Молода картопля – 10 кращих рецептів

Молода картопля в духовці — рецепт запеченої картоплі

Щоб отримати особливо пікантну картоплю в духовці, її можна попередньо замаринувати. Тоді готове блюдо придбає витончений аромат і неповторний смак.

  • 0.5–0.6 кг картоплі;
  • 3-4 ст. л. рослинного масла;
  • 2-3 часникових зубки;
  • сіль, чорний перець на смак;
  • щедра жменя будь-яких ароматних трав.

Приготування:

  • Картопляні бульби можна не чистити, а лише гарненько вимити в проточній воді. Якщо картопля велика розріжте кожну на 4 частини, якщо середня, то на дві.
  • Складіть підготовлені бульби в будь-яку ємність (каструлю, банку, миску). Додайте туди ж крупно порізаний часник, сіль, перець, прянощі і масло. Накрийте кришкою і активно струсіть кілька разів, щоб всі пряні інгредієнти рівномірно розподілилися.
  • Залиште картопля маринуватися хвилин на 10-30, періодично струшуючи.
  • Викладіть промариновані бульби у термостійку посудину, зверху полийте залишками маринаду.
  • Поставте в розігріту піч (близько 200°С) і запікайте, нічим не накриваючи приблизно 40 хвилин. Готова картопелька стає рум’яної і легко наколюється виделкою.

Дивіться також:  Тріска по-польськи – 6 смачних рецептів приготування