Консервована морква по-корейськи на зиму – корисна і смачна закуска, яка ідеально підходить для гарячих і м’ясних страв. Моркву можна зробити за класичним рецептом, з різноманітними приправами та спеціями або доповнити її смак поєднанням різних овочів. Приготування заготовки не забере багато сил і часу, а маринований салат вийде соковитим, приємно гострим і дуже ароматним.
Класична морква по-корейськи на зиму
Овочевий салат з східними приправами, зробить смак будь-якої страви яскравіше і внесе нотку різноманітності в щоденне меню. Домашні консерви краще готувати з застосуванням стерилізації. Так можна не побоюватися, що вони зіпсуються і спокійно зберігати на кухні.
Необхідні інгредієнти:
- свіжа морква – 3,5 кг;
- оцет (9%) – 110 мл;
- олія соняшникова – 90 мл;
- часник – 120 грам;
- цукор – 145 грам;
- сіль – 40 грам;
- вода – 120 мл;
- пекучий перець – 10 грам;
- корейські спеції – 50 грам.
Готуємо:
- Почистити і вимити моркву, потім подрібнити її на довгі брусочки в кухонному комбайні.
- Часник очистити і порізати на дрібні кубики.
- У каструлі з’єднати моркву і часник, після чого додати інші компоненти і налити води.
- Салат розім’яти з допомогою рук, потім щільно закрити і потримати на холоді 10 годин.
- Після цього розкласти маринований морква по-корейськи в стерильні банки, а зверху залити соком, що виділився.
- Поставити посуд в більший таз і наповнити його водою так, щоб вона доходила до верхньої частини банок. Потім закип’ятити воду і стерилізувати посуд з об’ємом 0,5 літра — 12 хвилин, а літрові банки близько 30 хвилин.
- Оброблені банки закатати металевими кришками.
Готову моркву виходить пружною, хрусткою, з освіжаючим, гостро-солодким смаком. Зберігати консерви можна весь сезон в прохолодній коморі.
Заготівля на зиму в банках з додаванням огірків
Оригінальний салат з моркви і огірків має приємний смак і готується легко. Таке частування підійде для сімейного обіду і буде добре виглядати на святковому столі.
Необхідні інгредієнти:
- огірки – 2 кг;
- морква – 1,5 кг;
- оцет – 130 мл;
- оливкова масло – 220 мл;
- приправи по-корейськи – 20 грам;
- часник – 100 грам;
- цукор – 130 грам;
- соєвий соус – 40 грам;
- сіль – за смаком.
Готуємо:
- Огірки вимити і замочити в холодній воді на 6 годин – так вони стануть більш яскравими і хрусткими.
- Потім дістати їх, просушити і порізати на довгі вузькі часточки, довжиною 6 див.
- Моркву очистити, помити і натерти на тертці з отворами у вигляді смужок.
- Підготовлені овочі змішати і додати до них рубаний часник.
- У глибокій мисці з’єднати воду з маслом, приправами, додати сіль, соєвий соус і цукор. Отриманим маринадом залити овочі і добре розмішати їх.
- Залишити моркву на 7-9 годин у холодильнику.
- Після цього дістати закуску, знову перемішати і наповнити нею скляні банки.
- Помістити посуд з салатом в киплячу воду і стерилізувати 25 хвилин. Потім закрутити кришки на банках, накрити ковдрою і дати постояти 1 день.
Чудове частування готове, зберігати його можна близько півтора років. Подавати консервовані овочі краще до відвареної картоплі, смаженої птиці або запеченої риби.
Як приготувати без стерилізації
Цей варіант приготування корейської моркви не потребує стерилізації та теплової обробки, завдяки чому в ній зберігаються вітаміни. Рецепт салату досить простий і його без проблем освоїть навіть початківець кухар.
Необхідні інгредієнти:
- чотири цибулини;
- часник – 2 шт.;
- морква – 3 кг;
- східні спеції – 1-2 упаковки;
- соняшникова олія – 230 грам;
- цукор – 100 грам;
- сіль – 20 грам;
- кип’ячена вода – 700 мл;
- оцет (75%) – 30 мл
Готуємо:
- Моркву помити, очистити і трохи просушити. Потім натерти соломкою і покласти в емальовану ємність.
- В теплу воду засипати сіль і цукор. Після чого додати оцет і залити цим розчином моркву. Все ретельно розмішати великою ложкою.
- Залишити маринуватися на 3 години. За цей час необхідно 3-4 рази перемішати овочеву суміш.
- Часник подрібнити, потім відправити до моркви.
- Тепер, рівномірно розподіляючи, насипати корейські приправи.
- Цибулю почистити, нарізати кубиками і підсмажити па сковороді з маслом до золотистого відтінку.
- Смажену цибулю з’єднати з морквою і добре розмішати.
- Розкласти овочеву масу в стерильні банки, закатати їх і поставити в прохолодне місце.
Вживати соковиту закуску можна відразу, але смак її стане більш насиченим, якщо вона добу постоїть в холодильнику. Консерви, приготовлені без стерилізації, можна зберігати протягом року.
Морква, маринована по-корейськи з кабачками
Це незвичайне, але смачне поєднання овочів приємно здивує всіх присутніх за обіднім столом. Пікантний салат можна запропонувати до м’ясних соусів, котлет, картопляних оладок або вживати в якості самостійного блюда.
Необхідні інгредієнти:
- морква – 1,2 кг;
- кабачки (очищені) – 5,2 кг;
- цибуля – 0,9 кг;
- перець свіжий (чилі) – 1 шт.;
- три головки часнику;
- масло – 280 мл;
- сіль, цукор – (35 і 200 грам);
- оцет (9%) – 190 мл;
- корейські спеції – 2 упаковки.
Готуємо:
- Підготовлені кабачки нарізати на тоненькі брусочки. Морква нашаткувати на тертці.
- Цибулю очистити і порізати пластинами. Чилі звільнити від насіння, видалити плодоніжки і нарізати кільцями. Часник подрібнити під пресом.
- З’єднати всі овочі у великому тазі, насипати до них приправи, олія з оцтом, сіль і цукор. Акуратно розмішати і залишити настоятися на 1,5 години.
- Розкласти салат в скляні ємності, зверху налити сік, що виділився.
- Поставити заготовки в об’ємну каструлю, наповнити її водою, закип’ятити і простерилізувати. Для посуду з об’ємом 0,5 літра, буде достатньо 20 хвилин, а ємності, розраховані на один літр, повинні пробути в окропі 35-40 хвилин.
- Після цього швидко закатати банки залізними кришками, перевернути і вкрити. Через 24 години перенести консерви на постійне місце зберігання.
Кабачки з морквою по-корейськи на зиму готові. Овочева закуска з східним ароматом пряних приправ, стане улюбленим ласощами під час обіду або вечері.
Рецепт без варіння
Це самий нескладний спосіб приготування моркви по-корейськи. Такий салат можна закачати на зиму або поставити в холодне місце і спробувати через 2-3 дні.
Необхідні інгредієнти:
- морква – 1,2 кг;
- сіль, цукор — по 100 грам;
- червоний перець (свіжий) – 1 шт.;
- оцет (звичайний) – 85 мл;
- соняшникова олія – 210 мл;
- вода – 500 мл
Готуємо:
- Моркву потерти, часник порізати на кубики. Гіркий перець очистити від насіння і нарізати соломкою. Всі овочі з’єднати.
- Тепер зробити заливку. У каструлю насипати сіль і цукор, налити оцет, додати рослинне масло, перемішати і закип’ятити.
- У підготовлені банки розкласти морквяну суміш і залити їх гарячим маринадом. Швидко закрити баночки.
- Консерви перевернути кришками вниз і залишити на кілька годин.
Готовий салат має апетитний, яскраво-оранжевий колір і володіє чудовим запахом, а його смак з часом стає тільки більш насиченим і краще.
З коріандром
Завдяки вдалому поєднанню спецій, корейська морква з коріандром виходить м’якою, наповненої соком і надзвичайно смачною. Освоївши цей рецепт, можна через недовгий час отримати чудове частування, підходяще для буднів і свят.
Необхідні інгредієнти:
- головка часнику;
- морква – 1,5 кг;
- коріандр – 20 грам;
- оцет – 40 мл;
- рафінована олія – 90 мл;
- цибулина;
- суміш перців – 10 грам;
- сіль – на свій смак.
Готуємо:
- Очищену моркву натерти по-корейськи і покласти у великий таз.
- Приготувати маринад. Для цього слід перемішати дрібно нарізаний часник з цукром, оцтом, сіллю, коріандром і перцем.
- Моркву з’єднати з соусом і поставити в холодильник на добу. За цей час кілька разів розмішати овочеву масу.
- Потім покласти салат в чисті банки, а зверху обов’язково додати сік.
- Простерилізувати заготовки в киплячій воді близько 20 хвилин. Після чого накрити ємності кришками і щільно закрутити їх.
- Накрити консерви теплою тканиною і почекати поки вони повністю охолонуть.
Смачна заготівля на зиму в банках готова. Яскравий салатик буде прекрасно зберігатися в сухому і холодному погребі близько року.
Морква по-корейськи з гострим перцем
Любителі гострих страв напевно оцінять корейську моркву, щедро приправлену пекучим перцем. Така закуска буде ідеально поєднуватися з міцними алкогольними напоями і тому особливо сподобається чоловікам.
Необхідні інгредієнти:
- часник – 0,3 кг;
- дві цибулини;
- морквина – 4,5 кг;
- червоний і чорний перець (мелений) – 25 грам;
- оцет (73-75%) – 35 мл;
- цукор – 45 грам;
- сіль – 17 грам;
- кінза – 80 грам.
Готуємо:
- З моркви видалити шкірку і нарізати на невеликі і тонкі скибочки. Заправити сіллю, цукром і залишити просочитися на 20 хвилин. Потім додати перець, влити оцет, добре перемішати і маринувати 40 хвилин.
- Цибулю нарізати і обсмажити на олії. Коли він трохи зарум’яниться, з’єднати його з подрібненої кінзою і тушкувати ще 1-2 хвилини. В кінці приготування додати рубаний часник.
- Покласти моркву цибульну суміш і добре розмішати.
- Заповнити салатом стерильні банки і закрити їх кришками.
Гостре частування по-корейськи відмінно поєднується з рідкими гарячими стравами, шашликами і м’ясними салатами. Приємного апетиту!