Подвійне задоволення для любителів морозива і молока – молочний коктейль, який об’єднує два продукту. Змінюючи пропорції, що входять до складу корисного і смачного напою, кожен раз можна отримувати новий смак молочного коктейлю з морозивом.
Класичний молочний коктейль з морозивом
Якщо існує проблема напоїти дитину молоком, то на виручку прийде молочний коктейль з улюбленим морозивом.
Інгредієнти:
- вершкове морозиво – 300 г;
- молоко – 1100 мл
Приготування:
- Помістити в ємність морозиво і залити молоком.
- Включити блендер на максимальну швидкість, і п’ять хвилин збивати продукти, щоб вийшла густа пінка.
Пропорції молока і морозива можна змінювати в залежності від того яку консистенцію напою ви хочете отримати. Якщо подобається пити коктейль через трубочку, то кількість молока можна збільшити. Для любителів густих і калорійних напоїв, обсяг молока зменшують.
Рецепт напою з бананом
Коктейль з морозивом і бананом має чудовий смак, який любимо не тільки дітьми, а й дорослими.
Інгредієнти:
- морозиво – 270 г;
- банан – 0,5 шт.;
- молоко – 950 мл
Приготування:
- У блендер влити молоко, покласти морозиво. Напій смачніше вийде з пломбіром.
- Додати банан.
- Включити максимальну швидкість приладу і збити продукти.
З морозивом і соком
Зробити молочний коктейль будинку дуже легко. Головне придбати необхідні інгредієнти, а на приготування витратити не більше п’яти хвилин.
Інгредієнти:
- фруктовий фреш – 60 мл;
- молоко – 240 мл;
- шматочок свіжого фрукта – 2 шт.;
- морозиво – 60 р.
Приготування:
Щоб улюблений з дитячих часів напій вийшов таким, як ми його пам’ятаємо – неймовірно смачним і в міру солодким, молоко повинно бути максимально охолодженим і свіжим. Кип’ячене молоко для коктейлю не підходить.
- Морозиво знадобиться з морозильника. Підталий продукт не підійде. Влити молочну основу. Збити на максимальних обертах блендера.
- Влити сік. Можна використовувати покупної, але смачніше вийде коктейль з свіжовичавленого. Збити і відразу подавати, прикрасивши келих часточками фруктів.
Молочний коктейль з полуницею
Напій допоможе наситити організм необхідними білками, амінокислотами, вітамінами та мікроелементами. Полуниця зміцнить стінки кровоносних судин, а вівсянка допоможе нормалізувати обмін речовин, поліпшити стан шкіри і волосся.
Інгредієнти:
- молоко – 520 мл;
- полуниця – 100 г;
- вівсяні пластівці – 30 г;
- йогурт без добавок – 100 г;
- морозиво – 170 г;
- кориця – 0,5 ч. ложки;
- какао – 1 ст. ложка.
Приготування:
- Нарізати на шматочки ягоди і помістити в блендер. Додати пластівці. Залити молоком і збити.
- Влити йогурт. Посипати корицею і какао. Збити.
Якщо коктейль з морозивом і полуницею вийшов дуже густим, то можна розбавити молоком до бажаної консистенції.
Домашній напій в блендері
Дуже легко приготувати коктейль з морозивом в блендері. Напій допоможе вгамувати спрагу і наситити організм. Приготування настільки просте, що з поставленим завданням легко впорається навіть дитина.
Інгредієнти:
- молоко – 220 мл;
- цукор – 1 ст. ложка;
- морозиво – 220 р.
Приготування:
- Охолодити молоко. Морозиво знадобиться міцне з морозильної камери.
- У чашу приладу помістити нарізане морозиво і залити молоком. Додати цукор і збити.
- Перелити в келихи і подавати з трубочкою.
Варіант приготування з сиропом
У літню спеку хочеться порадувати себе чим-небудь особливо холодним, солодким і смачним. Пропонуємо приготувати напій з сиропом і морозивом.
Інгредієнти:
- морозиво – 230 г пломбіру;
- шоколадний сироп – 50 мл;
- молоко – 230 мл
Приготування:
- Помістити В ємність морозиво і залити молоком. Відправити у морозильну камеру на чверть години. Для коктейлю знадобиться холодна, але не замерзла суміш.
- Залити сиропом. Збивати суміш за допомогою блендера сім хвилин. Повинна вийти густа піна.
- Стакан рекомендується заздалегідь охолодити в морозильній камері. Влити пару ложок шоколадного сиропу. Акуратно налити коктейль таким чином, щоб сироп не розчинився в напої. З пляшечки з сиропом полити зверху напій.
- Такий коктейль подають холодним. Напій принесе задоволення, відмінно втамовує спрагу і охолодить в спекотні літні дні. Завдяки молочним продуктам виходить корисним.
Шоколадний молочний коктейль
Ароматний, дуже смачний напій.
Інгредієнти:
- молоко – 240 мл;
- шоколадна стружка – 50 г для прикраси;
- шоколадне морозиво – 240 г пломбіру.
Приготування:
- Помістити молоко в морозилку і охолодити. Знадобиться чверть години.
- Нарізати великими шматками пломбір. Помістити в молоко. Включити блендер на максимальні оберти і збити.
- Налити готовий напій в келихи і присипати шоколадною стружкою.
Із замороженими ягодами
Як же хочеться взимку зануритися в атмосферу літа! Якщо ви заздалегідь заготовили ягоди, пропонуємо приготувати смачний вітамінний коктейль.
Інгредієнти:
- квітковий мед – 3 ст. ложки;
- молоко – 1100 мл;
- заморожена полуниця – 120 г;
- морозиво – 370 г;
- заморожена ожина – 120 р.
Приготування:
- Помістити в чашу блендера заморожені ягоди і збити.
- Продовжуючи збивати налити частинами молоко. Помістити мед і збити.
- Нарізати шматочками морозиво. Закинути в коктейль і збити.
- Помістити в холодильник і залишити на півгодини.
Коктейль з цитрусовими нотками
Багатьом здасться дивним поєднання апельсину і молока. Але запевняємо вас – це дуже смачно. Цитрусові ноти пом’якшуються смаком морозива і молока. Оксамитова структура банана допомагає зарядитися енергією і підняти настрій. Корисний напій можна використовувати в якості перекусу, брати на роботу і давати дитині в школу.
Інгредієнти:
- апельсин – 1 шт.;
- морозиво – 130 г;
- банан – 1 шт.;
- цукор – 1 ст. ложка;
- молоко – 130 мл.
Приготування:
- Банан нарізати і помістити в чашу приладу. Зняти шкірку з апельсина вичавити сік. Перелити до банану.
- Охолодити заздалегідь молоко і залити в блендер. Насипати цукор і збити.
- Нарізати шматками морозиво і відправити в чашу. Збивати не менше ніж три хвилини. Чим більше ви будете збивати, тим легшим і легшим він вийде.
Корисні поради
- Щоб коктейль був правильним і смачним, перш ніж збивати молоко охолодіть його у морозильній камері. Ідеальна температура – сім градусів.
- Ви можете самі регулювати густоту напою. Якщо збільшите кількість морозива, то напій вийде густим. Якщо зменшіть – рідким.
- Щоб утворилася на поверхні густа піна, збивати необхідно на високих оборотах.
- Якщо у вас немає блендера, то збити коктейль можна звичайним міксером.
- Щоб напій вийшов легше і смачніше, морозиво вибирайте малої жирності.
- В коктейлі цукор можна замінити цукровою пудрою, медом або будь-яким сиропом.
- Вживати напій необхідно відразу. Якщо ви приготували коктейль з ягодами або фруктами, то велика ймовірність того, що під впливом кислот білок, молоко згорнеться. Таким чином, напій стане не придатним для вживання.
- Для прикраси використовуйте збиті вершки, какао, шматочки вафельних трубочок, цілі ягоди, шоколадну стружку або горіхи.