Молочний суп з вермішеллю – 7 рецептів приготування: смачно і швидко!

Молочний суп з вермішеллю – блюдо, яке завдяки своєму корисному складу і швидкості приготування ідеально підходить для дитячого харчування, вживання в їжу людьми і тими, хто стежить за своєю фігурою. Щоб блюдо вийшло максимально смачним і корисним, його потрібно готувати за перевіреними рецептами і використовувати тільки якісні продукти (вермішель з твердих сортів пшениці).

Класичний молочний суп з вермішеллю

Класичний молочний суп варять з тонкою локшиною, яку називають також «Павутинка». Щоб зацікавити дітей, можна використовувати тонкі макаронні вироби у формі техніки, букв, цифр, зірочок тощо

Пропорції продуктів для молочного супу з вермішеллю:

  • 1000 мл молока;
  • 100 г вермішелі;
  • цукор за смаком;
  • 3 г солі.

Рецепт покроково:

  • Каструлю з товстим дном, наприклад, з нержавійки обполоснути холодною водою. Потім перелити в неї молоко і нагріти до кипіння, постійно стежачи, щоб воно не втекло. Для молочних супів краще не використовувати знежирене молоко, оскільки організму для засвоєння кальцію і вітамінів, що містяться в ньому, просто необхідні жири, яких в знежиреному продукт недостатньо.
  • Після закипання молока, вогонь зменшити і невеликими порціями засипати вермішель, безперервно перемішуючи вміст каструлі. Це запобігає злипання макаронних виробів в один клубок.
  • За пару хвилин до готовності вермішелі суп підсолодити цукром за смаком і додати щіпку солі, яка у цьому випадку виступить натуральним підсилювачем смаку, тому її класти слід обов’язково.

Як зварити в мультиварці?

Дуже просто і швидко можна приготувати молочний суп з вермішеллю в мультиварці, скориставшись відповідною опцією.

Для його приготування слід підготувати:

  • 4 мультистакана молока або 2 мультистакана води і 2 мультистакана молока;
  • 1,5 мультистакана вермішелі;
  • 50 г цукру;
  • 30 г вершкового масла;
  • 3 г солі.

Послідовність дій:

  • Якщо готувати суп в пристроях, оснащених функцією «Молочна каша», то досить буде, лише скласти всі інгредієнти в электрокастрюлю, закрити кришку і запустити відповідну програму.
  • Якщо серед доступних програм відсутня потрібна опція, то алгоритм приготування трохи зміниться. Спочатку потрібно закип’ятити молоко (або молоко з водою). Це можна зробити з функціями «Смаження», «Мультиповар» або «Суп».
  • В коли молоко закипить, викласти вермішель, сіль, цукор і масло, накрити кришкою і готувати далі. Для мультиварки «Поларіс» 7-10 хвилин у режимі «Мультиповар» при 110 градусах. У пристроях фірми «Панасонік» — одну хвилину «Варка на пару» і ще 7-10 хвилин витримати на підігріві.
Дивіться також:  ТОП 5 салатів з кальмарів з фото

Ситний суп з вермішеллю і картоплею

Співвідношення вермішелі і картоплі з рідиною, наведене в даному рецепті, дозволяє отримати перше блюдо середньої густоти, тому приготований суп слід з’їсти відразу після приготування, інакше він сильно загусне.

Перелік необхідних інгредієнтів:

  • 1000 мл молока;
  • 500 мл води;
  • 350 г картоплі;
  • 150 г вермішелі;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  • Картопляні бульби очистити від шкірки і подрібнити дрібними кубиками. Скласти овочі в каструлю, залити водою і варити до м’якості. Оскільки овочі погано розварюються у молоці, то для приготування молочного супу їх попередньо відварюють у воді і тільки після цього додають молоко і інші інгредієнти.
  • В окремій посудині прогріти молоко майже до кипіння, але не кип’ятити. Коли картопля звариться, влити в каструлю гаряче молоко, всипати вермішель і варити до повної готовності.
  • Практично готовий суп посолити і задобрити спеціями за бажанням.

З додаванням гарбуза

Цей корисний суп може мати різну консистенцію більш рідкісну або більш густу, яка буде схожа на кашу. Все буде залежати від співвідношення гарбуза і молока, яке кожна господиня може вибрати на свій розсуд.

Базові пропорції інгредієнтів будуть наступними:

  • 240 г м’якоті гарбуза;
  • 1200 мл молока;
  • 50 г вермішелі «Павутинка»;
  • сіль, цукор, кориця і мускатний горіх за смаком;
  • вершкове масло порційно для подачі.

Як варити молочний суп з гарбузом:

  • Очищену від насіння і шкірки, м’якоть гарбуза довільно нарізати, скласти в посуд, залити водою, щоб вона тільки покрила овочі, і поставити на плиту.
  • Коли гарбуз буде абсолютно готова, її слід перетворити на пюре. Зробити це можна за допомогою блендера, картоплем’ялкою або протерши через сито.
  • Отримане помаранчеве пюре слід розвести гарячим молоком до бажаної густоти, викласти в нього вермішель, додати цукор і спеції за смаком. Після того, як вермішель звариться, суп можна подавати.
  • При подачі в кожну тарілку слід покласти по невеликому шматочку вершкового масла.
Дивіться також:  Апельсиновий соус – найкращі рецепти

Молочний суп з вермішеллю для дитини

З перших днів життя молоко незамінне в дитячому раціоні. З часом на зміну материнському молоку приходить коров’яче або козяче. Часто відбувається так, чим старше стає дитина, тим з меншим задоволенням він п’є молоко. У цьому випадку мами йдуть на різні хитрощі.

Наприклад, з молока і вермішелі можна зварити смачний суп, взявши:

  • 1000 мл молока;
  • 75 г вермішелі;
  • 25 г вершкового масла;
  • сіль і цукор за смаком.

Хід роботи:

  • На плиту встановити дві каструлі: одну – з водою, а іншу з молоком. Як тільки вода закипить, її трохи підсолити і відварити в ній вермішель до напівготовності. В залежності від рекомендацій на упаковці на це може знадобитися від 3 до 5 хвилин.
  • Потім локшину відкинути на друшляк і старанно промити гарячою водою, щоб вони не злиплися. Коли рідина гарненько стече, перекласти макаронні вироби коли молоко закипить.
  • Додати до молока також цукор і вершкове масло. Варити суп до готовності вермішелі. Подавати це перше блюдо слід гарячим.

З яйцем

Ще один смачний варіант першого страви, який подобається і дорослим і дітям – це молочний суп з вермішеллю і яйцем.

Для нього знадобиться:

  • 1000 мл молока;
  • 150 г вермішелі (можна взяти яєчну локшину);
  • 2 курячих яйця;
  • 30 г цукру або по смаку;
  • 5 г солі;
  • 50 г вершкового масла.

Як приготувати:

  • У підходящої каструлі закип’ятити молоко, додати в нього цукор і посолити.
  • У глибокій тарілці або мисочці збовтати виделкою яйця, щоб вони стали однорідною рідиною.
  • Після закипання молока, вогонь зменшити, засипати в каструлю вермішель, перемішати, щоб вона не злиплася в один ком, влити сирі яйця і знову розмішати.
  • Варити суп до готовності локшини при безперервному помішуванні, а потім зняти з вогню, додати шматочок вершкового масла і розмішати до повного його розчинення.
Дивіться також:  Як приготувати гречаний хліб

Італійський курячий суп з вермішеллю

Для більшості молочний суп з вермішеллю – це солодкий десерт, який став першим блюдом, але в Італії дуже популярний курячий суп з насиченим вершковим смаком, приготовлений на воді, молоці і вершках.

Щоб зварити його, потрібно взяти:

  • 1000 мл курячого бульйону;
  • 150 мл жирних вершків;
  • 45 мл молока;
  • 450 г курячого філе;
  • 150 г зерен консервованої кукурудзи;
  • 120 г вермішелі;
  • 30 г кукурудзяного крохмалю;
  • сіль і чорний мелений перець за смаком.

Порядок дій:

  • У каструлю відповідного обсягу влити бульйон і вершки, викласти у цю суміш нарізане тонкими смужками куряче філе. Довести до кипіння і варити двадцять хвилин.
  • В окремій каструлі в достатній кількості підсоленої води відварити до напівготовності вермішель. Час варіння буде залежати від вказаного на упаковці. Відкинути вермішель на друшляк, промити і перекласти до курячого філе.
  • Далі змішати холодне молоко з крохмалем і тонкою цівкою ввести в суп. Слідом додати кукурудзу, сіль і варити кілька хвилин до готовності вермішелі. Подавати блюдо теплим, приправивши зверху чорним меленим перцем.

Прокрутка до верху