Молочна риба (ханос): користь, смакові якості, 5 рецептів приготування

Смакові якості молочної риби

Ханос цінується гурманами за високі смакові якості, які можна охарактеризувати наступним чином:

  • солодкість;
  • ніжність;
  • соковитість.

Усі вищезазначені характеристики можна доповнити головною особливістю – вершковими нотками, якими володіє м’ясо риби ханос.

Простий рецепт запікання ханоса в духовці

Якщо пощастило в магазині знайти молочну рибу, з’являється можливість приготувати рибний делікатес в запеченому вигляді.

Для втілення рецепта в життя знадобиться:

  • 1 тушка ханоса;
  • ½ Томата;
  • стільки ж лимона;
  • по 20 мл сметани і соєвого соусу;
  • невеликий шматочок сиру.

Хід роботи полягає у виконанні таких маніпуляцій:

  • У мисці змішуються соєвий соус і майонез.
  • Риба очищається, потрошится і добре промивається проточною водою.
  • Половинки цитруса і помідори нарізати кружечками, які вставляються в надрізи, зроблені на тушці з відстанню один від одного 1,5 див.
  • Лист покривається фольгою або аналогічним матеріалом, використовуваним при запіканні.
  • Підготовлений ханос притрушивается сирної стружкою, укладається на фольгу і загортається в неї.
  • Молочна риба оговтується в розігріту до 180 °C духовку на 30 хвилин.

Важливо! Щоб молочна риба зберегла свій пікантний смак, не варто додавати до неї надто багато спецій і приправ.

Дивіться також:  Смачні рецепти як готувати манну кашу