Молочні коржики – це улюблені дітьми ласощі. Їх завжди можна знайти в шкільних їдальнях, тому так важливо, щоб вони були приготовлені за ГОСТУ і з якісних продуктів. Ми підібрали 7 чудових рецептів, які можна повторити в домашніх умовах.
Молочні коржики – класичний рецепт із дитинства за ГОСТом
Молочні коржики завжди користувалися особливою популярністю серед дітлахів. Варто такі ласощі копійки, а знаючи вимоги ГОСТу приготувати коржики в домашніх умовах не складе труднощів.
Інгредієнти:
на – 12 порції
- Олія вершкове – 95 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйце куряче – 3 шт.
- Молоко коров’яче – 75 мл.
- Розпушувач – 4 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – 1 щіпка
- Борошно пшеничне – 500 гр.
Процес приготування:
Як приготувати молочні коржики з дитинства по ГОСТУ в домашніх умовах? Олію збийте з цукром до утворення кремоподібної маси. 2 яйця збийте в окремій мисці, змішайте з молоком, а третє яйце залиште для змащування коржиків.
У молочно-яєчну масу додайте|добавляйте| збите з цукром масло|мастило|. Потім всипте розпушувач, сіль та ванілін. Далі всипте борошно, що просіює, і замісіть тісто.
Тісто розкотіть у пласт завтовшки 1 сантиметр. З тіста виріжте круглі заготовки за допомогою спеціальних форм.
Деко застелите пергаментом, викладіть на нього заготовки з тіста, змастіть збитим яйцем. Випікайте коржики за 180 градусів 25-30 хвилин.
Випічку трохи остудіть, за бажанням посипте цукровою пудрою і подавайте до чаю.
Смачного!
Дуже смачні молочні коржики на маргарині, як у дитинстві.
Смачні, ніжні та розсипчасті коржики. Їх смак точно нагадає вам ласощі, знайомі з дитинства. Зі зазначеної кількості інгредієнтів вийде близько 20 коржиків.
Час приготування: 55 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій: 20.
Інгредієнти:
- Цукор – 200 гр.
- Цукор ванільний – 2 ч.л.
- Маргарин – 150 гр.
- Молоко – 200 мл.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Розпушувач – 2 ч.л.
- Борошно пшеничне – 600-700 гр.
Процес приготування:
1. Маргарин розітріть із звичайним та ванільним цукром за допомогою міксера.
2. Потім до отриманої маси додайте яйця, продовжуйте збивати.
3. Влийте молоко, перемішайте до однорідності.
4. Змішайте борошно пшеничне з розпушувачем, просійте цю масу і частинами всипте в миску. Замісіть м’яке та пластичне тісто.
5. Тісто розкотіть до товщини 5-7 міліметрів. За допомогою форми виріжте коржики.
6. Деко застелите пергаментом, викладіть на нього заготовки. Випікайте коржики у духовці при 180 градусах 30-35 хвилин.
7. Гарячі коржики за бажання можна посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Як приготувати молочні коржики на сметані?
Приготування чудових коржиків на сметані не займе багато часу. Виходять вони пишними та ніжними, дуже смачно їсти їх із молоком чи какао.
Час приготування: 65 хв.
Час приготування: 40 хв.
порцій: 16.
Інгредієнти:
Вершки – 130 мл.
Кефір – 130 мл.
Олія вершкове – 50 гр.
Майонез – 1 ст.л.
Цукор – 0,5 ст.
Сода харчова – 1 год.
Борошно – 0,5 кг
Для помадки:
Сметана – 1/3 ст.
Цукор – 2/3 ст.
Процес приготування:
1. Спочатку приготуйте помадку. Міксером збийте сметану та цукор, залиште суміш у холодильнику на 20-30 хвилин.
2. У миску просійте 300 г борошна, додайте до неї розм’якшене вершкове масло. Виделкою перемішайте борошно з олією.
3. Потім додайте цукор, соду, майонез, сметану та кефір, перемішайте.
4. Досипаючи частинами борошно, що залишилося, замісіть еластичне тісто.
5. Тісто розкотіть у пласт завтовшки 1 сантиметр. За допомогою круглої форми виріжте заготовки коржиків.
6. Деко застеліть пергаментом або змастіть його невеликою кількістю олії. Викладіть на лист заготовки.
7. Коржики запікайте в духовці при 180 градусах 30-35 хвилин. Ще гарячі коржики змастіть сметанною помадкою. Коли випічка охолоне, можна подавати її на полудень із какао.
Смачного!
М’які молочні коржики на кефірі в домашніх умовах
Швидкий, простий та економний рецепт смачної випічки до чаю. Молочні коржики люблять діти та дорослі. А якщо ви приготували велику кількість коржиків, то не переживайте, вони зберігають свою м’якість і наступного дня.
Час приготування: 80 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 16-20.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 520 гр.
Яйця курячі – 2 шт.
Олія вершкове – 90 гр.
Цукор – 0,5 ст.
Сода харчова – 0,5 ч. л.
Кефір – 250 мл.
Сіль – 1 щіпка.
Арахіс – 50 гр.
Процес приготування:
1. У мисці змішайте розм’якшене вершкове масло, цукор та яйця.
2. Потім влийте кефір і додайте|добавляйте| соду, перемішайте до однорідного стану.
3. Невеликими порціями всипайте борошно, що просіює, і замішуйте тісто.
4. Тісто зберіть у грудку і дайте йому відпочити півгодини.
5. Тісто розкотіть до товщини 6-7 міліметрів. Виріжте коржики круглої форми за допомогою відповідної кондитерської форми.
6. Деко застелите пергаментом, викладіть на нього тісто. На кожен коржик покладіть по невеликій горстці арахісу. Запікайте коржі при 180 градусах 35 хвилин.
7. Коржики виходять дуже ароматними та розсипчастими.
Смачного!
Покроковий рецепт приготування молочних коржиків на олії
Рецепт перевірений роками. Молочні коржики з посипанням з колотого арахісу знайомі всім не з чуток. Якщо ви хоч раз куштували цю випічку, то вам точно захочеться спекти її самостійно і пригостити своїх близьких.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8-10.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 250 гр.
Цукор – 80 гр.
Молоко – 50 мл.
Олія соняшникова – 40 мл.
Яйце куряче – 1 шт.
Есенція ванільна – до смаку.
Сода – 1 щіпка.
Оцет – для гасіння соди.
Арахіс – до смаку.
Процес приготування:
1. У каструлю всипте цукор і влийте молоко. Доведіть суміш до кипіння та зніміть з вогню.
2. У мисці збийте яйце та олію. Столову ложку цієї суміші залиште для змащування коржиків.
3. З’єднайте яєчну масу з молочною.
4. Потім додайте соду, гашену оцтом і частинами всипте борошно, що просіює. Замісити однорідне тісто.
5. Тісто розкотіть у пласт товщиною 4-5 міліметрів, виріжте круглі коржики.
6. Деко застеліть пекарським папером, викладіть заготовки, змастіть їх яєчно-масляною сумішшю і посипте подрібненим арахісом.
7. Запікайте коржики в духовці за 180 градусів 30-35 хвилин. Перед подачею трохи остудіть випічку.
Смачного!
Пісочні молочні коржики з горіхами як у дитинстві
Хрумкі коржики з посипанням з горіхів – це один із найсмачніших видів випічки, який можна приготувати нашвидкуруч. Така ароматна випічка дуже гарна з кавою та гарячим шоколадом.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 12.
Інгредієнти:
Олія вершкове – 200 гр.
Цукор – 150 гр.
Цукор ванільний – 2 ч.л.
Яйця курячі – 3 шт.
Арахіс – 100 гр.
Сіль – ¼ ч.л.
Розпушувач для тесту – 1 год.
Борошно пшеничне – 450-500 гр.
Процес приготування:
1. Вершкове масло розітріть із звичайним і ванільним цукром. Потім додайте яйця та ще раз добре перемішайте.
2. Борошно змішайте з розпушувачем для тіста та просійте. Частина введіть в миску сипучі компоненти і замісіть однорідне тісто.
3. Потім тісто розкотіть у пласт завтовшки 5-8 міліметрів. За допомогою форми виріжте коржики, в кожному зробіть отвір діаметром 2 сантиметри.
4. Яйце збийте в окремій мисці, горіхи порубайте ножем. Змастіть коржики збитим яйцем і вмочіть у горіхи.
5. Заготовки викладіть на лист, застелений пергаментом. Запікайте коржики в духовці 25-30 хвилин|мінути| при 180 градусах.
6. Випічку трохи остудіть перед тим, як пригощати гостей.
Смачного!
Соковиті та ніжні молочні коржики з сиром
Молочні коржики можуть бути дуже різноманітними: з посипанням, помадкою, будь-якої форми. Незмінним завжди залишається молочний смак та ніжна розсипчаста структура.
Час приготування: 110 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій: 16.
Інгредієнти:
Сир – 380 гр.
Цукор – 150 гр.
Яйця курячі – 2 шт.
Маргарин – 100 гр.
Сироватка – 90 мл.
Мука – 375 гр.
Сода – 2/3 ч. л.
Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
1. Міксером збийте сир, розм’якшений маргарин, цукор та яйця до однорідної маси. Потім влийте сироватку та перемішайте.
2. У миску просійте борошно разом із содою. Вимісити тісто до однорідного стану. Тісто повинно вийти м’яким та не липким. Заберіть тісто на 1 годину в холодильник.
3. Потім розкотіть тісто в пласт завтовшки 1 сантиметр і виріжте круглі коржики.
4. Деко змастіть олією, викладіть на неї заготовки. Запікайте коржики в духовці за 180 градусів 25 хвилин.
5. Готові коржики зніміть з листа і дайте їм трохи охолонути. Їсти їх можна навіть теплими.
Смачного!