Молочний кисіль – 9 рецептів приготування

Солодкий десерт, приготований на коров’ячому молоці, може бути рідкуватим або густим. Консистенцію молочного киселю можна регулювати. Як це зробити? Відкриваємо секрети в запропонованих рецептах.

Молочний кисіль з картопляного крохмалю

Це базовий рецепт, який стане основою для інших варіантів приготування обговорюваного напою. Після того, як навчитеся варити за цим рецептом, можна пробувати більш складні варіанти.

Компоненти:

  • молоко – 850 мл;
  • ванілін – щіпка;
  • фруктовий сироп – 4 ст. ложки;
  • цукор – 60 г;
  • крохмаль – 3 ст. ложки.

Технологія:

  • В гуртку молока розчинити крохмаль. Інше молоко закип’ятити. Насипати цукровий пісок. Помішуючи варити три хвилини. Тонким струменем влити холодну крохмальну суміш. Проварити стільки ж часу. Якщо любите рідкий по консистенції десерт, варіть півтори хвилини.
  • Влити фруктовий сироп. Насипати ванілін. Перемішати.

З додаванням вівсянки

Спробуйте приготувати молочний кисіль з додаванням вівсяних пластівців. Він зарядить енергією на весь день. При щоденному вживанні на сніданок допоможе вивести шлаки з організму.

Компоненти:

  • геркулес – 110 г;
  • сіль;
  • молоко – 480 мл;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • картопляний крохмаль – 1 ст. ложка.

Технологія:

  • Пластівці залити молоком і відставити. Геркулес повинен набрякнути. Процідити. Для напою буде потрібно тільки збагачене молоко.
  • Змішати з крохмалем. Консистенція повинна стати однорідною. Підсолити. Насипати цукор. Перемішати. Нагріти.
  • Варити постійно перемішуючи. Як тільки з’являться перші бульбашки, прибрати з плити.

Напій з карамельним смаком

Не всі знають, як зварити молочний кисіль, щоб напій наповнився карамельним смаком. Пропонуємо перевірений спосіб, який порадує вас чудовим ароматом.

Компоненти:

  • крохмаль – 2 ст. ложки;
  • молоко – 480 мл;
  • вода – 120 мл (гарячої);
  • цукор – 100 р.

Технологія:

  • У каструльку насипати половину цукру. Постійно перемішуючи на малому вогні, дочекатися повного розчинення. Влити окріп. Перемішати. Поварити дві хвилини. Залити половиною молока. Насипати цукор. Закип’ятити.
  • У залишився молоко насипати крохмаль і перелити у вируючу солодку масу. Поварити три хвилини.
Дивіться також:  Як правильно варити каву – 11 рецептів

Молочно-яєчний кисіль

Ніжний вершковий смак десерту підкорить вас з перших секунд.

Компоненти:

  • молоко – 900 мл;
  • вершкове масло – 1 ст. ложка;
  • цукор;
  • жовток – 3 шт.;
  • борошно – 2 ст. ложки.

Технологія:

  • Насипати цукор в жовтки. Збити. Маса побіліє. Насипати борошно. Розмішуйте ретельно, грудок залишитися не повинно.
  • Прогріти молоко. Залити борошняну суміш. Варити кисіль необхідно на повільному вогні, постійно перемішуючи і не допускаючи кипіння. Якщо маса закипить – жовтки згорнуться.
  • Помістити вершкове масло. Перемішати. Вживають десерт в гарячому вигляді.

Як зробити з какао

Щоб не було грудок, вливайте розведений крохмаль швидко в киплячу масу. Лити необхідно не в центр каструльки, а ближче до стінок.

Компоненти:

    • цукор – 3 ч. ложки;
    • крохмаль – 1 ст. ложка картопляний;
    • какао – 2 ст. ложки;
    • молоко – 550 мл

Технологія:

  • Прогріти 50 мл молока. Насипати какао. Продукт повинен повністю розчинитися в молоці.
  • Насипати в 100 мл молока крохмаль. Розчинити. Нагріти 150 мл молока і залити в шоколадну масу. Перемішати.
  • Молоко, що залишилося закип’ятити. Підсолодити. Змішати з шоколадною масою. Закип’ятити.
  • Залити крохмальну суміш. Перемішуючи віночком варити 3 хвилини. Подавати рекомендується гарячим прозорих чашках.

З гарбузом

Десерт порадує незвичайним присмаком і вразить усіх яскравим забарвленням. Таке ласощі по достоїнству оцінять діти. Підходить для першого прикорму з 6 місяців.

Компоненти:

    • картопляний крохмаль – 15 г;
    • гарбуз – 110 г;
    • волоські горіхи;
    • вода – 120 мл;
    • фруктовий сироп;
    • цукор – 20 г;
    • молоко – 120 мл

Технологія:

  • Подрібнити горіхи. З гарбуза зрізати шкірку. Нарізати м’якоть шматочками. Поставити в СВЧ-піч. Запекти. Овоч має стати м’яким. Збити блендером. Протерти пюре через сито.
  • Закип’ятити молоко. Залити пюре.
  • У воді розчинити крохмаль і змішати з гарбузової масою. Переставити на мінімальний вогонь. Варити до густого стану.
  • Коли маса закипить, посипати горішками. Перемішати. Перелити в чашки. Подавати з сиропом.
  • Не використовуйте горіхи, якщо готуєте десерт для маленьких дітей.
Дивіться також:  Полуничний компот на зиму – 7 смачних рецептів

З желатином і полуницею

Не люблять молочний кисіль тільки ті, хто ніколи не пробував цей смачний десерт. Найбільш вдалим виходить ласощі, коли в склад додають натуральні добавки.

Компоненти:

    • полуниця – 250 г;
    • молоко – 1100 мл;
    • кокосова стружка – 4 ч. ложки;
    • цукор – 2 ст. ложки;
    • желатин – 20 р.

Технологія:

  • Желатин використовуйте швидкого приготування. Залити 200 мл молока. Відставити на 17 хвилин. Коли продукт розбухне, перекласти в час, що залишився молоко.
  • Перемістити суміш на плиту. Включити мінімальний режим. Прогріти. Маса знадобиться гаряча, але не кипить. При кипінні желатин втрачає свої желюючий властивості. Підсолодити. Кількість цукру регулюйте по смаковим уподобанням. Можна збільшити обсяг або зовсім його не використовувати. Перемішати. Розлити у формочки. Прибрати в холодильник.
  • Видалити листочки з ягід. Прибрати пошкоджені і зіпсовані плоди. Залишити тільки міцні ягоди. Розрізати.
  • Коли кисіль почне густіти, рівномірно розподіліть полуницю. Прибрати в холодильник. Залишити на 2 години.
  • У зимовий час року замість свіжої ягоди підійде варення. Для цього виберіть ягоди. Помістіть їх в сито і дайте сиропу стекти. Потім додайте полуницю в кисіль.
  • Після того як десерт загус, присипте поверхню кокосовою стружкою.

Варимо густий молочний кисіль

Всім відомі французькі та італійські десерти: бланманже і панакота. Пропонуємо чудову альтернативу іноземним ласощів – молочний кисіль. Його смак по достоїнству оцінять гурмани.

Компоненти:

    • цукор – 2 ст. ложки;
    • ванільний цукор – 0,5 пакетика;
    • прісне молоко – 480 мл;
    • крохмаль – 2 ст. ложки кукурудзяний.

Технологія:

  • У 60 мл молока насипати крохмаль. Розмішуючи віночком, домогтися повного розчинення.
  • В останньому молоці розчинити цукровий пісок. Насипати ванільний цукор. Перемішати. Поставити на плиту і варити на мінімальному вогні. Коли маса закипить, тонким струменем влити крохмальну суміш. Швидко перемішувати, щоб не утворилися грудки. Варити три хвилини.
Дивіться також:  Гоголь-моголь класичний рецепт і 7 варіантів приготування в домашніх умовах

З морквиною

Оригінальне, корисне ласощі допоможе наситити організм вітамінами і вгамує почуття голоду.

Компоненти:

    • морква – 2 шт.;
    • молоко – 950 мл;
    • цукор – 100 г;
    • крохмаль – 5 ч. ложок.

Технологія:

  • Очистити поверхню моркви. Натерти. Використовуйте дрібну тертку.
  • В 250 мл молока розчинити крохмаль. Молоко, що залишилося закип’ятити, додати морквяну стружку. Перемішати. Насипати цукор. Перемішуючи дочекатися закипання маси. Варити 2 хвилини.
  • Продовжуючи перемішувати, в морквяну масу налити крохмальний розчин. Проварити до появи пухирців.

Розлити по маленьких формочках. Остудити. Якщо любите дуже густий кисіль, рекомендуємо збільшити кількість крохмалю до семи маленьких ложок.

Прокрутка до верху