Смакові якості молочної риби
Ханос цінується гурманами за високі смакові якості, які можна охарактеризувати наступним чином:
- солодкість;
- ніжність;
- соковитість.
Усі вищезазначені характеристики можна доповнити головною особливістю – вершковими нотками, якими володіє м’ясо риби ханос.
Простий рецепт запікання ханоса в духовці
Якщо пощастило в магазині знайти молочну рибу, з’являється можливість приготувати рибний делікатес в запеченому вигляді.
Для втілення рецепта в життя знадобиться:
- 1 тушка ханоса;
- ½ Томата;
- стільки ж лимона;
- по 20 мл сметани і соєвого соусу;
- невеликий шматочок сиру.
Хід роботи полягає у виконанні таких маніпуляцій:
- У мисці змішуються соєвий соус і майонез.
- Риба очищається, потрошится і добре промивається проточною водою.
- Половинки цитруса і помідори нарізати кружечками, які вставляються в надрізи, зроблені на тушці з відстанню один від одного 1,5 див.
- Лист покривається фольгою або аналогічним матеріалом, використовуваним при запіканні.
- Підготовлений ханос притрушивается сирної стружкою, укладається на фольгу і загортається в неї.
- Молочна риба оговтується в розігріту до 180 °C духовку на 30 хвилин.
Важливо! Щоб молочна риба зберегла свій пікантний смак, не варто додавати до неї надто багато спецій і приправ.