Домашній молочний коктейль готується за лічені хвилини з найпростіших інгредієнтів. Секрет смачного напою полягає у використанні охолоджених компонентів. Продукти збивають з допомогою міксера, кухонного комбайна або блендера на максимальній швидкості.
Молочний коктейль — базовий рецепт з морозивом
Класичний коктейль — корисне і смачне ласощі, яке можна приготувати для дитячої вечірки. Такий напій подобається навіть дітям, які відмовляються пити звичайне молоко. Якщо строго дотримуватися пропорції, зазначені в рецепті, зробити молочний коктейль зможе навіть початківець кулінар.
Склад:
- 0,5 л молока низької жирності;
- 150 г пломбіру.
Спосіб приготування.
- Всі компоненти поміщають в чашу кухонного комбайна.
- Перемішують з допомогою ложки, щоб пломбір підтанув.
- Включають техніку і збивають на найвищому режимі приблизно 3 хвилини до появи ніжною пінки.
- Коктейль переливають в красиві келихи, прикрашають, при бажанні додають крижану крихту.
Щоб не зіпсувати смак напою, використовують якісний пломбір без добавок. При необхідності коктейль доповнюють іншими інгредієнтами: ягодами, шоколадом, вершками, кава.
Як приготувати з бананами?
Цей напій чудово освіжає і насичує організм білком, вітамінами і мінералами. Його можна вживати в якості швидкого перекусу, а також після фізичних навантажень для відновлення сил та енергії.
Знадобиться:
- 400 мл молока середньої жирності;
- 200 г вершкового морозива;
- 1 стиглий банан.
Рецепт покроково.
- Очищений банан нарізають і кладуть в блендер. Додають 100 мл молока.
- Інгредієнти збивають доти, поки всі шматочки фрукта не перетворяться на пюре.
- Додають морозиво і збивають ще хвилину.
- Виливають молоко, що залишилося і перемішують в блендері до отримання пишної піни.
- Молочний коктейль з бананом вживають відразу ж після приготування.
Молочний коктейль, як в СРСР
Смак цього десерту багатьом нагадує шкільні та підліткові роки. Коктейль виходить густим, з високою бархатистою піною.
Склад:
- 100 мл жирного молока;
- 25 мл апельсинового сиропу;
- 25 г вершкового морозива.
Технологія приготування.
- Щоб домогтися високої піни, молоко попередньо підморожують.
- Всі інгредієнти помістити в чашу блендера і збивають на максимальному режимі рівно хвилину.
- Напій переливають у склянку і відразу п’ють через трубочку.
Солодкий напій з полуницею
Коктейль, приготований за цим рецептом, виходить неймовірно смачним, поживним і дуже корисним. Якщо ефектно подати його, він стане прикрасою столу на дитячому святі.
Необхідні компоненти:
- 300 мл молока жирністю 2,5%;
- 200 г морозива;
- 300 г свіжої стиглої полуниці;
- 30 г цукрового піску.
Процес приготування.
- Полуницю миють, прибирають хвостики, підсушують.
- Ягоди і цукор кладуть у блендер і збивають в пюре.
- Додають морозиво з молоком і включають обороти ще на хвилину.
- Коктейль з полуницею подають у високому келиху з трубочкою і цілісної ягідкою.
Шоколадний молочний коктейль
Одна порція цього напою заряджає енергією і дарує гарний настрій на весь день. Зі смаком коктейлю можна експериментувати, додаючи різні сорти шоколаду.
Знадобиться:
- 100 мл молока;
- 50 г темного шоколаду;
- 60 г ванільного морозива.
Кроки приготування.
- Щоб в готовому напої не траплялися шматочки шоколаду, плитку попередньо розтоплюють на паровій бані.
- Морозиво заздалегідь виймають з морозилки. Якщо додавати підталий пломбір, коктейль вийде більш густим.
- Всі компоненти з’єднують в кухонному комбайні і збивають до появи пінки.
- Готовий напій прикрашають шоколадною стружкою і листочком м’яти. Подають у низьких квадратних склянках.
Порада: любителі насиченого шоколадного смаку можуть додати до інгредієнтів 5 г меленої кави.
З ківі
Екзотичний молочний напій — джерело цінних мікроелементів і вітамінів. Він чудово освіжає в спеку і поповнює запаси енергії після важкої роботи або тренування. Щоб пом’якшити кислуватий смак ківі, додають банан.
Список інгредієнтів:
- 2 ківі;
- півбанана;
- 200 мл молока;
- 10 г ванільного цукру;
- 40 г ванільного морозива;
- 40 р карамельного морозива.
Етапи приготування.
- Ківі звільняють від шкірки і нарізають кружечками. Кілька скибочок відкладають для прикраси.
- Половину банана нарізають кубиками.
- У чашу блендера перекладають фрукти, наливають половину приготованого молока і засинають ванільний цукор.
- Компоненти збивають на турборежимі 2 хвилини.
- До отриманої маси додають обидва види морозива і збивають ще протягом хвилини.
- Приготований коктейль з ківі переливають в келихи і прикрашають скибочками екзотичного фрукта.
Ванільний коктейль
Ніжний смак цього коктейлю сподобається і дітям, і дорослим.
Склад:
- 180 мл молока високої жирності;
- 50 г ванільного морозива;
- 2 краплі екстракту ванілі;
- 20 г цукру.
Хід приготування.
- У ємності для збивання змішують молоко і трохи розтануло морозиво.
- Компоненти збивають протягом 2 хвилин. За цей час повинна утворитися густа піна.
- В молочний склад засипають цукор, і додають ваніль. Збивають ще хвилину.
Перед подачею ванільний коктейль охолоджують.
Порада: перед тим, як розливати напій, стакани можна помістити в морозильну камеру, щоб вони вкрилися інеєм, тоді коктейль подарує естетичну насолоду і довше збереже прохолоду.
З додаванням ананаса
Цей напій сприяє нормалізації травлення, поліпшення самопочуття і настрою. Ананас допомагає при схудненні, тому коктейль можна включати в раціон нестрогої дієти.
Знадобиться:
- 200 мл молока 1% жирності;
- 400 г вершкового морозива;
- 1 г порошку кориці;
- 500 г шматочків консервованого ананаса.
Спосіб приготування.
- З банки з ананасами зливають рідину. Шматочки підсушують на паперовому рушнику.
- Морозиво виймають з морозильної камери за 30 хвилин до приготування.
- Всі інгредієнти з’єднують і збивають блендером.
- Коли з’явиться пишна густа піна, коктейль готовий.
Малиновий молочний коктейль
Коктейль з малини підкорює своєю ніжністю і яскравим ягідним смаком з першого ковтка.
Необхідні компоненти:
- 300 г малини;
- 0,5 л молока;
- 40 г цукру;
- 200 г ванільного пломбіру.
Процес приготування.
- Малину перебирають, залишаючи тільки стиглі неушкоджені ягідки.
- У блендер кладуть цукор і малину і розмішують на низькій швидкості до отримання пюре. Щоб напій вийшов без кісточок, масу можна протерти через дрібне сито або марлю.
- Заливають молоко, збивають протягом хвилини.
- Додають пломбір і продовжують готувати на високій швидкості до отримання кремової консистенції.
- Готовий напій подають у високих склянках і п’ють через трубочку.
Ягідний смузі з морозивом
Не всі діти люблять свіжі ягоди, а яскравий солодкий напій будь малюк вип’є з задоволенням. Це корисне ласощі можна включати в раціон щодня.
Склад:
- по 100 г свіжої малини, ожини, чорниці;
- 20 г цукру;
- 150 г пломбіру;
- 100 мл нежирного молока.
Рецепт покроково.
- Ягоди промивають і підсушують.
- Пломбір розморожують до м’якого стану.
- Всі компоненти поміщають в блендер. Перемішують на турборежимі 1,5 хвилини.
- Ягідний смузі розливають у високі келихи і подають з широкими трубочками.
Молочно-кавовий коктейль
Напій, що містить кави, прекрасно тонізує і вносить різноманітність в ранковий раціон. Рівень кофеїну в коктейлі завжди можна відрегулювати, додаючи потрібну кількість молока.
Необхідні компоненти:
- 200 мл молока;
- 50 мл питної води;
- 10 г розчинної кави;
- 10 г цукру;
- 100 г пломбіру.
Кроки приготування.
- В гуртку змішують порошок, кава і цукор, заливають холодною водою, ретельно перемішують.
- Одержаний розчин виливають в чашу блендера і збивають приблизно хвилину до повного розчинення крупинок.
- Додають молоко, пломбір прямо з морозильника і перемішують до утворення пишної піни.
З коньяком і корицею
Несподівано гостей можна пригостити бадьорить алкогольних молочним коктейлем. Вони обов’язково оцінять ароматний напій.
Знадобиться:
- 500 мл молока;
- 100 г шоколадного морозива;
- 100 мл коньяку;
- 5 г ванільного цукру;
- 40 г звичайного цукру;
- 1 р коричного порошку.
Етапи готування.
- Молоко наливають у блендер. Засипають обидва види цукру і корицю.
- Додають морозиво з морозильної камери і коньяк.
- При необхідності додають кубики льоду.
- Вміст блендера збивають до одержання однорідної маси.
- Молочно-коньячний коктейль розливають по невисоким склянках.
З гарбузом і яблуком
Такий напій обов’язково повинен бути присутнім у раціоні всіх, хто хоче зміцнити свій імунітет, понизити вагу, наситити організм вітамінами і мінералами. Основні інгредієнти для коктейлю попередньо потрібно запікати.
Склад:
- 2 невеликих кисло-солодких яблука;
- 300 г м’якоті гарбуза;
- 250 мл молока;
- 5 г меду.
Етапи готування.
- Яблука і гарбуз миють, нарізають великими кубиками, кладуть на лист і ставлять у розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
- Запечені компоненти охолоджують спочатку при кімнатній температурі, потім в холодильнику.
- Всі продукти з’єднують в чаші блендера і перебивають в однорідну масу.
- Перед подачею вітамінний коктейль охолоджують протягом 30 хвилин.
З авокадо
Цей поживний і корисний напій можна щодня вживати на сніданок. Містяться в коктейлі речовини, що сприяють зниженню холестерину, зміцнення зору, поліпшення стану шкіри.
Знадобиться:
- 1 авокадо;
- 300 мл молока 2,5% жирності;
- 40 г цукрового піску;
- 5 мл лимонного соку;
- 1 г кориці.
Спосіб приготування.
- Авокадо очищають, прибирають кісточку. М’якоть нарізають кубиками і збризкують соком лимона, щоб зберегти натуральний відтінок.
- Через 10 хвилин авокадо перекладають в блендер, заливають молоком, додають цукор-пісок.
- Все збивають до однорідності і повного розчинення цукрових крупинок.
- Приготовлений напій переливають у стаканчики і посипають корицею.
Домашній молочний коктейль зі смородиною
Смородина — ягода дуже корисна, але кисла, тому з неї найчастіше готують компоти і варення. Однак при тепловій обробці частина вітамінів руйнується, тому краще вживати свіжу смородину у складі коктейлів.
Інгредієнти:
- 200 г свіжої або мороженої смородини;
- 400 мл молока;
- 400 г пломбіру;
- 30 г цукру.
Технологія приготування.
- Якщо використовуються заморожені ягоди, їм дають відтанути.
- Смородину поміщають в блендер, заливають половиною молока. Збивають на середньому режимі хвилину.
- Доливають залишки молока, додають 300 г пломбіру і цукор. Збивають ще хвилину.
- Молочний коктейль з морозивом і смородиною розливають по склянках. Залишки пломбіру ріжуть на маленькі шматочки і додають в напій.
З вишнею
Ягоди вишні ідеально поєднуються з шоколадом як в десертах, так і в напоях. Ніжний вишневий коктейль стане чудовою прикрасою святкового столу.
Потрібно:
- 250 мл молока;
- 200 г садової вишні без кісточок;
- 10 г какао;
- 15 г коричневого цукру;
- листочки м’яти.
Покроковий рецепт.
- Вишню з допомогою кухонного комбайна перетворюють в пюре.
- Додають молоко, какао і цукор. Збивають до однорідності.
- Розлитий по келихах коктейль прикрашають м’ятою.
Пікантний коктейль з пармезаном
Дуже корисний напій з незвичайним смаком сподобається тим, хто дотримується здорового харчування.
Необхідні компоненти:
- 200 мл молока;
- 3 стебла селери;
- 100 г пармезану.
Кроки приготування.
- Селера подрібнюють на тертці і віджимають через марлю.
- У блендері з’єднують одержаний сік, молоко, тертий сир.
- Інгредієнти ретельно збивають, наливають у келихи і охолоджують.
Молочні коктейлі не підлягають тривалому зберіганню, тому їх готують на один раз. Обсяг інгредієнтів слід розраховувати за кількістю порцій.