. Від цього залежить, скільки часу готувати страву.
- Якщо буде використовуватися вермішель тривалого приготування, краще заздалегідь подбати про кип’ятінні молока.
- Для приготування дітям або з метою зниження жирності, розбавити молоко водою.
- При приготуванні солодкої молочної локшини в мультиварці рекомендовано додавати цукор, корицю, ванілін. Якщо страва буде не солодке, пікантний смак можна зробити за допомогою додавання паштету або спецій.
- Зменшити або збільшити густоту страви можна молоком або скористатися кришкою для пари (відповідно, відкрити або закрити).
- Для рівномірності приготовленої локшини після закладки компонентів їх потрібно добре перемішати.
- Вона готується В мультиварці на режимі «Суп», «Варка на пару», «Молочна каша».
Простий молочний суп з локшиною в каструлі
Найпростіший і доступний рецепт, який дозволить всього за кілька хвилин нагодувати рідних смачним і корисним стравою.
Для приготування потрібно взяти:
- Локшини — 50 гр.,
- Молока – 500 мл
- Цукру – 1-2 ст. л.
- Сіль, олія.
Приготувати страву легко:
- Дно каструлі на 2 см звичайної залити водою, довести до кипіння, влити молоко і знову закип’ятити.
- В цей час додати дрібку солі, цукор і локшину. Проварити на середньому вогні від 3 до 8 хвилин в залежності від товщини локшини. Суп потрібно постійно помішувати, щоб локшина не злиплася або не прилипла до стінок посуду, в якій варитися.
- Наприкінці варіння вкинути в каструлю 20 гр. олії, закрити її і залишити на 12 хвилин.
Досвідчені господині і прихильники здорового способу життя рекомендують додавати мед замість цукру. Відмінним доповненням будуть сухофрукти та фрукти. Вони можуть зробити блюдо не тільки смачним, але і барвистим.
Молочна локшина для дитини, як у дитячому садку
У багатьох ароматна солодка молочна локшина з вершковим маслом залишилася в пам’яті з дитячого саду. А адже її приготування не складе особливої праці.
Компоненти:
- Молоко – 0,5 л.
- Вермішель – 35 гр.
- Цукор – 1 ч. л. (або за смаком).
- Трохи солі і масла.
Як приготувати:
- Молоко влити в посуд і закип’ятити, зняти пінку.
- Додати цукор і сіль, локшину. На 500 мл молока її має бути саме 35 гр., щоб вийшла потрібна консистенція. Проварити до готовності, але не більше 5 хвилин.
- Ароматний супчик накладають в тарілку і додають маленький шматочок масла.
З додаванням гарбуза в мультиварці
Гарбуз ідеально поєднується з молоком. Тому вона буде відмінним доповненням до молочної локшини і додасть страві особливу родзинку.
Для страви потрібно:
- Молоко – 500 мл (бажано пастеризоване).
- Лапша і родзинки – по 100 гр.
- Гарбуз – 250 гр.
- Подрібнена кориця – пів чайної ложки.
- Подрібнений мускатний горіх, імбир – по маленькій щіпці (за бажанням).
- Ванілін.
- Вершкове масло – 50 гр.
- Трохи солі.
Як правильно приготувати:
- Витягти м’якоть гарбуза і подрібнити дрібною соломкою. Також підготувати ізюм – залити водою (холодною) і настояти 15 хвилин.
- Після цього в мультиварці розігріти олію, використовуючи режим «Випічка» і додати корицю. Вона повинна в маслі добре прогрітися. Так страва вийде особливо ароматним.
- Додати гарбуз і ванілін в мультиварку до маслу і кориці і злегка прожарити. При цьому кришка не закривається, суміш постійно помішується дерев’яною лопаткою.
- Як тільки суміш трохи охолола, влити в миску молоко, додати імбир, горіх, цукор. Разом з цим викласти залишки масла, родзинки і локшину. Все змішати і закрити кришку.
- Вибравши режим «На пару», дати страві закипіти і варити так 2-3 хвилини. Після цього перевести в режим «Автоподогрева». Локшина повинна настоятися так не менше 20 хвилин.
- Перед тим, як насипати в тарілки, страва перемішати. Краще не зберігати локшину в холодильнику більше 2 діб.
Незвичайний рецепт на кокосовому молоці
Це блюдо – відмінний експеримент для тих, хто любить радувати близьких новими стравами. Блюдо для багатьох незвичайне, екзотичне. Важливо запам’ятати порядок закладки продуктів.
Для приготування знадобиться:
- 0,5 л. кокосового молока.
- Бульйон з овочів – 1 л.
- 2 ст. л. рибного соусу.
- 120 гр. грибів.
- 150 гр. локшини.
- 100 гр. китайської капусти.
- 200 гр. креветок.
- Зелень в якості декору.
- Сіль, перець та інші спеції за бажанням.
- 50 гр. бобових паростків.
Приготування:
- Взяти глибоку каструлю і залити туди бульйон, молоко, дрібно нарізані гриби і рибний соус. Поставити суміш на невеликий вогонь і довести до кипіння.
- Як тільки суміш закипіла, додати локшину і очищені креветки. Поки суміш не закипить, добре заважати її, щоб вона не злиплася або не пристала до каструлі.
- Після того, як суп покипел 3 хвилини, додати дрібно подрібнену зелень і спеції за смаком, бобові паростки. Проварити 5 хвилин.
- Готову страву розкласти по тарілках і додати вершкове масло.
Молочна локшина з морквою
Страва має пікантний смак. За бажанням можна приготувати як солодких, так і солоним.
Для локшини з морквою взяти:
- Молоко – 6 склянок.
- 4 середні моркви.
- Вершкове масло.
- Сіль або цукор за смаком і бажанням.
Приготування:
- Моркву нарізати тонкими смужками і варити майже до готовності. Після варіння процідити.
- У кипляче молоко додати локшину і спеції, моркву. Кількість локшини залежить від її розмірів і передбачуваної густоти страви. Потрібно постійно помішувати блюдо під час кипіння. В кінці варіння додати масло.
При приготуванні є можливість варіації не тільки солоного або солодкої страви, але і нарізати відварену моркву різними формочками або просто перетерти її крізь сито і додати при варінні.