Легкий молочний суп з макаронами особливо подобається самим маленьким гурманам. Таке перше блюдо виходить ситним, готується швидко, а до його складу входять тільки прості доступні і недорогі продукти. Дитячий молочний суп можна пропонувати вже малюкам старше 1 року.
Класичний молочний суп з макаронами
Склад продуктів:
- 1 л среднежирного молока;
- 100 г макаронних виробів;
- кухонна сіль і цукор-пісок за смаком;
- масло вершкове.
Виконуємо покроково:
- Щоб приготувати молочний суп з макаронами, насамперед потрібно вилити в каструлю холодну воду. Приблизно на 1 см вище дна.
- Залити до води холодне молоко.
- На маленькому вогні довести суміш до закипання.
- Всипати макарони. Постійно помішуючи основу супу варити їх 7 – 9 хвилин до напівготовності.
- Накрити каструлю кришкою, зняти з вогню і залишити на півгодини.
- Додати цукор і сіль за смаком.
Подати готовий супчик з вершковим маслом.
Покрокове приготування в мультиварці
Склад продуктів:
- пів-літри свіжого молока;
- 3 ст. л. дрібної вермішелі;
- буряковий цукор за смаком;
- вершкове масло.
Виконуємо покроково:
- В кухонній помічниці встановити режим «Мультиповар» на 5 хвилин. Влити молоко. Довести його для кипіння (при 160 градусах). Для цієї ж мети можна використати режим смаження.
- Щоб молоко в процесі не втекло, стінки пристрою потрібно змастити вершковим маслом.
- Всипати в кипляче молоко дрібну вермішель. Додати цукор. За смаком можна використовувати і сіль.
- Запустити режим «Мультиповар» на 10 хвилин (при 110 градусах). Можна використовувати варіння на пару, активувавши її на 2 хвилини, а потім залишивши суп на підігріві ще на 2 хвилини.
- У вже готове частування додати вершкове масло.
Покрокове приготування в мультиварці обговорюваного страви припускає використання саме дрібної вермішелі. Якщо використовуються інші макаронні вироби, то час варіння потрібно збільшити.
З додаванням картоплі
Склад продуктів:
- півлітра жирного молока;
- 3 – 4 картоплини;
- 1 морквина;
- 1 жменю дрібної вермішелі;
- 30 – 40 г вершкового масла;
- кухонна сіль;
- 1 пучок петрушки.
Виконуємо покроково:
- Коренеплоди погано розварюються у молоці, тому їх варто готувати в окремій каструлі. Для цього картопля чиститься і нарізане маленькими кубиками. Заливається водою і залишається хвилин на 10.
- Морквина ріжеться довільними невеликими шматочками.
- З картоплі зливається вода. Подрібнені коренеплоди заливаються невеликою кількістю злегка підсоленої води і варяться до м’якості.
- Окремо доводиться до кипіння молоко. У нього перекладаються вже готову картоплю і моркву. Засипається вермішель.
- Суп вариться ще 8 – 9 хвилин. Досаливается за смаком.
В готову страву додається подрібнена петрушка, вершкове масло. Суп настоюється під щільно закритою кришкою ще хвилин 10.
Дитячий молочний суп
Склад продуктів:
- 1 повний стакан фільтрованої води;
- 1 ст. среднежирного молока;
- 1,5 десертні ложки манної крупи;
- невеликий шматочок вершкового масла;
- 1 столове яйце;
- 1 ч. л. цукру-піску;
- 0,5 десертної ложки борошна;
- сіль;
- 1 ч. л. цукру-піску
- 1 жменю дрібної вермішелі.
Виконуємо покроково:
- Щоб зварити молочний суп для дитини, насамперед потрібно приготувати галушки. Для цього 1/2 склянки води доводиться до кипіння, змішується з сіллю і м’яким маслом. У суміш всипається манку. Вона вариться як звична каша.
- Отримана маса остуджується. В неї вливається збите до пінки вміст сирого яйця. Всипається борошно. Інгредієнти ретельно вимішуються. Якщо тісто недостатньо густе, можна додати ще трохи борошна. Зліпити з нього маленькі грудочки.
- В іншій каструлі довести до закипання суміш молока і води, що залишилася. Додати сіль і пісок за смаком.
- По одному додавати в майбутній суп манні грудочки. Потрібно стежити за тим, щоб вони не злипалися один з одним.
- Коли галушки спливуть, всипати в суп дрібну вермішель. Поварити страву ще пару хвилин.
Закрити готовий суп кришкою і дати йому настоятися 10 хвилин.
Рецепт, як у дитячому садку
Склад продуктів:
- 7 десертних ложок тонкої вермішелі;
- півлітра фільтрованої води;
- сіль (дрібна) та цукор-пісок за смаком;
- 40 г масла вершкового;
- 1,5 л молока.
Виконуємо покроково:
- Закип’ятити воду. Всипати в неї вермішель. Відварити до м’якості і викласти на сито.
- Молоко довести до закипання в окремому посуді. Пересипати в нього готові макаронні вироби
- Варити дитячий молочний суп 3 – 5 хвилин після повторного закипання.
В готову страву додати пісок, сіль і вершковий жир.
Як зварити з куркою
Склад продуктів:
- 150 г курячої грудки;
- 2/3 ст. молока;
- 3 десертні ложки тоненькою вермішелі;
- 1/3 десертної ложки пшеничного борошна;
- сіль, цукор-пісок;
- масло топлене.
Виконуємо покроково:
- Щоб зварити молочний суп з макаронами і куркою, насамперед потрібно розморозити птицю, промити її і позбавити від кісток.
- Філе перемістити в каструлю. Залити водою і відправити варитися.
- Після закипання готувати курятину ще приблизно чверть години.
- Витягнути м’ясо з каструлі і подрібнити за допомогою блендера. Можна просто дрібно порізати.
- Бульйон процідити і повернути назад в каструлю. Закипятит. Засипати в нього вермішель, сіль і цукор за смаком. Варити 5 – 6 хвилин. Додати подрібнену курятину. Знову закип’ятити основу супу.
- В молоко всипати борошно. Перемішати суміш, щоб не залишилося грудочок. Тонкою цівкою влити її в суп.
- Довести страву до кипіння. Прогріти пару хвилин і зняти з плити.
Подати з топленим маслом.
Суп-локшина з молочним смаком
Склад продуктів:
- 0,5 л коров’ячого молока;
- 0,5 л відфільтрованої води;
- 80 г локшини;
- 1 ст. л. цукру;
- 1/3 ч. л. солі;
- 40 г розм’якшеного вершкового масла.
Виконуємо покроково:
- У ємності з товстими стінками і дном змішати відфільтровану воду і свіже молоко. Відправити рідина на вогонь і довести до закипання.
- Пересипати в ємність сіль і цукор-пісок.
- У повторно закипілу рідину всипати локшину. Тушкувати на помірному вогні 8 – 10 хвилин.
- Зняти суп з плити і настоювати під кришкою ще чверть години.
Розлити по порційних тарілках, поклавши по шматочку вершкового масла.