Молочний коктейль — 17 рецептів приготування в домашніх умовах

Домашній молочний коктейль готується за лічені хвилини з найпростіших інгредієнтів. Секрет смачного напою полягає у використанні охолоджених компонентів. Продукти збивають з допомогою міксера, кухонного комбайна або блендера на максимальній швидкості.

Молочний коктейль — базовий рецепт з морозивом

Класичний коктейль — корисне і смачне ласощі, яке можна приготувати для дитячої вечірки. Такий напій подобається навіть дітям, які відмовляються пити звичайне молоко. Якщо строго дотримуватися пропорції, зазначені в рецепті, зробити молочний коктейль зможе навіть початківець кулінар.

Склад:

  • 0,5 л молока низької жирності;
  • 150 г пломбіру.

Спосіб приготування.

  • Всі компоненти поміщають в чашу кухонного комбайна.
  • Перемішують з допомогою ложки, щоб пломбір підтанув.
  • Включають техніку і збивають на найвищому режимі приблизно 3 хвилини до появи ніжною пінки.
  • Коктейль переливають в красиві келихи, прикрашають, при бажанні додають крижану крихту.

Щоб не зіпсувати смак напою, використовують якісний пломбір без добавок. При необхідності коктейль доповнюють іншими інгредієнтами: ягодами, шоколадом, вершками, кава.

Як приготувати з бананами?

Цей напій чудово освіжає і насичує організм білком, вітамінами і мінералами. Його можна вживати в якості швидкого перекусу, а також після фізичних навантажень для відновлення сил та енергії.

Знадобиться:

  • 400 мл молока середньої жирності;
  • 200 г вершкового морозива;
  • 1 стиглий банан.

Рецепт покроково.

  • Очищений банан нарізають і кладуть в блендер. Додають 100 мл молока.
  • Інгредієнти збивають доти, поки всі шматочки фрукта не перетворяться на пюре.
  • Додають морозиво і збивають ще хвилину.
  • Виливають молоко, що залишилося і перемішують в блендері до отримання пишної піни.
  • Молочний коктейль з бананом вживають відразу ж після приготування.

Молочний коктейль, як в СРСР

Смак цього десерту багатьом нагадує шкільні та підліткові роки. Коктейль виходить густим, з високою бархатистою піною.

Склад:

  • 100 мл жирного молока;
  • 25 мл апельсинового сиропу;
  • 25 г вершкового морозива.

Технологія приготування.

  • Щоб домогтися високої піни, молоко попередньо підморожують.
  • Всі інгредієнти помістити в чашу блендера і збивають на максимальному режимі рівно хвилину.
  • Напій переливають у склянку і відразу п’ють через трубочку.

Солодкий напій з полуницею

Коктейль, приготований за цим рецептом, виходить неймовірно смачним, поживним і дуже корисним. Якщо ефектно подати його, він стане прикрасою столу на дитячому святі.

Необхідні компоненти:

  • 300 мл молока жирністю 2,5%;
  • 200 г морозива;
  • 300 г свіжої стиглої полуниці;
  • 30 г цукрового піску.

Процес приготування.

  • Полуницю миють, прибирають хвостики, підсушують.
  • Ягоди і цукор кладуть у блендер і збивають в пюре.
  • Додають морозиво з молоком і включають обороти ще на хвилину.
  • Коктейль з полуницею подають у високому келиху з трубочкою і цілісної ягідкою.
Дивіться також:  Смузі: 12 рецептів для блендера в домашніх умовах

Шоколадний молочний коктейль

Одна порція цього напою заряджає енергією і дарує гарний настрій на весь день. Зі смаком коктейлю можна експериментувати, додаючи різні сорти шоколаду.

Знадобиться:

  • 100 мл молока;
  • 50 г темного шоколаду;
  • 60 г ванільного морозива.

Кроки приготування.

  • Щоб в готовому напої не траплялися шматочки шоколаду, плитку попередньо розтоплюють на паровій бані.
  • Морозиво заздалегідь виймають з морозилки. Якщо додавати підталий пломбір, коктейль вийде більш густим.
  • Всі компоненти з’єднують в кухонному комбайні і збивають до появи пінки.
  • Готовий напій прикрашають шоколадною стружкою і листочком м’яти. Подають у низьких квадратних склянках.

Порада: любителі насиченого шоколадного смаку можуть додати до інгредієнтів 5 г меленої кави.

З ківі

Екзотичний молочний напій — джерело цінних мікроелементів і вітамінів. Він чудово освіжає в спеку і поповнює запаси енергії після важкої роботи або тренування. Щоб пом’якшити кислуватий смак ківі, додають банан.

Список інгредієнтів:

  • 2 ківі;
  • півбанана;
  • 200 мл молока;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 40 г ванільного морозива;
  • 40 р карамельного морозива.

Етапи приготування.

  • Ківі звільняють від шкірки і нарізають кружечками. Кілька скибочок відкладають для прикраси.
  • Половину банана нарізають кубиками.
  • У чашу блендера перекладають фрукти, наливають половину приготованого молока і засинають ванільний цукор.
  • Компоненти збивають на турборежимі 2 хвилини.
  • До отриманої маси додають обидва види морозива і збивають ще протягом хвилини.
  • Приготований коктейль з ківі переливають в келихи і прикрашають скибочками екзотичного фрукта.

Ванільний коктейль

Ніжний смак цього коктейлю сподобається і дітям, і дорослим.

Склад:

  • 180 мл молока високої жирності;
  • 50 г ванільного морозива;
  • 2 краплі екстракту ванілі;
  • 20 г цукру.

Хід приготування.

  • У ємності для збивання змішують молоко і трохи розтануло морозиво.
  • Компоненти збивають протягом 2 хвилин. За цей час повинна утворитися густа піна.
  • В молочний склад засипають цукор, і додають ваніль. Збивають ще хвилину.

Перед подачею ванільний коктейль охолоджують.

Порада: перед тим, як розливати напій, стакани можна помістити в морозильну камеру, щоб вони вкрилися інеєм, тоді коктейль подарує естетичну насолоду і довше збереже прохолоду.

З додаванням ананаса

Цей напій сприяє нормалізації травлення, поліпшення самопочуття і настрою. Ананас допомагає при схудненні, тому коктейль можна включати в раціон нестрогої дієти.

Знадобиться:

  • 200 мл молока 1% жирності;
  • 400 г вершкового морозива;
  • 1 г порошку кориці;
  • 500 г шматочків консервованого ананаса.

Спосіб приготування.

  • З банки з ананасами зливають рідину. Шматочки підсушують на паперовому рушнику.
  • Морозиво виймають з морозильної камери за 30 хвилин до приготування.
  • Всі інгредієнти з’єднують і збивають блендером.
  • Коли з’явиться пишна густа піна, коктейль готовий.
Дивіться також:  Коктейль Апероль Шприц і ще 6 рецептів коктейлів з аперитиву Апероль в домашніх умовах

Малиновий молочний коктейль

Коктейль з малини підкорює своєю ніжністю і яскравим ягідним смаком з першого ковтка.

Необхідні компоненти:

  • 300 г малини;
  • 0,5 л молока;
  • 40 г цукру;
  • 200 г ванільного пломбіру.

Процес приготування.

  • Малину перебирають, залишаючи тільки стиглі неушкоджені ягідки.
  • У блендер кладуть цукор і малину і розмішують на низькій швидкості до отримання пюре. Щоб напій вийшов без кісточок, масу можна протерти через дрібне сито або марлю.
  • Заливають молоко, збивають протягом хвилини.
  • Додають пломбір і продовжують готувати на високій швидкості до отримання кремової консистенції.
  • Готовий напій подають у високих склянках і п’ють через трубочку.

Ягідний смузі з морозивом

Не всі діти люблять свіжі ягоди, а яскравий солодкий напій будь малюк вип’є з задоволенням. Це корисне ласощі можна включати в раціон щодня.

Склад:

  • по 100 г свіжої малини, ожини, чорниці;
  • 20 г цукру;
  • 150 г пломбіру;
  • 100 мл нежирного молока.

Рецепт покроково.

  • Ягоди промивають і підсушують.
  • Пломбір розморожують до м’якого стану.
  • Всі компоненти поміщають в блендер. Перемішують на турборежимі 1,5 хвилини.
  • Ягідний смузі розливають у високі келихи і подають з широкими трубочками.

Молочно-кавовий коктейль

Напій, що містить кави, прекрасно тонізує і вносить різноманітність в ранковий раціон. Рівень кофеїну в коктейлі завжди можна відрегулювати, додаючи потрібну кількість молока.

Необхідні компоненти:

  • 200 мл молока;
  • 50 мл питної води;
  • 10 г розчинної кави;
  • 10 г цукру;
  • 100 г пломбіру.

Кроки приготування.

  • В гуртку змішують порошок, кава і цукор, заливають холодною водою, ретельно перемішують.
  • Одержаний розчин виливають в чашу блендера і збивають приблизно хвилину до повного розчинення крупинок.
  • Додають молоко, пломбір прямо з морозильника і перемішують до утворення пишної піни.

З коньяком і корицею

Несподівано гостей можна пригостити бадьорить алкогольних молочним коктейлем. Вони обов’язково оцінять ароматний напій.

Знадобиться:

  • 500 мл молока;
  • 100 г шоколадного морозива;
  • 100 мл коньяку;
  • 5 г ванільного цукру;
  • 40 г звичайного цукру;
  • 1 р коричного порошку.

Етапи готування.

  • Молоко наливають у блендер. Засипають обидва види цукру і корицю.
  • Додають морозиво з морозильної камери і коньяк.
  • При необхідності додають кубики льоду.
  • Вміст блендера збивають до одержання однорідної маси.
  • Молочно-коньячний коктейль розливають по невисоким склянках.

З гарбузом і яблуком

Такий напій обов’язково повинен бути присутнім у раціоні всіх, хто хоче зміцнити свій імунітет, понизити вагу, наситити організм вітамінами і мінералами. Основні інгредієнти для коктейлю попередньо потрібно запікати.

Склад:

  • 2 невеликих кисло-солодких яблука;
  • 300 г м’якоті гарбуза;
  • 250 мл молока;
  • 5 г меду.
Дивіться також:  Як правильно заварювати пуер?

Етапи готування.

  • Яблука і гарбуз миють, нарізають великими кубиками, кладуть на лист і ставлять у розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
  • Запечені компоненти охолоджують спочатку при кімнатній температурі, потім в холодильнику.
  • Всі продукти з’єднують в чаші блендера і перебивають в однорідну масу.
  • Перед подачею вітамінний коктейль охолоджують протягом 30 хвилин.

З авокадо

Цей поживний і корисний напій можна щодня вживати на сніданок. Містяться в коктейлі речовини, що сприяють зниженню холестерину, зміцнення зору, поліпшення стану шкіри.

Знадобиться:

  • 1 авокадо;
  • 300 мл молока 2,5% жирності;
  • 40 г цукрового піску;
  • 5 мл лимонного соку;
  • 1 г кориці.

Спосіб приготування.

  • Авокадо очищають, прибирають кісточку. М’якоть нарізають кубиками і збризкують соком лимона, щоб зберегти натуральний відтінок.
  • Через 10 хвилин авокадо перекладають в блендер, заливають молоком, додають цукор-пісок.
  • Все збивають до однорідності і повного розчинення цукрових крупинок.
  • Приготовлений напій переливають у стаканчики і посипають корицею.

Домашній молочний коктейль зі смородиною

Смородина — ягода дуже корисна, але кисла, тому з неї найчастіше готують компоти і варення. Однак при тепловій обробці частина вітамінів руйнується, тому краще вживати свіжу смородину у складі коктейлів.

Інгредієнти:

  • 200 г свіжої або мороженої смородини;
  • 400 мл молока;
  • 400 г пломбіру;
  • 30 г цукру.

Технологія приготування.

  • Якщо використовуються заморожені ягоди, їм дають відтанути.
  • Смородину поміщають в блендер, заливають половиною молока. Збивають на середньому режимі хвилину.
  • Доливають залишки молока, додають 300 г пломбіру і цукор. Збивають ще хвилину.
  • Молочний коктейль з морозивом і смородиною розливають по склянках. Залишки пломбіру ріжуть на маленькі шматочки і додають в напій.

З вишнею

Ягоди вишні ідеально поєднуються з шоколадом як в десертах, так і в напоях. Ніжний вишневий коктейль стане чудовою прикрасою святкового столу.

Потрібно:

  • 250 мл молока;
  • 200 г садової вишні без кісточок;
  • 10 г какао;
  • 15 г коричневого цукру;
  • листочки м’яти.

Покроковий рецепт.

  • Вишню з допомогою кухонного комбайна перетворюють в пюре.
  • Додають молоко, какао і цукор. Збивають до однорідності.
  • Розлитий по келихах коктейль прикрашають м’ятою.

Пікантний коктейль з пармезаном

Дуже корисний напій з незвичайним смаком сподобається тим, хто дотримується здорового харчування.

Необхідні компоненти:

  • 200 мл молока;
  • 3 стебла селери;
  • 100 г пармезану.

Кроки приготування.

  • Селера подрібнюють на тертці і віджимають через марлю.
  • У блендері з’єднують одержаний сік, молоко, тертий сир.
  • Інгредієнти ретельно збивають, наливають у келихи і охолоджують.

Молочні коктейлі не підлягають тривалому зберіганню, тому їх готують на один раз. Обсяг інгредієнтів слід розраховувати за кількістю порцій.

Прокрутка до верху