Молода картопля в духовці — рецепт запеченої картоплі
Щоб отримати особливо пікантну картоплю в духовці, її можна попередньо замаринувати. Тоді готове блюдо придбає витончений аромат і неповторний смак.
- 0.5–0.6 кг картоплі;
- 3-4 ст. л. рослинного масла;
- 2-3 часникових зубки;
- сіль, чорний перець на смак;
- щедра жменя будь-яких ароматних трав.
Приготування:
- Картопляні бульби можна не чистити, а лише гарненько вимити в проточній воді. Якщо картопля велика розріжте кожну на 4 частини, якщо середня, то на дві.
- Складіть підготовлені бульби в будь-яку ємність (каструлю, банку, миску). Додайте туди ж крупно порізаний часник, сіль, перець, прянощі і масло. Накрийте кришкою і активно струсіть кілька разів, щоб всі пряні інгредієнти рівномірно розподілилися.
- Залиште картопля маринуватися хвилин на 10-30, періодично струшуючи.
- Викладіть промариновані бульби у термостійку посудину, зверху полийте залишками маринаду.
- Поставте в розігріту піч (близько 200°С) і запікайте, нічим не накриваючи приблизно 40 хвилин. Готова картопелька стає рум’яної і легко наколюється виделкою.