Морквяні капкейки – 6 смачних і корисних рецептів

Морквяні капкейки – блюдо, яке стане прикрасою будь-якого святкового столу і подарує тепло вогнища холодними зимовими вечорами. Готувати капкейки простіше простого, а необхідні інгредієнти можна купити в найближчому магазині.

Класика жанру

Класичний варіант капкейків дозволить познайомитися з основами приготування страви.

Перелік необхідних продуктів для приготування:

  • борошно пшеничне – 1,5 склянки;
  • молода морква – 200 г;
  • питна сода – 1,5 ч. л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • цукор -1,5 ст.;
  • кориця свежемолотая – 1 ч. л.;
  • ванілін – невелика пучку;
  • соняшникова або оливкова олія – не менше ¾ ст.;
  • мускатник – 1 ч. л.;
  • волоський горіх – 1 ст.;
  • прикраса – цукрова пудра, вершки, цілі горішки або кондитерська посипання.

Приготування покроково:

  • Підготувати моркву, натерти на самій дрібній тертці.
  • Подрібнити горіхи.
  • У миску всипати сухі компоненти.
  • Окремо збити білок і жовток, цукор, всипати добавки (ваніль тощо), влити олію.
  • Борошняну суміш ввести в яєчну масу.
  • Додати подрібнені горіхи і моркву.
  • Вимісити.
  • Наповнити формочки тестом.
  • Відправити запікатися на 1/3 години в духовку з температурою не більше 190°С.

Готовність перевіряють сірником або зубочисткою. Коли вона вільним і чистим буде виходити з випічки, страву можна виймати.

Готуємо з кремом-чіз

Морквяні капкейки з кремом чіз, запозичені у «заморських» кулінарів, зроблять будь-яку трапезу запам’ятовується.

Для замісу тіста потрібно:

  • борошно – 200 г;
  • кориця – 1 ч. л.;
  • морква – 170 г;
  • пекарський порошок – чайна ложка з гіркою;
  • яйця – 2 шт.;
  • горішки – 70 г;
  • соняшникова олія – 100-120 г;
  • цукор – 150 г;
  • мускатний горіх або імбир – за смаковими уподобаннями;
  • цедра – від двох мандаринів або одного середнього апельсина.
Дивіться також:  Морквяний торт – 6 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Для крему беремо:

  • масло вершкове – 120 г;
  • несолоний сир вершковий – 320 г;
  • пудра цукрова – 100-120 р.

Готуємо поетапно:

  • З’єднати в одній мисці всі сухі продукти – корицю, пекарський порошок, борошно, мускат або імбир по дрібці.
  • Обсмажити волоські горіхи подрібнити ножем.
  • Додати горіхи до борошняної суміші.
  • Вимішати з допомогою віночка.
  • В іншій мисці збити цукор спочатку з білком, потім і з жовтком.
  • Додати сіль, рослинне масло, цедру.
  • До яєчної суміші додати борошняну основу і перемішати.
  • Натерти моркву на дрібній фракції.
  • Додати в тісто.
  • Приготовану суміш розкласти в кексницы.
  • Відправити запікатися на півгодини при 180°С.

Крем для морквяних кексів:

  • Масло розм’якшити (нехай полежить 20-30 хвилин поза холодильника).
  • Додати цукрову пудру і збити.
  • В пишний склад ввести охолоджений вершковий сир.
  • Збити.
  • Прикрасити кекси кремом через кондитерський мішок.

За бажанням можна додатково прикрасити капкейки наявними під рукою інгредієнтами.

Покроковий рецепт від Юлії Смолл

Юлія Смолл ділиться своїм рецептом капкейків.

Перелік необхідних продуктів:

  • цукор коричневий – 400 г;
  • сіль – невелика пучку;
  • хороший маргарин або коров’яче масло – 100-120 г;
  • яйця перепелині – 10-12 шт.;
  • борошно – 400 г;
  • морква – 400 г;
  • розпушувач тіста – ст. л.;
  • олія соняшникова або оливкова олія без запаху – 170 мл;
  • свежемолотая кориця – 2 ч. л.;
  • корінь імбиру – 0,5 ч. л.;
  • горішки – 180 р.

Для крему:

  • вершки – 150 мл;
  • пудра з цукру – 150 г;
  • вершковий охолоджений сир – 400 р.

Заміс тіста:

  • Натерти моркву.
  • Змішати борошно з усіма сухими інгредієнтами, крім цукру і солі.
  • Перепелині яйця, цукровий пісок і сіль збити до утворення пишної, але не густої маси.
  • З’єднати всі інгредієнти.
  • Викласти готове тісто у форми.
  • Випекти в духовці.
Дивіться також:  Як зробити пісочне тісто – 8 рецептів, як приготувати смачне і розсипчасте пісочне тісто в домашніх умовах

Приготування крему:

  • Збити цукрову пудру і вершки.
  • Додати сир.
  • Збити до піни.
  • Полити готові капкейки з кондитерського шприца.

Смачні морквяні капкейки від Енді Шефа

Морквяні капкейки від Енді Шефа – десерт для найвибагливіших гурманів.

Для тіста беремо:

  • морква – 200 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • оливкова або соняшникова олія – 190 г;
  • цукор – 200 г;
  • йогурт без добавок – 20 г;
  • борошно – 220 г;
  • ананаси – 30 г;
  • ягоди сушені (на смак) – 50 р;
  • імбир – щіпка;
  • кориця – щіпка;
  • сода негашене – 1 ч. л.

Методика виконання:

  • Очистити моркву і натерти її на терці великої фракції.
  • У миску вбити яйця, додати рослинне масло, цукровий пісок, йогурт.
  • Ананаси нарізати (для рецепта підійдуть консервовані або свіжі).
  • Додати до них ягоди або родзинки.
  • Змішати з яєчною сумішшю.
  • В іншій ємності змішати сухі продукти.
  • Перемішати їх і ввести в яєчну суміш.
  • Заповнити формочки.
  • Відправити на запікання.
  • Через 20 хвилин перевірити готовність сірником.

Ці капкейки можна їсти без крему. Але при бажанні можна скористатися одним з попередніх рецептів.

З солоною карамеллю

Така начинка для морквяних капкейків, як солона карамель, зробить страву більш вишуканим.

Потрібні компоненти:

  • борошно – 150 г;
  • терта морква – гранований стакан;
  • яйце;
  • ряжанка – 70 мл;
  • сіль і розпушувач 1 ч. л.;
  • пісок цукровий – 150 г;
  • масло оливи – 4 ч. л.;
  • сода – ¼ ст. л.

Покроковий метод приготування:

  • До моркви додати ряжанку, яйце, цукор і масло.
  • Збити.
  • Ввести сухі інгредієнти.
  • Перемішати.
  • Помістити в духову шафу на чверть години.

Для приготування карамелі знадобляться продукти:

  • сіль – ½ ч. л.;
  • цукор – 200 г;
  • ряжанка – 100 г;
  • масло вершкове – 60 р.
Дивіться також:  Заливний пиріг з куркою – 6 рецептів приготування

Технологія:

  • У посуді з’єднати інгредієнти.
  • Поставити на плиту.
  • Варити, постійно помішуючи, поки карамель не придбає коричневий відтінок.

Готові капкейки остудити, зрізати верхівку, ложкою прибрати трохи тіста зсередини, влити карамель і закрити зрізаною «кришкою».

Морквяно-горіхові капкейки

Для тіста візьмемо:

  • морква – 2 шт.;
  • вершковий спред (розм’якшити при кімнатній температурі) – 130 г;
  • цукор-пісок – 130 г;
  • яйця – 2;
  • борошно – 200 г;
  • мелений фундук – 60 г;
  • гашене сода або пекарський порошок – 2 ч. л.;
  • цедра від пари мандарин і чверті лимона;
  • сік апельсина – 100-150 мл;
  • кориця – ½ ч. л.

Для крему беремо:

  • масло вершкове – 100 г;
  • шоколад білий – 70 г;
  • цедра мандарина або апельсина;
  • цукрова пудра – 60-70 р.

Інструкція по приготуванню:

  • Збити цукор і масло.
  • Ввести яйця.
  • Борошно і пекарський порошок змішати в окремому посуді.
  • Додати подрібнений фундук.
  • В яєчну суміш додати сік і цедру апельсина.
  • Додати дрібно терту моркву.
  • З’єднати всі інгредієнти.
  • Всипати корицю.
  • Вимішати.

Запікати капкейки при 180°С протягом 20 хвилин.

А поки готуємо крем:

  • На максимальній швидкості пудру і збити масло.
  • Додати топлений шоколад.
  • Вимішати.
  • Ввести цедру апельсина.

Готові кекси прикрасити кремом і апельсиновою цедрою.

Капкейки з моркви – десерт, в якому ніколи не відчувається смак помаранчевого коренеплоду. Кекси виходять м’якими і повітряними, добре зберігаються кілька днів.

Прокрутка до верху